úterý 10. února 2015

CIZRNOVÝ KOLÁČEK


 
Včera jsem si usmyslela, že je třeba udělat nějakou obměnu v klasických týdenních snídaních (většinou je to jen kaše, kaše, vajíčka, kaše.. :D). Ráno není moc času něco chystat, a proto jsem si napekla předem. Jelikož mi dopoledne odpadlo dost klientů, tak se k tomu naskytla ideální příležitost :) Už pár dní jsem měla v hlavě, že tentokrát to bude něco z cizrny. A tak jsem se do toho pustila a dopadlo to skvěle :)



Budete potřebovat:
            na 2 porce

1 plechovka cizrny 240g (nebo 240g předem uvařené cizrny)
110g bílého jogurtu
1/2 banánu (cca 40g)
50g ovesných vloček
2 bílky (nebo celé vejce)
10g hořké čokolády
špetka prášku do pečiva
sladidlo


Postup přípravy:
Postupovala jsem tím nejjednodušším způsobem - vše jsem hodila do mixéru a pomixovala do hladké hmoty. Jen čokoládu jsem si nasekala na drobno a vmíchala až nakonec. Oslaďte dle chuti - já používám tekuté sladidlo nebo stévii. Ale použít můžete cokoliv - med, javorový sirup, agáve sirup... Částečně těsto osladí i banán. Těsto přelijte do formiček nebo klidně do 1 větší formy. Pečte 20-30minut (podle velikosti formiček) na 180 stupňů.
 
Hotový koláček zdobte dle chuti. Já na jednu porci použila 100g bílého jogurtu, 30g mraženého lesního ovoce, asi 20g banánu a 20g arašídového másla. Celé jsem to pak ještě přelila čokoládovým zero sirupem :)


Energetické hodnoty:
            na 1 porci
Samotný koláč: 1634Kj (390Kcal), 22g bílkovin, 55g sacharidů, 8g tuků
S dozdobením: 2348Kj (560Kcal), 28g bílkovin, 63g sacharidů, 21g tuků



13 komentářů:

  1. Děkuji za tip :) Ráda vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  2. hlavně to vypadá parádně nazdobené :)) a určitě to chutná skvěle :)

    http://gethealthyandfitwithus.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle sladkosti vážně miluju, cizrnu jsem si v nich vážně oblíbila a doma mi nesmí chybět!!!! Včera jsem pekla podle tvého staršího receptu, ale když jsem se do něj pustila, tak jsem zjistila, že nemám doma ani plechovku cizrny, ale objevila jsem nějakou bílou fazoli caneloni (nebo tak nějak :o)))) a je to s ní vážně výborné!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam!! Tak to určitě vyzkouším! Cizrnu na sladko jsem ještě neměla..:)
    the-biggestfear.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Skvela vec do dietky vyzkousime s mamcou dekujem!! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Moni můžu se zeptat zda ty silikonové formičky před nalitím těsta vymažeš olejem? Nebo to dáš do suchých formiček? Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty silikonové nikdy nevymazávám, není to třeba :)

      Vymazat
  7. Jak prosim chutná stévie? je dobrá? :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vyzkoušeno a výsledek předčil očekávání! Naprostá pecka, doporučuji každopádně vyzkoušet!!!! Moniko díky 😉

    OdpovědětVymazat
  9. :( mrzí mě to, ale mě to nechutnalo:( vůbec nevím co bych měla změnit aby to bylo fajn....ale já z toho hrozně cítila tu cizrnu...ale příšerně...a to jí mám moc ráda, ale na sladko jsem jí do dneška nezkoušela....poradte mi prosím jak na to. Děkuji moc

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)