Po dvou předchozích výzvách, se kterými jsem se už úspěšně poprala, vyhlásili FitFamBakers další - a to Tofu. Pro mě víceméně bez problémů, protože tofu mi nevadí a připravuji jej často. Jen ty variace nejsou až tak originální no :D Každopádně osud tomu chtěl a jen pár hodin předtím, než jsem si přečetla zadání této výzvy, jsem narazila na zajímavou formu úpravy tofu a byla rozhodnuta ji vyzkoušet. Takže to přišlo právě včas! Dneska to bylo tedy opět ve znamení experimentů a vznikl z tohoto tento krásně barevný talíř. Navíc jsem využila i spoustu věcí, které mi včera dorazili v krabičce od Zajíců v krabici - dokonce rovnou 3 suroviny! Máte ji taky? :)
200g uzeného tofu (může být i natural)
1 vejce
koření - použila jsem indické Garam Masala
na obalení - bezlepková směs Hraška, směs vloček a semínek
K tomu jsem podávala (na 1 porci):
2 střední batáty
1/2 cukety
žampiony
nakládané bambusové výhonky
koření Garam Masala, sůl
Postup přípravy:
Tofu nakrájejte na menší plátky a posypte kořením. Poté obalujte v rozšlehaném vejci a následně buď v bezlepkové směsi
na obalování Hrašce nebo ve vločkách se semínky. Já dělala obě varianty :) Kousky tofu pak naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte zhruba 20 minut při 180 stupních. V polovině pečení všechny kousky obraťte.
Jako přílohu jsem si udělala batáty a trošku exotickou směs na pánvi - na oleji jsem orestovala cuketu, krémové žampiony, přidala jsem bambusové výhonky (zásoby z Asijského týdne v Lidlu) a opět úžasné koření Garam Masala spolu s trochou soli.
Prvně jsem na to zapomněla, ale pak jsem podle plánu přidala ještě fíkové chutney a to tomu teprv dodalo tu správnou chuť! Je to sice poměrně dost exotiky na jednom talíři a objevuje se tam mnoho chutí - sama jsem si říkala, že jsem mohla na něčem trochu ubrat. Ale na druhou stranu právě i tu překombinovatnost mám na jídlech ráda, protože si toho vychutnám spoustu najednou! :)
na obalování Hrašce nebo ve vločkách se semínky. Já dělala obě varianty :) Kousky tofu pak naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte zhruba 20 minut při 180 stupních. V polovině pečení všechny kousky obraťte.
Jako přílohu jsem si udělala batáty a trošku exotickou směs na pánvi - na oleji jsem orestovala cuketu, krémové žampiony, přidala jsem bambusové výhonky (zásoby z Asijského týdne v Lidlu) a opět úžasné koření Garam Masala spolu s trochou soli.
Prvně jsem na to zapomněla, ale pak jsem podle plánu přidala ještě fíkové chutney a to tomu teprv dodalo tu správnou chuť! Je to sice poměrně dost exotiky na jednom talíři a objevuje se tam mnoho chutí - sama jsem si říkala, že jsem mohla na něčem trochu ubrat. Ale na druhou stranu právě i tu překombinovatnost mám na jídlech ráda, protože si toho vychutnám spoustu najednou! :)
Pěkné pěkné :)) taky jsem chtěla nejdřív obalit s sezamovém semínku, ale vyhrály kuličky ^^
OdpovědětVymazatVypadá to extra zajímavě! :))
OdpovědětVymazatJak ti chutnala Hraška?
No v pohodě, ale zase nic zvláštního, z čeho bych byla nějak ohromena :)
VymazatTo je tím pečením - smažená chutná jinak :) Navíc hraška má právě tu výhodu, že už se pak nemusí použít vajíčko.. tak třeba příště :-)
VymazatTofu jsem ještě nikdy nezkoušela,odrazuje mě cena, ale vypadá to krásně! :)
OdpovědětVymazatVšak stojí 20-30Kč max a máš to na 2 porce minimálně ;)
VymazatMaximálně!! :-O<3 :-D:-D
VymazatTéda, pečené tofu jsem ještě nikde neviděla, originální recept :))
OdpovědětVymazatVypadá to zajímavě :-) Tofu mám ráda, ale pečené jsem nikdy nezkoušela...
OdpovědětVymazatProsímtě jak jsi uvařila ty batáty?..Klasicky oloupat a hodit do vody jako brambory?
OdpovědětVymazatTyhle v mikrovlnce :) Naříznout je na pár mítech nožem a cca za 5 minut jsou hotové.
Vymazatmňam! to určitě zkusím, tofu, i batáty miluju!
OdpovědětVymazatTofu mám veľmi rada :3 Takže to vyskúšam. Mňam :D
OdpovědětVymazatmůžu se zeptat, co to je konkrétně za hrašku? stojí balík, tak abych si pořídila tu pravou! :)))
OdpovědětVymazatJa mám tuto ;)
Vymazathttp://www.sleky.cz/images/sleky_cz/original/54/161354/161354-hraska-pikantni-250g.jpg