úterý 17. února 2015

NEJLEPŠÍ TUŇÁKOVÝ KOLÁČ Z OVESNO-KUSKUSOVÉHO TĚSTA



Dneska mám pro vás naprosto úžasný recept! Máte chuť na slaný a zdravý koláč? Pak zaručeně musíte vyzkoušet tento :) Opravdu se totiž povedl. Dnes před 14h jsem dopekla první dávku. A v 15:30 už zbýval poslední kousek a přítel vyžadoval, že než přijde
z fitka, musím upéct další dva! No to snad mluví za vše :D No a tak v 16h jsem už měla v troubě opravdu další dvě dávky. No co,
tak bude ještě na večer...a třeba zbude i na snídani :D Recept jsem vymýšlela sama. O to víc jsem spokojená s výsledkem a šířím recept dál ;)




Budete potřebovat:
na 1 koláč (průměr formy 25cm)

100g ovesných vloček
60g kuskusu
horká voda
100g bílého jogurtu
10g másla
1 lžička soli
1/2 lžičky prášku do pečiva

2 malé plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (doporučuji značku Calvo)
80g mražených fazolových lusků
2 vejce
40g (2 plátky) tvrdého sýra


Postup přípravy:
Vločky smíchejte s kuskusem a zalijte vroucí vodou - tak aby voda byla ve stejné úrovni jako vločky s kuskusem, radši ne více. Přidejte sůl a máslo. Nechte pár minutek odstát a nasáknout. Poté smíchejte směs s jogurtem a práškem do pečiva. Hotovou hmotu nalijte do pečící formy. Nahoru přidejte tuňáka a lusky. Celé to zalijte rozšlehanými vejci a nahoru naskládejte nakrájený sýr. Pečte ve středně vyhřáté troubě (cca 180 stupňů) zhruba 30minut.


 Druhá várka - do jednoho koláče jsem tentokrát použila i tuňáka v rajčatové šťávě :)



Energetické hodnoty:
           na 1/4 koláče

  • 1215Kj (290Kcal)
  • 18g bílkovin
  • 27g sacharidů
  • 11g tuků
     



Podávat můžete na svačinu, večeři, snídani i oběd, jak je libo. Samostatně nebo ještě se zeleninovým salátem :)



38 komentářů:

  1. vypadá to celkem fajn, ale nevím, co je na tom teda tak světoborného...takhle se dělají celkem všechny na takový způsob...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tka pardón, asi jsem neznalá. Ale recept na takovéto těsto jsem ještě nikde neviděla ;)

      Vymazat
    2. Já teda takovou kombinaci vidím poprvé :) Nejlepší je, jak všechno vymýšlíš jednoduše, nesnáším hodiny strávený v kuchyni. A hlavně všechno tak dobrý :) Tohle určitě vyzkouším

      Vymazat
    3. Taky mi těsto příjde neobvyklé. Ale chci určitě vyzkoušet, vypadá to báječně a tuňáka mám moc ráda :)

      Vymazat
    4. Už od pátku přemýšlím, co budu mít zítra k obědu (jelikož jsem si zapomněla nabít kartu na salátový bar :-P), takže to vidím na ten tuňákový koláč. Dík za inspiraci :)

      Vymazat
  2. Vypadá naprosto báječně! to teda musím vyzkoušet, akorát tu mám jenom formu na chlebíček, tak to budu muset vyzkoušet do toho nějak uplácat :D. Máš skvělé recepty, budu se těšit na brokolicovou pizzu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. můžeš to klidnš udělat i v chlebíčkové formě..nebo na plechu. Podle mě není problém ;)

      Vymazat
  3. Super, určitě vyzkouším. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Zítra vyzkouším ale místo tuňáka dam šunku, sýr a zeleninu. Snad to bude taky tak boží ;) a ty vločky myslíš že může být i ovesná mouka?

    OdpovědětVymazat
  5. super recept! Tuňáka sice nejím, ale nahradím masem nebo šunkou a určitě vyzkouším ! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Otestováno :) jako už mnoho tvých receptů :)
    https://foodandmyplate.wordpress.com/

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá úžasně!:-) Jsi šikovná, já vždy když se snažím vymyslet něco v kuchyni, většinou si na tom pochutná jen popelnice :-D Raději vařím podle osvědčených receptů! :-) A tvůj koláč stopro vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  8. Mám moc ráda tenhle blog, je nekonečným zdrojem inspirace, co kuchtit :)) Moc Ti za něj děkuji! Recept vypadá úžasně, zbožňuji tuňáka:)

    OdpovědětVymazat
  9. Vynikajici!! Misto fazolek jsem dala cibuli. Pekla jsem dele nez pulhodky => dozlatova.

    OdpovědětVymazat
  10. Sakra ten vypadá skvěle!!!!:-)
    nespřátelíme blogy? :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Upečeno, díky moc za recept - je to super!

    OdpovědětVymazat
  12. Nelákalo by tě založit si nějakou restauraci?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No kdysi to byl můj sen. Ale momentálně to zatím neplánuji :)

      Vymazat
  13. Úžasný recept, akorát pro mě asi bez těch fazolek a zkusím místo toho třeba kukuřici :)

    https://adushe89.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. No ja nevim jestli jsem divna nebo co, ale rozhodne mi to nijak bozi nepřišlo :D spis takove jidlo co neurazi, nenadchne a naplni bricho. A to mam tunaka rada, i fazolky ale ta kombinace mi moc nesedla. A pokud to navic staci tvemu muzi ke štěstí tak jsi stastna zena nebo je nenarocny coz je taky vzacnost :)

    OdpovědětVymazat
  15. Perfektní :-)) Místo lusků, které jsem neměla doma, jsem dala brokolici.....díky za tvoje blogy..Renča

    OdpovědětVymazat
  16. Naprosto dokonalý recept! Tak dobrý, že jsem jej za poslední týden pekla už třikrát a hodlám pokračovat, protože variant je nespočet :) Mám vyzkoušenou Tvou verzi, pak s rajčaty, šunkou, paprikou a mozzarelou a na zítra se těším na brokolici s pórkem a hermelínem. A super na tomhle jídle je, že je vynikající i za studena, což mi do práce jako krabičkový oběd skvěle vyhovuje. Moc díky za inspiraci, musím říct, že ať už od Tebe vyzkouším jakýkoli recept, je vždycky moc dobrý :) Eva

    OdpovědětVymazat
  17. Tak zrovna peču poprvé, chlap dostane do krabičky na oběd do práce. Slaných koláčů, které se dají jíst i postudenu není nikdy dost! Jinak výborný nápad, smekám přes vaší invencí :-)

    A nechápu ty protivné komentáře - na téma "manžel se spokojí s málem" . Já třeba v práci musím neustále snášet pohrdavé pohledy na mé zdravé obědy a následuje vždy dotaz "A to vaříš mi manželovi? A to on ti jí? " Jestli jí zeleninu a zdravé jídlo? Wtf? :-) proč by neměl? Chlapi na stavbě mu to denně užírají a ptají se po receptech:-)

    OdpovědětVymazat
  18. Dnes jsem pekla a bylo to výbornééé! Děkuji za inspiraci :) navrch jsem dala tuňáka, cibulku, rajčátka a kukuřici a posypala strouhanou mozarelou. Mňam

    OdpovědětVymazat
  19. Nejlepší je udělat to jako muffiny! Přítel je z nich nejvíc nadšen, takže peču už podruhé, zkoušíme různé kombinace náplní (naložené marinované tofu bylo skvělé!). Dík za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  20. moooc diky za receptik, ja se muzu utlouct a uz se zas tesim zitra na snidani :-D jen tak dal :)

    OdpovědětVymazat
  21. Došel kuskus, dala jsem místo něj polentu. Už se peče, jsem zvědavá, jak to dopadne. :) Navrch jsem přidala ještě parmazán a příště dovnitř zkusím ještě sušená rajčata.
    Díky za tip na bezva oběd. Tuším, že bude chutnat. :)

    OdpovědětVymazat
  22. Je to super, teď jsem ho dojedla :-)

    OdpovědětVymazat
  23. výborný recept, dělám ho opakovaně a dnes jsem to poprvé zkusila nasladko - tvaroh a švestky.. doporučuju :)

    OdpovědětVymazat
  24. Narazila jsem na to dnes protože už mi došla inspirace co si kuchtit vzhledem k VŠ životu... super recept, celý koláč vyšel na výbornou a mám na tři dny vystaráno s obědy! Díky Ti moc :-) Týna

    OdpovědětVymazat
  25. Dneska jsem pekla na večeři v kombinaci tuňák-brokolice-mozarella a je to lahoda!
    Děkuji za recept :)

    OdpovědětVymazat
  26. Tak jsem dnes vyzkoušela a děkuji za tip :-) je moc dobrý ikdyz budu muset vychytat nějaký mouchy, aby byl pro mě to pravé ořechové :-) nepovedl se úplně jak bych chtěla, protože obloha na koláči se během půl hodiny pečení hrozně vysuší :-D (použila jsem místo fazolek rajče a přidala červenou cibuli) těsto mi nedrželo pokupe jak bych chtěla :-) určitě si příště zkusím korpus nejdříve predpíct než tam dám další ingredience a těsto rozhodně míň osolím :-) každopádně jsem ráda, že jsem tvůj blog objevila :-)

    OdpovědětVymazat
  27. Výborný! i když jsem musela dělat s menšími úpravami (já k tuňákovi musím mít cibuli a místo fazolek jsem dala hrášek. A až při přípravě jsem zjistila, že mám plechovku tuňáka jen jednu, tak jsem místo druhé plechovky dala čerstvé rajče na plátky). Těsto moc zajímavé, s vodou to opravdu nepřehánět, jinak se moc lepí a je to piplačka.

    OdpovědětVymazat
  28. Já dělám takhle vločkové palačinky, vločky, vejce, prášek do pečiva a cizrnová mouka nebo pufovaný amarant. Kuskus nejím, nechutná mi, ale proč ne,další varianta, není to špatné, ale taky žádný div.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)