Mám pocit, že tento koláč pečou najednou všichni. Od chvíle, kdy jsem zahlédla recept, jsem jeho variace spatřila minimálně 5x.
A ani se nedivím :) Já věděla hned, že tenhle v nejbližší době upeču. A taky se tak dnes stalo :) Originál recept najdete ZDE.
Já si jej jen krapet vylepšila :) A závěru receptu najdete mimojiné i energetické hodnoty, které jsem pro vás spočítala :)
A ani se nedivím :) Já věděla hned, že tenhle v nejbližší době upeču. A taky se tak dnes stalo :) Originál recept najdete ZDE.
Já si jej jen krapet vylepšila :) A závěru receptu najdete mimojiné i energetické hodnoty, které jsem pro vás spočítala :)
500g nízkotučného tvarohu
100g bílého jogurtu
3 vejce
1 vanilkový pudink (prášek)
1/2 lžičky prášku do pečiva
15g kakaa
vanilkové aroma, sladidlo
170g mraženého ovoce
30g arašídového másla
Postup přípravy:
Tvaroh vyšlehejte s jogurtem, vejci, vanilkovým pudinkem, aroma a práškem
do pečiva. Dle chuti doslaďte. Část odeberte a vmíchejte do ní kakao. Do dortové formy pak vrstvíme krémy - doprostřed dáme
vždy 2-3 lžíce světlého krému, na to část tmavého, pak opět světlý atd. dokud nespotřebujem vše. Povrch koláče posypte ovocem - můžete použít mražené (já doporučuji to z Kauflandu, které používám neustále a vyjde nejlevněji). Koláč pečte cca 50minut. Prvních 20minut na 170 stupnů, potom na 30 minut snižte na 150. Hotový pocákejte arašídovým nebo jiným ořechovým máslem.
Energetické hodnoty:
na 1/4 koláče
- 1028Kj (245Kcal)
- 24g bílkovin
- 13g sacharidů
- 9g tuků
Úžasný ♥ Taky si ho asi upeču, sbíhají se mi na něj sliny :)
OdpovědětVymazatKetrin Fl ~ Call me Ketrin blog
Vypadá úžasně :*
OdpovědětVymazatvypadá krásně! jaké značky máš ty tekutější arašídová máslíčka? já za boha nemůžu sehnat tu tekutější konzistenci...
OdpovědětVymazatDo mikrovlnky nebo domácí :)
VymazatNutspread ;)
VymazatPřesně na ten se chystám po návratu z Dánska! Mňam :3
OdpovědětVymazatTak tento koláčik vyzerá ako úplná mňamka!! Pri najbližšom pečení určite vyskúšam. :-)
OdpovědětVymazatThe city of fashion
Ahoj Moni, dekuji za recept, chci se zeptat - jake sladidlo davas ty? Cukr, med, stevii...? A v jakem mnozstvi?
OdpovědětVymazatJá mám sladidlo z DMka ;)
VymazatA v jakem množství ho davas? :-)
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatmňam, že bych ho taky upekla? :33 hmmm
OdpovědětVymazatooooo ideální svačinka! :)
OdpovědětVymazatNo ja sa ani nečudujem, že ho robia všetci, lebo vyzerá na úžasne!!! Musím ho aj ja vyskúšať :)
OdpovědětVymazatV jak velké formě si ho pekla? Vypadá úžasně ;) :)
OdpovědětVymazatprůměr 21cm
VymazatZase jen o bílkovinách :((
OdpovědětVymazatA co je v tom za problém? ;)
VymazatVždyť je výborný i tak a nic ti nebrání tomu, dát si do něj ovesné vločky a třeba sušené ovoce, když chceš doplnit sachry )
Vymazatsnídaně na víkend už je jístá:D
OdpovědětVymazatVypadá luxusně! :)
OdpovědětVymazatTo vypadá hooooodně dobře! :) Momentálně mám sice měsíční detox, ale ten mi za týden skončí a už vím, co si upeču jako první! ;) Díky za tip. bára.kára blog
OdpovědětVymazatNo ten vypadá skvěle! Jen můžu se tě zeptat? Mám asi 48 kg a přijímám denně tak 95 g bílkovin ze všech zdrojů (i rýže, ovoce, pečivo, atd..), zdá se ti to málo, nebo přiměřeně? Nevím to přesně, denně si příjem nepočítám. Děkuju za odpověd'!
OdpovědětVymazatZbytečně moc... Záleží, jaké máš cíle (hubnutí/nabírání, udržování váhy), jak moc sportuješ atd.. Pokud sportuješ daný den hodně a snažíš se nabrat svaly či zhubnout, tak bych doporučovala 1,5-1,8 g/kg. V udržovací fázi a netréninkový den postačí 1,2-1,5 g/kg. Já jsem třeba na sobě poznala, že mám nadmíru bílkovin tak, že jsem byla pořád nafouklá (to bylo když jsem jela sacharidové vlny) a to jsem měla cca 2 g/kg.
VymazatTento vyzerá perfektne, ukladám si ho a určite ho upečiem:)
OdpovědětVymazatMončo, už ho peču podruhé a odkaz na tvůj recept jsem už postovala mnohokrát. Jsi nejlepší ;)
OdpovědětVymazatTak vyzkoušeno, chutnalo :) do tvarohu jsem dala lžíci medu a jeden "jetej" banán :D tak se to celkem osladilo. Ale do dortové formy toho bylo nějak málo! Příště zkusím s banánovým pudinkem a nahoru kolečka banánu. A až si ho budu péct ke snídani, přidám dolu korpus třeba z vloček (komplexní sachry by mi asi na snídani chyběly...). Takže díky za recept.
OdpovědětVymazatAhoj Moni, včera jsem pekla a moc nám chutnalo, děkuji za recept. Chci se zeptat jaké prosím používáš sladidlo z toho DMka? a jsi s nim spokojena?
OdpovědětVymazatTakové v modro-průsvitném obalu, privátní značky DMka :) viz obrázek
Vymazathttp://www.dm-drogeriemarkt.sk/linkableblob/sk_homepage/397400/data/tekute_sladidlo-data.png?v=1397133862000
spokojená sem, kupuji jen tohle a už jsem ho měla hodněkrát..navíc je levné a vydrží dlouho :)
VymazatNení místo sladidla lepší med? https://www.stream.cz/peklonataliri/767397-umela-sladidla
OdpovědětVymazatSladidlem se nemyslí jen UMĚLÁ sladidla - ty si myslím ani nikdo nedoporučuje. Myslí se tím prostě sladidlo - med, různé druhy syrupů, stévie apod.
Vymazatale každý nemůže med použít, třeba jako já když peču pro diabetika
OdpovědětVymazatTen pudink má být klasický, nebo ten bez vaření? :)
OdpovědětVymazatPřidávám se k dotazu :-) viděla jsem několik verzí receptu a někde byl pudink i klasicky uvařený v mléce... já dala jen prášek a koláč byl hodně nízký a bylo ho málo... ale chuť parádní:)
VymazatFakt jsem nečekala, ale je to výborný!! :-) děkuji moc za recept
OdpovědětVymazatDěkuji moc za super recept na tuto mramorovou bábovku. Já jsem hrozně dlouho nevěděla, jak se taková mramorová bábovka děla a až tento a váš recept mi to všechno objasnil :-) Určitě budeme péct vždycky každé návštěvě, protože je prostě výbornýýýý... Mějte se krásně a pokračujte v receptech, jsou úžasné.
OdpovědětVymazat