středa 24. dubna 2013

SLADKÁ POLENTOVÁ KAŠE S JABLKEM A OŘECHY

 Nedávno jsem si pořídila domů už druhé balení polenty. Tahle kukuřičná kaše mi totiž opravdu chutná :) Zatím jsem ji však zařazovala pouze jako přílohu k obědům - tedy až dodnes, kdy jsem se rozhodla ji zkusit i na sladko jako snídani. A opět nezklamala!


 
Budete potřebovat:

60g polenty
150ml vody
100ml mléka
skořici
1/2 jablka
10g vlašských ořechů
černý sezam
případně na doslazení: med/sirup/stévie

 
Postup přípravy:
Polentu jsem smíchala se skořicí a uvařila ve vodě s mlékem do kaše. Je to opravdu rychlovka, za chvilku máte hotovo :) Dosladila jsem pouze trošku stévií, přidala nakrájené jablko, vlašské oříšky a posypala černým sezamem. Ten samozřejmě není nutný, můžete jej nahradit klasickým nebo vynechat úplně. Mně se líbí, jak hezky jídlo ozdobí, takže ho cpu teď skoro všude :D

 
 
 
Energetické hodnoty:
  • 1554Kj (370Kcal)
  • 10g bílkovin
  • 63g sacharidů
  • 8g tuků 


................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

10 komentářů:

  1. Polentu na sladko jsem ještě nezkusila..ale možná to nebude špatné, vypadá to hezky :)..Jinak polentu na slano nemůžu, přítelova rodina se jí cpe od rána do večera a mě to nezaujalo :).

    OdpovědětVymazat
  2. Polentu jsem ještě nikdy neměla:)

    OdpovědětVymazat
  3. mě na slano moc nechutná, tak jí zkusím takhle!.)

    OdpovědětVymazat
  4. O důvod víc, proč si ji pořídit, na slano mě moc nelákala, ale takhle...to je jiná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Super recept, také jsem doteď jen na slano.. ale tohle vypadá báječně.
    A ta energetická hodnota je velmi přijatelná, to se mi líbí :-)

    OdpovědětVymazat
  6. můžu se zeptat na kolik výjde ta polenta? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tenhle recept mě strašně zaujal:-)

    OdpovědětVymazat
  8. U nas do polenty pridavame trochu másla a ve finále jí zalejeme horkým italským 'rajčat.protlakem' neboli Passat di pomodoro, do které přidáme jemne nastrouhany parmazan. Priteluv recept - oba pochází z Itálie. Vynikající v zimě. Vyzkoušejte.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, já jen že tvůj recept někdo sprostě zkopíroval na mimibazaru... :)

    http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=151663

    Jinak polentu miluju, mohla bych ji jíst snad denně na slano i sladko :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)