sobota 23. února 2013

MRKOVO - OŘECHOVÉ PLACIČKY

 Tak jsem tak zase jednou přemýšlela, jestli si upéct chleba, udělat nějaké muffiny nebo nějaké lívanečky. Chtěla jsem ale něco bez mouky, na způsob palea a stejně jako u mrkvových brownies, mě napadlo použít - no mrkev :D A jelikož jsem chtěla něco rychlého, rozhodla jsem se pro placičky. Tentokrát jsem nehledala žádný recept, ale zkusila jsem experimentovat a suroviny volila podle sebe. Trošku risk, ale vyšlo to! Další recept je na světě :) Pokud tedy máte chuť na změnu a už vás nebaví klasické lívanečky z mouky, určitě zkuste tyto placičky! Můžete je použít jako slanou přílohu a myslím, že i na sladko by se daly použít :)


Budete potřebovat:

3 mrkve (180g)
2 vejce
50g mletých mandlí (lze použít samozřejmě i jiné mleté oříšky)
špetku prášku do pečiva
špetku soli
troška oleje



Postup přípravy:
Mrkev nastroujejte nahrubo, smíchejte s rozšlehanými vejci, přidejte mleté oříšky, prášek do pečiva a sůl. Vše smíchejte  dohromady a základ máte hotový :) Na pánev kápněte trošku oleje a pomocí lžíce tvořte placičky. Opékejte z obou stran a můžete podávat. Z uvedeného množství jsem vytvořila 9 menších placiček.

 

 



Energetické hodnoty:
na 1 placičku (1/9 množství)

  • 284Kj (68Kcal)
  • 4g bílkovin
  • 3g sacharidů
  • 5g tuků

Vidíte, jak jsou ty živiny hezky vyrovnané? No není to paráda?! :) Osobně jsem si část dala jako přílohu na večeři ke cottage a byly výborné! Perfektní do krabičky na odpolední směnu. No a zbytek na mě ještě čeká v ledničce. Pravděpodobně jej využiji podobně :)






................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

4 komentáře:

  1. ňuch!! :) mrkvové placky mám moc ráda, se slunečnicovými semínky jsou skvělý!

    OdpovědětVymazat
  2. Lívanečky a placičky miluju na všechny způsoby, a když je to ještě ke všemu paleo recept, tak je to jako sen ;D Ale teda tady ten cottage od milki jak máš na obrázku mi vůbec nejede, nejlepší je ten clever z billy - je ho víc a je levnější a daleko lepší :DD Divný, všechno jsou to cottage ale jaké jsou v nich chuťové rozdíly, tss! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já věděla, že se ti bude líbit :D

      Já mám taky nejraději clever z billy, ale tam nechodím nakupovat tak často. Většinou beru právě ten milki, protože je i dost levný a ještě ucházející (znám i mnohem horší). Chuťovérozdíly tam jsou určitě!

      Vymazat
  3. mrkvové placičky znám a jím hrozně často, ale s ořechy? to musím zkusit!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)