Tak konečně jsem tady se slibovaným receptem. Doma už samozřejmě stihly dávno zmizet a o to více se s vámi dnes budu nad těmi fotkami rozplývat i já - byly totiž dokonalé! Klasický cheescake už asi znáte každý - ale zkoušeli už jste i cheescake veganský? Bez použití nějakých sušenek, mléčných výrobků, vajec, másla, cukru...že to nejde? Ale všechno jde! A dokonce to ještě lépe chutná (omlouvám se skalním fanouškům cheescaku, ale u mě prostě zvítězila tato zdravá varianta na plné čáře).
Obavy jsem před přípravou měla jen malé - přecejen to byl zase úplně jiný recept, plný zvláštních surovin a postupovalo se i jinými postupy, než u klasického cheescaku. Ale jak už to tak bývá, obavy byly opět zbytečné a vše se vydařilo bez komplikací.
Ve výsledku bylo nejtěžší jako vždy odolat a všechno to hned nesníst! :) Vlastně ta příprava není ani nijak náročná a surovin taky budete potřebovat jen pár :)
Ve výsledku bylo nejtěžší jako vždy odolat a všechno to hned nesníst! :) Vlastně ta příprava není ani nijak náročná a surovin taky budete potřebovat jen pár :)
Budete potřebovat:
na 6 kousků
Na krustu:
40g datlí
50g mletých mandlí (nebo jiných ořechů)
Na krém:
100g kešu ořechů
100g kokosového mléka
15g kokosového oleje
1-2 lžíce šťávy z citronu
sladidlo
Postup přípravy:
Den nebo alespoň pár hodin předem si dejte namočit datle a kešu ořechy. Poté začněte přípravou krusty - datle pomelte spolu
s mandlemi a vzniklou hmotou vyložte formičky na muffiny (já používám silikonové, takže z nich pak jdou dobře vytahovat). Příprava krému je prakticky stejná - do mixéru přidejte předem namočené kešu ořechy, kokosové mléko (musí to být ten tuhý krém, co se drží nahoře - ne voda!), lžíci kokosového oleje (vychází to na cca 15g), citrónovou šťávu a dle chuti oslaďte. Mixujte, dokud nevznikne hladký krém. Ten pak naneste na krustu do formiček. Minicheescaky pak můžete dle libosti dozdobit - například lesním ovocem. Takto připravené je dejte minimálně na 2 hodiny do mrazáku, aby vše ztuhlo a spojilo se. Před konzumací je pak nechte na chvilku povolit a uchovávejte dále v lednici.
Na snídani jako doplněk k ovesné kaši ♥
doslova se rozplývaly na jazyku
doslova se rozplývaly na jazyku
Energetické hodnoty:
na 1 kousek
- 895Kj (213Kcal)
- 5g bílkovin
- 13g sacharidů
- 17g tuků
Inspiraci jsem čerpala zde: http://minimalistbaker.com/7-ingredient-vegan-cheesecakes/
Jsou dokonalý!! Moc díky za recept.♥
OdpovědětVymazatBožeeee, to vypadá skvostně, já bych si dala! :-)
OdpovědětVymazatO víkendu jdu na to!
Ať už je víkend:/
Přijde mi trochu paradoxní říkat tomu cheescake, když v tom není žádný tvaroh, ale recept vypadá skvěle a opravdu chutně, takže je někdy zkusím :)
OdpovědětVymazatNazvala jsem to podle receptu, kde jsem se inspirovala ;) A proč ne - je to prostě veganská variace na cheescake. A do veganské by se ani tvaroh nebo spíše jakýkoliv mléčný výrobek použít nedal.
Vymazatv pravém cheesecake taky není žádný tvaroh, ale sýr ;-) (originál Philadelphia)
VymazatJana
Právě proto, že nedal, mi přijde zvláštní říkat tomu cheescake ;) Ale chápu to, vzhledově to tomu je podobné.
VymazatO tom, že do originálu by se dávala Philadelphia nevím (ale existuje víc variant cheescaku), ale zato vím, že se tam dává mascarpone, což je strukturou něco mezi tvarohem a žervé ;)
Veliky veliky omyl!! Pravy Chessecake se NIKDY nedela z mascarpone (z toho se dela tiramisu). Chessecake se dela ze syru Philadelphia, odtud i nazev syrovy dort :-)
VymazatJana
Vypadá to bezvadně! :)
OdpovědětVymazatuuuu, ty vypadají úžasně:)
OdpovědětVymazatTo vypadá nádherně a navíc je to i paleo :)
OdpovědětVymazatUrčitě vyzkouším! Vypadají skvěle :)
OdpovědětVymazatštve mě, že jsem propásla v lidlu to kokosové mléko :( ale skočím tam ještě juknout, jestli nááhodou nebzbylo, tohle vypadá skvěle :)) a měla bych pro něj asi tak milion dalších využití, ale pořád se odhodlávám :D
OdpovědětVymazatvypadají super yummy!
OdpovědětVymazatVypadá opravdu nádherně :)
OdpovědětVymazatSuper recept. ★
OdpovědětVymazatA mimo to dekuju za bezva inspiraci s recepty, viz tvuj zdroj receptu. ;)
z kešu oříšků dělám krémy na koláče pořád, je to strašná dobrota!:)
OdpovědětVymazatJé, ti jsou roztomilí! :)
OdpovědětVymazatBohužel nemám formičky na muffiny, tak snad to půjde i v normální dortové formě.:)
hlásím se jako skalní fanoušek pravého cheesecaku!!!! :D
OdpovědětVymazatAle i přesto musím uznat, že to vypadá moc lákavě, a ještě víc po přečtení použitých surovin:)
To mi bylo jasné, že ty se ozveš! :D ;)
VymazatMoni, jaké jsi prosím použila sladidlo? med?
OdpovědětVymazatPoužila jsem tekuté náhradní sladidlo - myslím, že to je sukralóza - tudíž bez kalorií.
VymazatO víkendu vyzkouším, díky za recept :-)
OdpovědětVymazatNo tak to je boží recept. Musím vyzkoušet, díky za tip Moni!!
OdpovědětVymazatto zkusím, vypadají super :)
OdpovědětVymazatdaji se ty datle nahradit necim jinym? Moc je spolu s fiky nemusim...fungovalo by to se susenymi merunkami?
OdpovědětVymazatMůžeš to zkusit, podle mě by to mělo jít ;)
Vymazat