Ovesné kaše v různých podobách snídám denně už téměř 3 roky. I z toho důvodu mě baví hledat stále nové vychytávky, jak si kaši ozvláštnit a udělat z ní zase něco nového, lepšího, výjimečného. Naštěstí má spousta z vás skvělé nápady a tak mám neustálý zdroj inspirace. Tentokrát jsem se inspirovala v naší FB skupině, konkrétně od členky diskuze Petry. Základem této kaše je to, že všechny doplňující suroviny schováte dospodu. A to vám řeknu, zalít kaší kousky čokolády je největší mňamka na světě! A když k té čokoládě máte ještě banán, kokos, oříšky...no asi vám nemusím říkat, jaká variace se právě stala mou oblíbenou snídaní :D
Budete potřebovat:
50-70g jáhlových vloček (množství dle vaší potřeby; vločky mohou také být jáhlové, ale i ovesné, pohankové, špaldové...)
100ml mléka
100ml vody
1 střední banán
3 čtverečky hořké čokolády
1-2 lžíce kokosu
hrst oříšků (nejlépe kešu!)
Postup přípravy:
Mléko s vodou dejte ohřát a až bude téměř vřít, přidejte vločky. Míchejte a krátce povařte, dokud vám vločky nezhoustnou do kaše. Do misky nakrájejte banán, přidejte kokos, oříšky a nasekanou čokoládu. Na to nalijte připravenou kaši a ještě teplé konzumujte :)
Nejlepší na tom vše je ta rozpouštějící se čokoláda! Fakticky to chutná jako nutela. A když to ještě smícháte s banánem, kokosem, kešu...no prostě dokonalost! :)
................................................................................................................................................................................
jů, já si v poslední době taky oblíbila schovávat čokoládu pod horkou kaši, krásně se rozteče a je to fakt překvápko :-))
OdpovědětVymazatTo by mě nenapadlo to obrátit :-)
OdpovědětVymazatVyzkouším.
OdpovědětVymazatHeej, to aby to dávala do skleněné misky a fotila to zezdola :D Jsem zvyklá na ty tvoje bohaté posypy kaše :D
OdpovědětVymazatNpo já právě přemýšlela, jak to vyfotit :D Tak jsem to vyfotila nadvakrát no :D
VymazatUž vím, co přesně budu mít zítra k snídani :)
OdpovědětVymazatTo vypadá perfektně!
OdpovědětVymazatTento týden bych se konečně měla dostat k jáhlům, tak vyzkouším. :))
no jasně, to musím vyzkoušet! :)
OdpovědětVymazatMňáááám :-), jakou kupuješ čokoládu Mončí :-)?
OdpovědětVymazatPokaždé jinou :) Většinou ale z Kauflandu nebo Lidlu nějkou kolem 60% kakaa. Ale teď jsem měla třeba i obyč hořkou Figaro, co jsem dostala od babičky ;)
VymazatMňááám... škoda že mi jáhly zrovna došly :D
OdpovědětVymazatzrovna dneska jsem měla hořkou čokoládu v kaši!.)
OdpovědětVymazatDělala jsem zrovna dneska a bylo to famózní :) Navrch jsem dala ještě lžičku burákového másla a zakápla agávovám sirupem...mňamka! ;)
OdpovědětVymazatTaky jsem měla zrovna dneska znovu, i zakápnuté agáve sirupem :) Jsem ráda, že chutnalo! :)
VymazatJé, to je strašně cute překvápko :D Vždycky jsem si tu čokoládu do kaše "zapíchala" a pak zamíchala, ale tohle je o dost lepší! :)
OdpovědětVymazatNikol (readeatandlive.blogspot.cz)