pátek 1. března 2013

ČOKOLÁDOVÝ CHIA PUDINK

 
 Nedávno jsem si koupila své již druhé balení chia semínek a v souvislosti s tím jsem od vás dostala spoustu dotazů, jak je využít. Upřímně přiznávám, že doteď jsem je přidávala pouze do tvarohu, případně do kaše a vrchol kulinářství bylo přidání chia semínek do domácího musli :D Ale tak řekla jsem si, když už bloguju, mohla bych vyzkoušet něco zajímavějšího, o co bych se s vámi mohla podělit :) A tak jsem se dala na chia pudink!


První várka byla testovací. Vymyslela jsem si, že si jej udělám čokoládový a začala jsem míchat. Dala jsem všechno spíše od oka a čekala, co to udělá. Ráno z toho samozřejmě dle mého očekávání pudink nevznikl :D Takže jsem přisypala více semínek a do odpoledne už se to povedlo :) Tohle byl můj druhý pokus, takže jsem již věděla, jaký poměr surovin zhruba použít a vyvedlo se to perfektně! 
 
 

Budete potřebovat:
množství na 1 menší mističku - viz. foto

125ml mléka
25g chia semínek
1 lžička kakaa (5g)
1 lžička karobu (5g)*
1 lžička čoko proteinu (5g)
1 lžička sirupu z agáve

*Pokud nemáte karob, použijte více kakaa. Já ho přidala pro zpestření :) Stejně tak není nutné přidávat protein. Pokud máte, můžete jím navýšit množství bílkovin, ale nic se nestane ani pokud jej vynecháte! A místo sirupu z agáve také samozřejmě můžete použít jiný sirup či sladidlo ;)
 

Postup přípravy:
Jednoduché - vše smíchat a nechat odležet v lednici, dokud semínka nenabobtnají a nevytvoří tak hustou konzistenci. Ideální přes noc nebo pár hodin ;) Pokud by se vám nedařilo a pudink nehoustl, přisypte více semínek a opět nechte nějakou dobu odležet.
 

Energetické hodnoty:
  • 1073Kj (255Kcal)
  • 14g bílkovin
  • 25g sacharidů
  • 11g tuků

Nebojte se toho, že je toho málo a má to poměrně dost kalorií. Množství není sice ohromné, ale semínka vás jistě zasytí více, než stejné množství pudinku z prášku! Navíc v tom máte i slušný podíl bílkovin a zdravých tuků ;)


................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

17 komentářů:

  1. Také dělám chia puding jedině s něčím. Samotný mi prostě nechutná :/
    takže buď čokoládový nebo s hooodně ovocem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teda samotný ještě nezkoušela, takže ani nevím :)

      Vymazat
  2. Chia semínka jsem nedávno koupila a pořád mi tu leží neotevřené:)
    Teď jsem se do pudinků zamilovala, takže jasná volba:) A protein mám kokosový, to tomu dá taky určitě skvělou chuť:)

    OdpovědětVymazat
  3. chia puding znám ,dělala jsem ho trochu jiný byl tam hlavně banán,můj milovaný :-D ,ale tvůj puding určitě taky někdy vyzkouším :-) Dnes jsem si po cvičení dala proteinovou pěnu z borůvek,úžasnééé. A v týndu jsem si ke svačině zkoušela tvůj slunečnicový koláček z mikrovlnky a taky to blo velmi dobrééé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, s banánem to zní taky skvěle! To mě ani nenapadlo :) A jsem ráda, že ti podle mých receptů chutná! :)

      Vymazat
  4. Tak z chia pudingu má trochu respekt, zkoušela jsem ho už dvakrát a vždycky mi vzniklo spíš ,chia mléko´ se spoustou samostatně plovoucích semínek, jemiž jsem se málem zadusila :D. Ale motivovala´s mě, zkusim to napotřetí :D

    OdpovědětVymazat
  5. Chia puding mám taky moc ráda, ale dělám ho ještě trochu jinak :D Tento vypadá suprově! A zase náš oblíbený postup - všechno smícháme a děj se vůle boží :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vždyť takový postup je nejlepší! Pratikuji ho snad denně a nikdy nejsem zklamaná :D

      Vymazat
  6. určitě vyzkouším, když už ty semínka konečně taky mám doma:))

    OdpovědětVymazat
  7. Ty semnínka už si musím koupit :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Chia semínka už plánuju delší dobu koupit, takže díky za nápad!:)

    OdpovědětVymazat
  9. "Uvařeno" a byl moc dobrý ;-) Nechala jsem ho od odpoledne přes noc a před spaním jsem ho ještě zamíchala - bylo to potřeba, protože semínka nahoře zůstala nenasáklá. Přemýšlím od dalších příchutích, ale nic mě nenapadá...

    OdpovědětVymazat
  10. 25g je kolik lžiček? takovou váhu nemám doma:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 25g proteinu je asi 5 vrchovatých čajových lžiček, lepší je koupit odměrku, stojí pár korun

      Vymazat
  11. Ahoj, tvůj blog se mi vážně líbí... máš tu super recepty! Se zdravým životním stylem jsem zatím v začátcích takže hodně hledám co čím nahradit a tvůj blog mi hodně pomáhá! Zrovna jsem smíchala tenhle puding a uvidím co z něj do rána vyleze... :D Taky je naprosto skvělý, že k tomu dáváš i kolik to má kalorií a další věci, moc mi to pomáhá v tom jak se orientovat a moc za to děkuji ! :) doufám, že budeš pokračovat dál! díky moc! Jsi skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  12. Prosím kde seženu nějaké levnější chia semínka ? a aby jich byo hodně ? :')

    OdpovědětVymazat
  13. Luxusní recept, já zatím používala chia semínka jen do smoothies, ale toto jistě zkusím. Děkuji za recept!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)