čtvrtek 23. dubna 2015

PROTEINOVÝ ČOKO KOLÁČ Z TOFU A KVĚTÁKU



Copak že je to za šílenost? Květák, tofu, čokoláda a má z toho vzniknout koláč plný bílkovin? Poživatelný koláč plný bílkovin?
Ano prosím. A ještě se budete oblizovat a péct ho pořád dokola :) Nedávno vypukl boom květákového proteinového koláčku.
Tohle je vlastně jeho verze, jen mírně doladěná. Za původní inspiraci děkuji Verči :) 



Budete potřebovat:
 
230g uvařeného květáku (může být i víc, já měla zbytek)
200g tofu natural
4 bílky + 1 žloutek
30g proteinu (ideálně nějaký čokoládový)
20g holandského kakaa
sladidlo
lžička prášku do pečiva
kokos na posypání
 
 
Postup přípravy:
Květák spolu s na kousky nakrájeným tofu umixujte. Zvlášť vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Směs tofu a květáku smíchejte se žloutkem, proteinem, kakaem a vmíchejte tuhý sníh z bílků. Dle chuti ještě doslaďte a vmíchejte i prášek do pečiva. Vlijte do formy, posypejte kokosem a pečte při střední teplotě cca 25 minut :)
 


Energetické hodnoty:
            na 1/4 koláče

  • 662Kj (157Kcal)
  • 20g bílkovin
  • 5g sacharidů
  • 6g tuků

16 komentářů:

  1. biochemicka.cz23. dubna 2015 18:25

    Je tam ten květák cítit nebo je to jako u fazolového brownies...že nikdo nic nepozná? :))

    OdpovědětVymazat
  2. Začínám mít strach z toho zeleninového pečení a zároveň mě to neskutečně láká! :) Jde tam květák cítit? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. opravdu nejde, jink bych ho nechválila a npeřídávala ;)

      Vymazat
  3. Čím se dá prosím nahradit protein? Moc děkuju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mouka, vločky nebo třeba víc kakaa ;)

      Vymazat
  4. Vyzerá naozaj veľmi zaujímavo. Musím ho niekedy vyskúšať, lebo na chuť som vážne zvedavá. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. To určitě vyzkouším ! Ikdyž nevím, jestli to doma bude někdo jíst. Tatínek zdravé jídlo nejí a mamka nemá ráda čokoládu :D Ikdyž to říká vždycky a pak stejně takové buchty ochutná a pak sní tak půlku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tatínkovi neříkej, že je to zdravé :D O květáku uvnitř vědět nemusí :D

      Vymazat
  6. Hmmm, to by se mělo vyzkoušet. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Jíte i něco jiného než jenom low carb a nálože bílkovin?:) Promin mi mou upřímnost,ale myslím, že i blog začíná být o ničem a ztrácí čtenáře..i dle komentářů..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si nemyslím :)

      A ano, samozřejmě jíme i něco jiného. Ale to už tady všechno bylo. Ted mě baví vymýšlet takovéto recepty ;)

      Vymazat
  8. Já jsem zkoušela a bohužel mě teda nezaujal...květák jsem z něj dost cítila a nakonec skončil v koši. Ale vyzkoušet se má všechno :)

    OdpovědětVymazat
  9. To vypada dobre:)) ) chapu to dobře , ze crly dort ma jen 20g sacharidu?:O ptijde mi to neuveritelne:) a me jsi prave nalakala na low carv recepty :) konecne mam co varit a pect:))

    OdpovědětVymazat
  10. Tak jsem vyzkoušela tuhle dobrotu a opravdu květák není vůbec cítit, bohužel jsem to asi vytáhla dřív z trouby, takže mi to cele kleslo a uvnitř to bylo syrove. Zkusím to na druhý pokus, jak dlouho se přesně peče a jak poznám, že je to hotove?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)