sobota 20. července 2013

LOSOS, BROKOLICOVO-BRAMBOROVÉ PLACKY A RESTOVANÁ ZELENINA

 Dnes pro vás mám tip na naprosto dokonalý oběd. Ono je to sice tak lehké, že nějaké dlouhé postupy není třeba psát, ale na druhu stranu - třeba někoho jen tak tato kombinace nenapadne a to by byla sakra škoda! Sama jsem si včera lososa koupila po hodně dlouhé době (opět akce v Lidlu :D)  a na rybu k obědu už jsem se nemohla dočkat. Původně jsem jej plánovala jen s bramborami a nějakou tou zeleninou...ale pak jsem narazila u Kamči na recept na skvělé brokolicové bramboráčky a bylo jasné, že na oběd bude něco více spešl. Dnes jsem pak jen dojídala "zbytky" - ale tak dobré, že bych je klidně obědvala každý den :D


Budete potřebovat:
           na 2 porce

250g lososa (rozdělené na 2 plátky)
koření na ryby
řepkový olej


cuketa
fazolové lusky
kukuřice
sušená rajčata
koření na grilovanou zeleninu

5-6 brambor
1/2 brokolice
2 vejce
4 lžíce celozrnné mouky
sůl, pepř


Postup přípravy:
Losos: Lososa stačí pouze klasicky okořenit - buď dle chuti nebo speciální směsí na ryby - a poté opékat na pánvi s rozpáleným olejem. Z každé strany zhruba 2 minuty.

Zelenina: Cuketu nakrájíme na drobno a spolu s lusky, kukuřicí a sušenými rajčaty restujeme - taktéž použijeme trochu oleje a kořeníme. Já používá opět směs, tentokrát na grilovanou zeleninu.

Placky:  Brambory očistíme a na struhadle nastrouháme na jemno. Vymačkáme z nich přebytečnu vodu a poté k nim nadrobíme uvařenou brokolici. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce, sůl, pepř a celozrnnou mouku. Lžící pak na pánvi s trochou oleje tvoříme placičky a opékáme z obou stran.



................................................................................................................................................................................


       FACEBOOK - SKUPINA
          ASK.FM

14 komentářů:

  1. Brokolicovo-bramborové placky mi doma dělá mamka <3 Hned bych si tohle dala! takže v následujíc dnech se do toho pustím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jaká je přibližná kalorická hodnota na 1 porci?

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes som slintala nad touto fotkou už v Bebe výzve a čakala som, že to pridáš len do nedeľňajšieho Food inspiration, preto ma potešilo, že si napísala aj recept :) Skvelý obed, toto by som neváhala jesť aj celý týždeň :D Losos a zeleninka, čo viac si priať ku šťastiu ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Super, další způsob, jak využít cuketu :)

    OdpovědětVymazat
  5. mnam miluji lososa a tohle je zajímavá kombinace :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mňam vyzerá to úžasne, tie placky musím skúsiť niekedy :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to skvěle :) Placky vyzkouším, miluju je na všechny způsoby :) S tou rybou...jsem sice vegetarián, ale nahradím ji tofu a bude :) Vypadá to fakt skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  8. Je to opravdu povedené, vypadá to luxusně, všechny ingredience z toho miluju :)

    OdpovědětVymazat
  9. asi trochu blbá otázka, ale má ten losos kosti? :D já ho takhle nikdy nejedla :)

    OdpovědětVymazat
  10. řepkový olej?!to snad nee...blééé

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)