pondělí 8. prosince 2014

DÝŇOVO - BANÁNOVÝ OVESNÝ KOLÁČ S TVAROHEM



Další receptem je takový můj malý expertiment, který se téměř vydařil! :D Samozřejmě bych vám sem nedávala recept na něco,
co se nepovedlo...jen teď už vím, že příště si musím dát pozor na to, abych spodní vrstvu udělala trošku hustší a dýňové těsto mi pak nevytékalo po krajích. Což se vám určitě nestane, po mém upozornění! Já to jen přehnala s vodou...ale v receptu už bude vše samozřejmě upraveno tak, aby to vyšlo ;) Přecejen horní vrstva se povedla na jedničku :)



Budete potřebovat:
 
200g ovesných vloček
100g sypaného müsli s oříšky (já použila od Emca)
150g bílého jogurtu
horká voda
1 banán
100g dýňového pyré
2 odměrky vanilkového proteinu (případně něco na doslazení)
 
200g tvarohu
1 vejce
1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku
med/agáve sirup na doslazení
 
 
Postup přípravy:
Koláč se skládá ze 3 vrstev - první je dýňová, prostřední tvarohová a poslední banánová. První a poslední vrstvu vytvoříme ze stejného základu - vločky zalijeme horkou vodou (asi 1 hrníček, ale radši méně než více!)  a necháme krátce nabobtnat. Poté přimícháme bílý jogurt a proteinový prášek či něco na doslazení. Nakonec vmícháme i sypané musli (já jej původně použila pouze do třetí vrstvy, ale vůbec nebude na škodu to namíchat i do té spodní, aby se to právě více zahustilo). Základ rozdělíme na dvě poloviny - do první vmícháme dýňové pyré (dělám z uvařené a rozmixované dýně). Do druhé části vmícháme pomačkaný banán.

Tvaroh rozmícháme s vajíčkem, pudinkovým práškem. Osladíme a případně dle potřeby a hustosti tvarohu přidáme na zředění i trochu mléka (neměl by být ale moc řídký). Pak už vrstvíme - jako první dýňové těsto, poté tvaroh a nakonec banánovou část. Pečeme při 180 stupních cca 30-40 minut. Necháme vychladnou a poté můžeme krájet a podávat :) Koláč je hutnější a "mokřejší", ale právě takové mám například já nejradši :) Ten můj nebyl moc sladký, ale to už je detail. Každý si ho může přisladit dle svých preferencí, proto ani já nepíšu přesné dávky sladidel ;)





2 komentáře:

  1. Díky Mončo za recepty, už se mi po nich stýskalo ;)
    Vlastně se přiznám, že bych klidně brala a ocenila větší aktivitu na tomto receptovém blogu, než tom druhém :)

    OdpovědětVymazat
  2. tak to teda JO

    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)