pondělí 2. září 2013

VANILKOVO-KOKOSOVÝ PROTEINOVÝ KOLÁČ

Tak jsem se rozhodla, že bych si mohla zase něco dobrého upéct - zkrátka a dobře není nad kvalitní, zdravou, domácí a navíc extra dobrou svačinku (či snídani). Tento koláč splňuje vše. Navíc je bez mouky a plný bílkovin, zdravých tuků a kvalitních sacharidů.
A ještě jednu zajímavost v sobě ukrývá - fazole! Ano, opět ta zajímavá ingredience, která někomu přijde ve sladkých dezertech nepředstavitelná. Řekla jsem to už mnohokrát a řeknu to znovu - vůbec je tam neucítíte, takže se není čeho bát! Naopak koláč získá skvělou konzistenci a super porci bílkovin. Je úžasně vláčný, rozpadá se na jazyku a přitom vůbec není suchý :)

Budete potřebovat:

1 plechovku bílých fazolí (225g)
2 vejce
1 banán
50g kokosu
50g vanilkového proteinu*
1 lžička mleté vanilky/vanilkového extraktu
1 lžička prášku do pečiva
 

Postup přípravy:
Fazole propláchneme a rozmixujeme spolu s banánem a vejci. Poté přidáme kokos, protein*, vanilku a prášek do pečiva a mixujeme dál, dokud nevznikne hladká hmota. Použít můžete klasický nebo i tyčový mixér. Směs nalijeme do menší formy a pečeme zhruba 20-25 minut při 180stupních.
*Pokud nemáte protein, určitě koláč můžete zkusit i bez něj. Jen přidejte třeba více kokosu a určitě i med či jiné sladidlo, abyste koláč trochu dosladili ;)
Energetická hodnota:
             v celém koláči
 
  • 4246Kj (1011Kcal)
  • 65g bílkovin
  • 77g sacharidů
  • 50g tuků 

Já si koláč naporcovala na 8 kousků - v jedné porci to tedy vychází na:

  • 530Kj (126Kcal)
  • 8,1g bílkovin
  • 9,6g sacharidů
  • 6,3g tuků
Ještě teplý :)

40 komentářů:

  1. a je je, nedávno jsem objevila skvělé bílé fazole v tescu ... takže myslím že dnes odpoledne jdu na nákup :DD

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé, píšu si a v týdnu zkouším :)

    OdpovědětVymazat
  3. Cože? FAZOLE? :D No jak to čtu, že fazole rozmixujeme s banánem :D To neeeeeee :D Jak to chutná? :D

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný recept, díky za něj. Ty výživové hodnoty fakt paráda, na svačinku ideální. Já mám doma protein čoko-kokos a nedá se to pít, taková chemická přeslazená pachuť, tak uvažuji, že to použiju do nějakého receptu. Tohle určitě někdy vyzkouším, jen teď zatím nemáme žádný mixér :D..zařizujeme s přítelem byt, tak snad časem bude :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No klidně můžeš mačkat třeba i vidličkou :D A recept na využití čoko-kokosového proteinu můžeš očekávat taky brzo, asi už zítra ;)

      Vymazat
  5. Přesně na něco takovýho mám teď chuť :) Akorát nemám protein, a bez něj se mi to dělat nechce, jelikož právě ten tomu dává tu chuť, kterou já teď potřebuju :D Výživové hodnoty jsou parádní, fazole do moučníku jsou úžasná věc. Krásně vláčné těsto, co více si přát. Moc se mi to líbí.
    Jen co koupím nový, něco takového si udělám :)

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda, že protein nevedu...ale stejně ho asi vyzkouším :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě zkusím a místo proteinu dám vanilkový pudingový prášek :)

    OdpovědětVymazat
  8. Fazolí se nebojim, samozřejmě nebudu kupovat ty v rajčatový omáčce :D A samy o sobě prostě nemaj tak výraznou chuť, aby to další ingredience nepřebili :)
    Jinak vanilkový protein už nemám, ale neva, dám tam banánový a bude z toho banánovo-kokosová buchta :D
    Díky za fajn recept :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahojky, díky za recept, nikdy jsem do pečení fazole nedávala ale když tvrdíš že to je dobré.. budu ti tedy věřit a zkusím to :-D
    A jinak super oceňuji žes přidala i nutriční hodnoty, hnedka vím kolik si v klídku můžu dát a kolik je už moc :-D

    OdpovědětVymazat
  10. To je úžasně jednoduchý a na suroviny nenáročný recept, určitě zkusím, moc děkuju za tip :)
    a hrozně se mi líbí ta jeho konzistence, nevypadá tak lepivě jako brownies z červených fazolí. Jsi kouzelnice :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Ten je dokonalý! Už dlouho mě nějaký recept nenadchl, ale tohle je bomba, něco podobného jsem pořád vymýšlela, že upeču, ale bála jsem se, jak by to dopadlo, když by to bylo z mé hlavy a toto je prostě super... Navíc nevím, co s tím ne moc dobrým proteinem, co mi tu straší ve skříni. Fazole nebo sóju při pečení ráda používám, fakt to není cítit, je to zdravý a i jak píšeš, má to super konzistenci. :)

    OdpovědětVymazat
  12. To vypadá dost dobře a jednoduše :) !

    OdpovědětVymazat
  13. fazole v koláči jsou geniální, ty bílý už jsem taky chtěla dlouho použít. Akorát jsem pořád líná je namočit a vařit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. proto kupuji ty v konzervě :D

      Vymazat
    2. Prosím, jaké přesně jsi koupila? :)

      Vymazat
    3. Kupuješ ty od Bonduelle? Co já vím, jsou ale v mírně sladkém nálevu, což mi přijde divné... :D

      Vymazat
    4. Je úplně jedno, jaké fazole koupíte, ale určitě je propláchněte. Já mám taky vždycky jiné ;)

      Vymazat
  14. Ta chuť "fazolového" koláče by mě opravdu zajímala...

    OdpovědětVymazat
  15. Jde na můj to bake list, musím ho mít! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Krása :))))) Musí to být vynikající :)

    OdpovědětVymazat
  17. na aký rozmer plechu si ho robila? :)

    OdpovědětVymazat
  18. Tak jsem měl tu čest ten koláče taky vyzkoušet. Nečekal jsem, že bude tak měkký a pevný. Chutná naprosto skvěle, není sladký, což je pro mne super, protože se sladkému chci vyhýbat. Dle ingrediencí je zdravý, takže vřele doporučuji! Opravdu jsem nečekal, že z toho bude taková dobrota.. jen je horší si uhlídat snědené porce.. je totiž fakt moc dobrý :D

    Děkuji moc za recept.. chutnal celé rodině.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že chutnal :)

      Vymazat
    2. S bílý jogurtem a ostružinami, dnešní luxusní svačinka :)

      Vymazat
  19. jakto, že to máš taky veliký a vysoký ?:D a já to dneska pekla podle tohohle receptu a ani zdaleka to nevypadá jako u tebe na fotkách :D

    OdpovědětVymazat
  20. Tak zrovna dneska jsem ho ráno pekla a před chvílí jsem z trouby vytáhla třetí plech. Zítra jedeme na návštěvu, takže vezu výslužku. :D
    Dělala jsem jeden i z banánového proteinu a taky chutná skvěle. ;) Vanilkový jsem zatím neochutnala, ale neuvěřitelně se těším na snídani. :D
    Mám takový pocit, že odteď jsme faloví mlsalové - celá rodina! :D

    OdpovědětVymazat
  21. Odpovědi
    1. Jaký zdroj, když jsem recept vymýšlela sama??!!

      Vymazat
    2. Že by ten co je v rozkliku?

      Vymazat

    3. Tak tuhle stránku vidím opravdu poprvé. Navíc kdyby ses podívala na můj recept, tak uvidíš, že se tedy poměrně dost liší ;)

































































































      Vymazat
  22. opravdu v tom koláči nic nechybí? ja jsem dělala dle tohoto receptuba je hrozne nizoucky a ani nema jak u tebe buchtovou konzistenci.:(

    OdpovědětVymazat
  23. mne se taky nepovedl, neni vubec tak vysoky a konzistence taky nic moc....cekala jsem vic:(
    kattka

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj, když budu chtít dělat chlebíček ze suchých fazolí, které si dopředu uvařím, nevíš kolik gramů si jich mám nachystat? Děkuji moc za odpověď.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)