pondělí 3. března 2014

MINI VEGAN CHEESCAKES

 
 Tak konečně jsem tady se slibovaným receptem. Doma už samozřejmě stihly dávno zmizet a o to více se s vámi dnes budu nad těmi fotkami rozplývat i já - byly totiž dokonalé! Klasický cheescake už asi znáte každý - ale zkoušeli už jste i cheescake veganský? Bez použití nějakých sušenek, mléčných výrobků, vajec, másla, cukru...že to nejde? Ale všechno jde! A dokonce to ještě lépe chutná (omlouvám se skalním fanouškům cheescaku, ale u mě prostě zvítězila tato zdravá varianta na plné čáře).


Obavy jsem před přípravou měla jen malé - přecejen to byl zase úplně jiný recept, plný zvláštních surovin a postupovalo se i jinými postupy, než u klasického cheescaku. Ale jak už to tak bývá, obavy byly opět zbytečné a vše se vydařilo bez komplikací.
Ve výsledku bylo nejtěžší jako vždy odolat a všechno to hned nesníst! :) Vlastně ta příprava není ani nijak náročná a  surovin taky budete potřebovat jen pár :)



Budete potřebovat:
          na 6 kousků


Na krustu:
40g datlí
50g mletých mandlí (nebo jiných ořechů)

Na krém:
100g kešu ořechů
100g kokosového mléka
15g kokosového oleje
1-2 lžíce šťávy z citronu
sladidlo


Postup přípravy:
Den nebo alespoň pár hodin předem si dejte namočit datle a kešu ořechy. Poté začněte přípravou krusty - datle pomelte spolu
s mandlemi a vzniklou hmotou vyložte formičky na muffiny (já používám silikonové, takže z nich pak jdou dobře vytahovat). Příprava krému je prakticky stejná - do mixéru přidejte předem namočené kešu ořechy, kokosové mléko (musí to být ten tuhý krém, co se drží nahoře - ne voda!), lžíci kokosového oleje (vychází to na cca 15g), citrónovou šťávu a dle chuti oslaďte. Mixujte, dokud nevznikne hladký krém. Ten pak naneste na krustu do formiček. Minicheescaky pak můžete dle libosti dozdobit - například lesním ovocem. Takto připravené je dejte minimálně na 2 hodiny do mrazáku, aby vše ztuhlo a spojilo se. Před konzumací je pak nechte na chvilku povolit a uchovávejte dále v lednici.   



 Na snídani jako doplněk k ovesné kaši ♥ 
doslova se rozplývaly na jazyku


Energetické hodnoty:
             na 1 kousek 
  • 895Kj (213Kcal)
  • 5g bílkovin
  • 13g sacharidů
  • 17g tuků


Inspiraci jsem čerpala zde: http://minimalistbaker.com/7-ingredient-vegan-cheesecakes/




26 komentářů:

  1. Jsou dokonalý!! Moc díky za recept.♥

    OdpovědětVymazat
  2. Božeeee, to vypadá skvostně, já bych si dala! :-)
    O víkendu jdu na to!
    Ať už je víkend:/

    OdpovědětVymazat
  3. Přijde mi trochu paradoxní říkat tomu cheescake, když v tom není žádný tvaroh, ale recept vypadá skvěle a opravdu chutně, takže je někdy zkusím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nazvala jsem to podle receptu, kde jsem se inspirovala ;) A proč ne - je to prostě veganská variace na cheescake. A do veganské by se ani tvaroh nebo spíše jakýkoliv mléčný výrobek použít nedal.

      Vymazat
    2. v pravém cheesecake taky není žádný tvaroh, ale sýr ;-) (originál Philadelphia)

      Jana

      Vymazat
    3. Právě proto, že nedal, mi přijde zvláštní říkat tomu cheescake ;) Ale chápu to, vzhledově to tomu je podobné.
      O tom, že do originálu by se dávala Philadelphia nevím (ale existuje víc variant cheescaku), ale zato vím, že se tam dává mascarpone, což je strukturou něco mezi tvarohem a žervé ;)

      Vymazat
    4. Veliky veliky omyl!! Pravy Chessecake se NIKDY nedela z mascarpone (z toho se dela tiramisu). Chessecake se dela ze syru Philadelphia, odtud i nazev syrovy dort :-)

      Jana

      Vymazat
  4. To vypadá nádherně a navíc je to i paleo :)

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě vyzkouším! Vypadají skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  6. štve mě, že jsem propásla v lidlu to kokosové mléko :( ale skočím tam ještě juknout, jestli nááhodou nebzbylo, tohle vypadá skvěle :)) a měla bych pro něj asi tak milion dalších využití, ale pořád se odhodlávám :D

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá opravdu nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super recept. ★
    A mimo to dekuju za bezva inspiraci s recepty, viz tvuj zdroj receptu. ;)

    OdpovědětVymazat
  9. z kešu oříšků dělám krémy na koláče pořád, je to strašná dobrota!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Jé, ti jsou roztomilí! :)
    Bohužel nemám formičky na muffiny, tak snad to půjde i v normální dortové formě.:)

    OdpovědětVymazat
  11. hlásím se jako skalní fanoušek pravého cheesecaku!!!! :D
    Ale i přesto musím uznat, že to vypadá moc lákavě, a ještě víc po přečtení použitých surovin:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mi bylo jasné, že ty se ozveš! :D ;)

      Vymazat
  12. Moni, jaké jsi prosím použila sladidlo? med?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Použila jsem tekuté náhradní sladidlo - myslím, že to je sukralóza - tudíž bez kalorií.

      Vymazat
  13. O víkendu vyzkouším, díky za recept :-)

    OdpovědětVymazat
  14. No tak to je boží recept. Musím vyzkoušet, díky za tip Moni!!

    OdpovědětVymazat
  15. to zkusím, vypadají super :)

    OdpovědětVymazat
  16. daji se ty datle nahradit necim jinym? Moc je spolu s fiky nemusim...fungovalo by to se susenymi merunkami?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš to zkusit, podle mě by to mělo jít ;)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)