sobota 5. dubna 2014

JEMNÝ BROKOLICOVO-ŽAMPIONOVÝ KRÉM SE SÝREM

 Dneska konečně na skok zase odbočíme od sladkých dobrot k nějaké té zeleni. Když jsem projížděla tadytu úvodní stránku, tak jsem si říkala, že už je to třeba. I když vím, že sladké dobroty mají vždy větší čtenost, tak na zeleninu bychom taky neměli zapomínat! A dnes k receptu nastala vhodná příležitost. Šla jsem si dělat něco na (druhou) večeři a vznikla z toho naprosto boží záležitost. A opět naprostou improvizací :) Často si dělám různé (nejčastěji brokolicové či květákové) krémy, jelikož dost zasytí
a můžu jich sníst bez výčitek celý hrnec :D Tentokrát jsem se rozhodla udělat trochu změnu a přidala žampiony, zahustila vše hraškou a jemnost dodala kokosovým mlékem. A stálo to za to. Mé chuťové buňky byly opět v sedmém nebi! ♥


 
Budete potřebovat:

1 brokolice
žampiony
hrašku na zahuštění (jak vypadá mrkněte ZDE, použít můžete asi i přímo na zahušťování TUTO)
1 lžíce kokosového mléka
vegeta/koření
strouhaný sýr


Postup přípravy:
Růžičky brokolice vařte spolu s pokrájenými žampiony ve vodě (nebo zeleninovém vývaru) cca 15 minut. Poté slijte většinu vody
a odeberte část zeleniny, kterou pak vrátíme zvlášť navrch krému. Zbylou brokolici a žampiony rozmixujte dohladka a dle potřeby zahuštěte hraškou. Nakonec vmíchejte lžíci kokosového mléka a dochuťte kořením dle chuti. Já používám vegetu, i když to asi není úplně ideální volba, ale takovéto krémy vždy dochutí přesně tak, jak to mám ráda :) Krém podávejte s brokolicí a žampiony, které jste si odložili a posypte strouhaným sýrem dle chuti. Já použila mix sýrů :)

4 komentáře:

  1. Brokolici zbožňuju a kokosové mléko aktuálně též! ♥
    Dobrá kombinace. :P

    OdpovědětVymazat
  2. Vypada to bajecne. Co presne to je ta hraska? Nebydlim v Cr takze ji nesezenu. Mam tu ale cizrnovou mouku, napadlo mne jestli to neni podobne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to taková hrachová směs na zahuštování. Určitě můžeš zkusit i tu cizrnovou mouku, to by mělo taky fungovat a chutnat dobře ;)

      Vymazat
  3. Mňam, tak brokolici mám,žampiony taky a dokonce krémové, na které jsi v nějakém ze svých článků upozorňovala a hraška je můj přítel, můj oběd je vyřešen, díky Moni! :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)