čtvrtek 19. března 2015

MRAMOROVÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ


 
 Mám pocit, že tento koláč pečou najednou všichni. Od chvíle, kdy jsem zahlédla recept, jsem jeho variace spatřila minimálně 5x.
A ani se nedivím :) Já věděla hned, že tenhle v nejbližší době upeču. A taky se tak dnes stalo :) Originál recept najdete ZDE.
Já si jej jen krapet vylepšila :) A závěru receptu najdete mimojiné i energetické hodnoty, které jsem pro vás spočítala :)



Budete potřebovat:

500g nízkotučného tvarohu
100g bílého jogurtu
3 vejce
1 vanilkový pudink (prášek)
1/2 lžičky prášku do pečiva
15g kakaa
vanilkové aroma, sladidlo
170g mraženého ovoce
30g arašídového másla




Postup přípravy:
Tvaroh vyšlehejte s jogurtem, vejci, vanilkovým pudinkem, aroma a práškem
do pečiva. Dle chuti doslaďte. Část odeberte a vmíchejte do ní kakao. Do dortové formy pak vrstvíme krémy - doprostřed dáme
vždy 2-3 lžíce světlého krému, na to část tmavého, pak opět světlý atd. dokud nespotřebujem vše. Povrch koláče posypte ovocem - můžete použít mražené (já doporučuji to z Kauflandu, které používám neustále a vyjde nejlevněji). Koláč pečte cca 50minut. Prvních 20minut na 170 stupnů, potom na 30 minut snižte na 150. Hotový pocákejte arašídovým nebo jiným ořechovým máslem.





Energetické hodnoty:
             na 1/4 koláče

  • 1028Kj (245Kcal)
  • 24g bílkovin
  • 13g sacharidů
  • 9g tuků





37 komentářů:

  1. Úžasný ♥ Taky si ho asi upeču, sbíhají se mi na něj sliny :)
    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá krásně! jaké značky máš ty tekutější arašídová máslíčka? já za boha nemůžu sehnat tu tekutější konzistenci...

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně na ten se chystám po návratu z Dánska! Mňam :3

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tento koláčik vyzerá ako úplná mňamka!! Pri najbližšom pečení určite vyskúšam. :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Moni, dekuji za recept, chci se zeptat - jake sladidlo davas ty? Cukr, med, stevii...? A v jakem mnozstvi?

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. mňam, že bych ho taky upekla? :33 hmmm

    OdpovědětVymazat
  8. No ja sa ani nečudujem, že ho robia všetci, lebo vyzerá na úžasne!!! Musím ho aj ja vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat
  9. V jak velké formě si ho pekla? Vypadá úžasně ;) :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zase jen o bílkovinách :((

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co je v tom za problém? ;)

      Vymazat
    2. Vždyť je výborný i tak a nic ti nebrání tomu, dát si do něj ovesné vločky a třeba sušené ovoce, když chceš doplnit sachry )

      Vymazat
  11. snídaně na víkend už je jístá:D

    OdpovědětVymazat
  12. To vypadá hooooodně dobře! :) Momentálně mám sice měsíční detox, ale ten mi za týden skončí a už vím, co si upeču jako první! ;) Díky za tip. bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  13. No ten vypadá skvěle! Jen můžu se tě zeptat? Mám asi 48 kg a přijímám denně tak 95 g bílkovin ze všech zdrojů (i rýže, ovoce, pečivo, atd..), zdá se ti to málo, nebo přiměřeně? Nevím to přesně, denně si příjem nepočítám. Děkuju za odpověd'!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zbytečně moc... Záleží, jaké máš cíle (hubnutí/nabírání, udržování váhy), jak moc sportuješ atd.. Pokud sportuješ daný den hodně a snažíš se nabrat svaly či zhubnout, tak bych doporučovala 1,5-1,8 g/kg. V udržovací fázi a netréninkový den postačí 1,2-1,5 g/kg. Já jsem třeba na sobě poznala, že mám nadmíru bílkovin tak, že jsem byla pořád nafouklá (to bylo když jsem jela sacharidové vlny) a to jsem měla cca 2 g/kg.

      Vymazat
  14. Tento vyzerá perfektne, ukladám si ho a určite ho upečiem:)

    OdpovědětVymazat
  15. Mončo, už ho peču podruhé a odkaz na tvůj recept jsem už postovala mnohokrát. Jsi nejlepší ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Tak vyzkoušeno, chutnalo :) do tvarohu jsem dala lžíci medu a jeden "jetej" banán :D tak se to celkem osladilo. Ale do dortové formy toho bylo nějak málo! Příště zkusím s banánovým pudinkem a nahoru kolečka banánu. A až si ho budu péct ke snídani, přidám dolu korpus třeba z vloček (komplexní sachry by mi asi na snídani chyběly...). Takže díky za recept.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Moni, včera jsem pekla a moc nám chutnalo, děkuji za recept. Chci se zeptat jaké prosím používáš sladidlo z toho DMka? a jsi s nim spokojena?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové v modro-průsvitném obalu, privátní značky DMka :) viz obrázek

      http://www.dm-drogeriemarkt.sk/linkableblob/sk_homepage/397400/data/tekute_sladidlo-data.png?v=1397133862000

      Vymazat
    2. spokojená sem, kupuji jen tohle a už jsem ho měla hodněkrát..navíc je levné a vydrží dlouho :)

      Vymazat
  18. Není místo sladidla lepší med? https://www.stream.cz/peklonataliri/767397-umela-sladidla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sladidlem se nemyslí jen UMĚLÁ sladidla - ty si myslím ani nikdo nedoporučuje. Myslí se tím prostě sladidlo - med, různé druhy syrupů, stévie apod.

      Vymazat
  19. ale každý nemůže med použít, třeba jako já když peču pro diabetika

    OdpovědětVymazat
  20. Ten pudink má být klasický, nebo ten bez vaření? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přidávám se k dotazu :-) viděla jsem několik verzí receptu a někde byl pudink i klasicky uvařený v mléce... já dala jen prášek a koláč byl hodně nízký a bylo ho málo... ale chuť parádní:)

      Vymazat
  21. Fakt jsem nečekala, ale je to výborný!! :-) děkuji moc za recept

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuji moc za super recept na tuto mramorovou bábovku. Já jsem hrozně dlouho nevěděla, jak se taková mramorová bábovka děla a až tento a váš recept mi to všechno objasnil :-) Určitě budeme péct vždycky každé návštěvě, protože je prostě výbornýýýý... Mějte se krásně a pokračujte v receptech, jsou úžasné.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)