Tááák...máme tady druhý receptík dnešního dne a to ještě jeden přibude (na jednu super zdravou mňamku, to budete koukat!). Soboty jsou prostě v kuchyni vždy úspěšné. A na tenhle recepis jsem obzvláště hrdá, jelikož vznikl ZCELA v mé hlavě. Zase prostě nápad, který za to stál. Super zdravé, dalo by se říct i tím nepěkným slovem "dietní", nízkosacharidové...no není v tom skoro nic
a přesto je to strašně dobré! Prostě ideál, jako vždy :)
a přesto je to strašně dobré! Prostě ideál, jako vždy :)
Budete potřebovat:
na 9 muffinků
1 plechovka nakládané cizrny (240g)
1 vejce
1 lžička prášku do pečiva
sůl, pepř
150g dušeného špenátu
1 vejce + 1 bílek
20g strouhaného sýru 30%
sůl, pepř
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme cizrnový základ. Cizrnu slijeme a rozmixujeme spolu s vejcem. Osolíme, opepříme a přidáme prášek do pečiva.
A to je výsledné těsto! To pak po lžících dáváme do formiček na muffiny a pečeme cca 25minut při 190 stupních. Hotové necháme vychladnout. Já si dělala tento základ ráno a zbytek pak odpoledne jak jsem přišla z práce :)
Špenát zvlášť podusíme, osolíme a opepříme (já použila sekaný mražený). Poté jej vrstvíme po lžících na cizrnový základ. Zvlášť si rozšleháme vejce s bílkem a opět přidáme sůl a pepř. Tímto pak zalijeme každý muffinek se špenátem - opět cca 1-2 lžíce na každý kousek. Na závěr každý muffin posypeme sýrem a dáme opět zapéct na 20minut.
Energetické hodnoty:
na 1 kousek - tzn. 1/9 z celku
- 185Kj (44Kcal)
- 3g bílkovin
- 3,5g sacharidů
- 2g tuků
miluju špenátový pečení
OdpovědětVymazatNádhera!!! Skvěle jsi to vymyslela :-)
OdpovědětVymazatTeda ty jsi úplná kouzelnice :))
OdpovědětVymazattieto si teda ukladám do záložiek a niekdy ich vyskúšam:)
OdpovědětVymazatto je bezvaaa :)
OdpovědětVymazatUdělám si to do pekáčku na oběd! Úžasný nápad. Za tohle bys zasloužila medajli :-D
OdpovědětVymazatSuper! Strašně dlouho jsem hledala nějaký recept na slané muffiny. Myslím, že jsem konečně našla ten správný! :3
OdpovědětVymazatDokonale, dechberouci. Slintam, jen koukam na tve ilustracni foto. :)
OdpovědětVymazatProsim, kolik by to bylo cizrny v suchem stavu, pokud bych nechtela pouzit tu z plechovky ?
OdpovědětVymazatNevím, ale zkus si navážit cca těch 250g už uvařené ;)
VymazatDávala jsem 100g v suchém stavu
Vymazat:) Miluju pečení bez mouky a miluju cizrnu.
OdpovědětVymazatNasázím špenát a půjde se na to. Díky :)
Ty vypadají skvěle, asi se do nich někdy pustím :-) Jen nemám jak rozmixovat cizrnu, uvažuju, že ji zkusím rozmačkat vidličkou :-D
OdpovědětVymazatJá přidala ještě trochu tvarohu :) musím říct, že jsou fakt výborné! :)
OdpovědětVymazatProsím jak jste to pekla? Teplota, horní-dolní?
OdpovědětVymazatoooochh, to je ale dobrota !! Z cizrny peču moc ráda, obzvlášť teda na sladko, takže tohle byla moje slaná premiéra, udělala jsem dvojitou dávku alá nákyp a měla co dělat, abych to nesnědla na posezení! :-)
OdpovědětVymazatPred chvili jsem dopekla a uz je i jim :). Diky za recept, jsou vynikajici! Zuzka
OdpovědětVymazatJsou výborný:-)
OdpovědětVymazatChi se zeptat, musí se u těch vajec použít jedno vejce a z druhého pak jen bílek? Nedá se použít buď jen jedno celé vejce nebo pak dvě celé? Děkuji Tamara
OdpovědětVymazat