sobota 23. února 2013

ZAPEČENÁ POLENTA S HRÁŠKEM A RAJČATY S FILETEM Z PANGASIA

 Tohle jídlo není mou premiérou - úplně stejnou variaci jsem dělala již dřív. Když jsem pak přemýšlela, co si dát jako přílohu k rybě, volba byla jasná. To je vám totiž taková dobrota! Polenta jako taková mi moc chutná (už dobírám své první balení) a v kombinaci s hráškem a rajčátky...mňam! V tomto případě si pak troufám říct, že si přílohu užijete více než hlavní chod - kam se na pangase hrabe polenta, žejo? :D




 
Budete potřebovat:

70g polenty
25g mraženého hrášku
25 cherry rajčátek
5g másla
sůl

1 filet z pangase (150g)
koření na ryby
trošku oleje





Postup přípravy:

Nejprve si připravíme polentu - odvážíme si potřebné množství a přidáme jej do vroucí vody (cca 200ml). Osolíme a k polentě přidáme i hrášek a nakrájená cherry rajčátka. Vaříme cca 5 minut do husté kaše. Odstavíme, přidáme kousek másla (cca 1 lžička - 5g) a promícháme. Kaši dáme do menší zapékací misky vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 20 minut, aby se nám navrchu vytvořila krustička (ta je na tom to nejlepší!). Po vytažení z trouby necháme ještě alespoň 30 minut vychladnout, aby polenta zhoustla. Ale pokud jste nedočkavci jako já, můžete jíst i dřív, jenom to bude víc kašovité :D

No a příprava ryby je jednoduchá. Stačí okořenit - já používám přímo kupované koření na ryby - přijde mi nejlepší:) No a potom buď připravte na pánvičce na trošce oleje nebo ji můžete dát péct do trouby (třeba zároveň s polentou) na pekáček/plech vyložený pečícím papírem. 



Energetické hodnoty:

  • 2024Kj (482Kcal)
  • 26g bílkovin
  • 59g sacharidů
  • 16g tuků

Na tak velký oběd podle mě skvělé hodnoty! Navíc té polenty je opravdu hodně, takže se pěkně jak se říká nadlábnete :D Podávat ji můžete k čemukoliv, nemusí to být zrovna ryba. Nebo jen tak, bez ničeho, to je taky jedna z možností :)




................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

6 komentářů:

  1. zapečenou jsem polentu ještě nezkoušela :) tak díky za tip! a pangas je super, ikdyž ty zvěsti co o něm kolují... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nj, zvěstí je dost :D Já jsem brala to, co bylo zrovna doma. Nekupovala jsem ho já, ale mamka. Jinak si většinou taky koupím jinou rybu, když už :D

      Vymazat
  2. Tu polentu už bych si také mohla připsat na seznam potravin, které bych měla vyzkoušet. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam až na ten hrášek, který nemám ráda to vypadá dobře. Akorát já bych potřebovala vařit pro dva a nikdy nevím, jestli to brát jako dvojnásobnou dávku nebo jak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ho můžeš vynechat nebo nahradit něčím jiným ;)

      Když vaříš pro dva, tak zdvojnásob ;) Já taky většinou dělám 2 porce, ale tahle je zrovna jenom jedna :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)