úterý 26. února 2013

KINDER PŘEKVAPENÍ POD JÁHLOVOU KAŠÍ

Ovesné kaše v různých podobách snídám denně už téměř 3 roky. I z toho důvodu mě baví hledat stále nové vychytávky, jak si kaši ozvláštnit a udělat z ní zase něco nového, lepšího, výjimečného. Naštěstí má spousta z vás skvělé nápady a tak mám neustálý zdroj inspirace. Tentokrát jsem se inspirovala v naší FB skupině, konkrétně od členky diskuze Petry. Základem této kaše je to, že všechny doplňující suroviny schováte dospodu. A to vám řeknu, zalít kaší kousky čokolády je největší mňamka na světě! A když k té čokoládě máte ještě banán, kokos, oříšky...no asi vám nemusím říkat, jaká variace se právě stala mou oblíbenou snídaní :D


Budete potřebovat:

50-70g jáhlových vloček (množství dle vaší potřeby; vločky mohou také být jáhlové, ale i ovesné, pohankové, špaldové...)
100ml mléka
100ml vody
1 střední banán
3 čtverečky hořké čokolády
1-2 lžíce kokosu
hrst oříšků (nejlépe kešu!)

Postup přípravy:

Mléko s vodou dejte ohřát a až bude téměř vřít, přidejte vločky. Míchejte a krátce povařte, dokud vám vločky nezhoustnou do kaše. Do misky nakrájejte banán, přidejte kokos, oříšky a nasekanou čokoládu. Na to nalijte připravenou kaši a ještě teplé konzumujte :)

Nejlepší na tom vše je ta rozpouštějící se čokoláda! Fakticky to chutná jako nutela. A když to ještě smícháte s banánem, kokosem, kešu...no prostě dokonalost! :)




................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

15 komentářů:

  1. jů, já si v poslední době taky oblíbila schovávat čokoládu pod horkou kaši, krásně se rozteče a je to fakt překvápko :-))

    OdpovědětVymazat
  2. To by mě nenapadlo to obrátit :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Heej, to aby to dávala do skleněné misky a fotila to zezdola :D Jsem zvyklá na ty tvoje bohaté posypy kaše :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Npo já právě přemýšlela, jak to vyfotit :D Tak jsem to vyfotila nadvakrát no :D

      Vymazat
  4. Už vím, co přesně budu mít zítra k snídani :)

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá perfektně!
    Tento týden bych se konečně měla dostat k jáhlům, tak vyzkouším. :))

    OdpovědětVymazat
  6. no jasně, to musím vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mňáááám :-), jakou kupuješ čokoládu Mončí :-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokaždé jinou :) Většinou ale z Kauflandu nebo Lidlu nějkou kolem 60% kakaa. Ale teď jsem měla třeba i obyč hořkou Figaro, co jsem dostala od babičky ;)

      Vymazat
  8. Mňááám... škoda že mi jáhly zrovna došly :D

    OdpovědětVymazat
  9. zrovna dneska jsem měla hořkou čokoládu v kaši!.)

    OdpovědětVymazat
  10. Dělala jsem zrovna dneska a bylo to famózní :) Navrch jsem dala ještě lžičku burákového másla a zakápla agávovám sirupem...mňamka! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem měla zrovna dneska znovu, i zakápnuté agáve sirupem :) Jsem ráda, že chutnalo! :)

      Vymazat
  11. Jé, to je strašně cute překvápko :D Vždycky jsem si tu čokoládu do kaše "zapíchala" a pak zamíchala, ale tohle je o dost lepší! :)
    Nikol (readeatandlive.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)