Copak že je to za šílenost? Květák, tofu, čokoláda a má z toho vzniknout koláč plný bílkovin? Poživatelný koláč plný bílkovin?
Ano prosím. A ještě se budete oblizovat a péct ho pořád dokola :) Nedávno vypukl boom květákového proteinového koláčku.
Tohle je vlastně jeho verze, jen mírně doladěná. Za původní inspiraci děkuji Verči :)
Ano prosím. A ještě se budete oblizovat a péct ho pořád dokola :) Nedávno vypukl boom květákového proteinového koláčku.
Tohle je vlastně jeho verze, jen mírně doladěná. Za původní inspiraci děkuji Verči :)
Budete potřebovat:
230g uvařeného květáku (může být i víc, já měla zbytek)
200g tofu natural
4 bílky + 1 žloutek
30g proteinu (ideálně nějaký čokoládový)
20g holandského kakaa
sladidlo
lžička prášku do pečiva
kokos na posypání
Postup přípravy:
Květák spolu s na kousky nakrájeným tofu umixujte. Zvlášť vyšlehejte bílky v tuhý sníh. Směs tofu a květáku smíchejte se žloutkem, proteinem, kakaem a vmíchejte tuhý sníh z bílků. Dle chuti ještě doslaďte a vmíchejte i prášek do pečiva. Vlijte do formy, posypejte kokosem a pečte při střední teplotě cca 25 minut :)
Energetické hodnoty:
na 1/4 koláče
- 662Kj (157Kcal)
- 20g bílkovin
- 5g sacharidů
- 6g tuků
Je tam ten květák cítit nebo je to jako u fazolového brownies...že nikdo nic nepozná? :))
OdpovědětVymazatnic nejde cítit samozžejmě ;)
VymazatZačínám mít strach z toho zeleninového pečení a zároveň mě to neskutečně láká! :) Jde tam květák cítit? :)
OdpovědětVymazatopravdu nejde, jink bych ho nechválila a npeřídávala ;)
VymazatČím se dá prosím nahradit protein? Moc děkuju
OdpovědětVymazatmouka, vločky nebo třeba víc kakaa ;)
VymazatVyzerá naozaj veľmi zaujímavo. Musím ho niekedy vyskúšať, lebo na chuť som vážne zvedavá. :-)
OdpovědětVymazatTo určitě vyzkouším ! Ikdyž nevím, jestli to doma bude někdo jíst. Tatínek zdravé jídlo nejí a mamka nemá ráda čokoládu :D Ikdyž to říká vždycky a pak stejně takové buchty ochutná a pak sní tak půlku :D
OdpovědětVymazatTatínkovi neříkej, že je to zdravé :D O květáku uvnitř vědět nemusí :D
VymazatHmmm, to by se mělo vyzkoušet. :D
OdpovědětVymazatJíte i něco jiného než jenom low carb a nálože bílkovin?:) Promin mi mou upřímnost,ale myslím, že i blog začíná být o ničem a ztrácí čtenáře..i dle komentářů..
OdpovědětVymazatTo si nemyslím :)
VymazatA ano, samozřejmě jíme i něco jiného. Ale to už tady všechno bylo. Ted mě baví vymýšlet takovéto recepty ;)
Já jsem zkoušela a bohužel mě teda nezaujal...květák jsem z něj dost cítila a nakonec skončil v koši. Ale vyzkoušet se má všechno :)
OdpovědětVymazatVypadáí to dobře.
OdpovědětVymazatTo vypada dobre:)) ) chapu to dobře , ze crly dort ma jen 20g sacharidu?:O ptijde mi to neuveritelne:) a me jsi prave nalakala na low carv recepty :) konecne mam co varit a pect:))
OdpovědětVymazatTak jsem vyzkoušela tuhle dobrotu a opravdu květák není vůbec cítit, bohužel jsem to asi vytáhla dřív z trouby, takže mi to cele kleslo a uvnitř to bylo syrove. Zkusím to na druhý pokus, jak dlouho se přesně peče a jak poznám, že je to hotove?
OdpovědětVymazatZdravím. Čím prosím nahradim tofu?Zapomela jsem ho koupit. Mohu použít tvaroh?
OdpovědětVymazat