Tak jsem se rozhodla, že bych si mohla zase něco dobrého upéct - zkrátka a dobře není nad kvalitní, zdravou, domácí a navíc extra dobrou svačinku (či snídani). Tento koláč splňuje vše. Navíc je bez mouky a plný bílkovin, zdravých tuků a kvalitních sacharidů.
A ještě jednu zajímavost v sobě ukrývá - fazole! Ano, opět ta zajímavá ingredience, která někomu přijde ve sladkých dezertech nepředstavitelná. Řekla jsem to už mnohokrát a řeknu to znovu - vůbec je tam neucítíte, takže se není čeho bát! Naopak koláč získá skvělou konzistenci a super porci bílkovin. Je úžasně vláčný, rozpadá se na jazyku a přitom vůbec není suchý :)
A ještě jednu zajímavost v sobě ukrývá - fazole! Ano, opět ta zajímavá ingredience, která někomu přijde ve sladkých dezertech nepředstavitelná. Řekla jsem to už mnohokrát a řeknu to znovu - vůbec je tam neucítíte, takže se není čeho bát! Naopak koláč získá skvělou konzistenci a super porci bílkovin. Je úžasně vláčný, rozpadá se na jazyku a přitom vůbec není suchý :)
Budete potřebovat:
1 plechovku bílých fazolí (225g)
2 vejce
1 banán
50g kokosu
50g vanilkového proteinu*
1 lžička mleté vanilky/vanilkového extraktu
1 lžička prášku do pečiva
Postup přípravy:
Fazole propláchneme a rozmixujeme spolu s banánem a vejci. Poté přidáme kokos, protein*, vanilku a prášek do pečiva a mixujeme dál, dokud nevznikne hladká hmota. Použít můžete klasický nebo i tyčový mixér. Směs nalijeme do menší formy a pečeme zhruba 20-25 minut při 180stupních.
*Pokud nemáte protein, určitě koláč můžete zkusit i bez něj. Jen přidejte třeba více kokosu a určitě i med či jiné sladidlo, abyste koláč trochu dosladili ;)
Energetická hodnota:
v celém koláči
- 4246Kj (1011Kcal)
- 65g bílkovin
- 77g sacharidů
- 50g tuků
Já si koláč naporcovala na 8 kousků - v jedné porci to tedy vychází na:
- 530Kj (126Kcal)
- 8,1g bílkovin
- 9,6g sacharidů
- 6,3g tuků
Ještě teplý :)
a je je, nedávno jsem objevila skvělé bílé fazole v tescu ... takže myslím že dnes odpoledne jdu na nákup :DD
OdpovědětVymazatTak ten je boží :)
OdpovědětVymazatTen musel být úžasný! ♥
OdpovědětVymazatSkvělé, píšu si a v týdnu zkouším :)
OdpovědětVymazatCože? FAZOLE? :D No jak to čtu, že fazole rozmixujeme s banánem :D To neeeeeee :D Jak to chutná? :D
OdpovědětVymazatčetla jsi úvod? ;)
VymazatA chutná banánově?
Vymazatani ne, banánu tam zas tolik není
VymazatPěkný recept, díky za něj. Ty výživové hodnoty fakt paráda, na svačinku ideální. Já mám doma protein čoko-kokos a nedá se to pít, taková chemická přeslazená pachuť, tak uvažuji, že to použiju do nějakého receptu. Tohle určitě někdy vyzkouším, jen teď zatím nemáme žádný mixér :D..zařizujeme s přítelem byt, tak snad časem bude :).
OdpovědětVymazatNo klidně můžeš mačkat třeba i vidličkou :D A recept na využití čoko-kokosového proteinu můžeš očekávat taky brzo, asi už zítra ;)
VymazatPřesně na něco takovýho mám teď chuť :) Akorát nemám protein, a bez něj se mi to dělat nechce, jelikož právě ten tomu dává tu chuť, kterou já teď potřebuju :D Výživové hodnoty jsou parádní, fazole do moučníku jsou úžasná věc. Krásně vláčné těsto, co více si přát. Moc se mi to líbí.
OdpovědětVymazatJen co koupím nový, něco takového si udělám :)
Škoda, že protein nevedu...ale stejně ho asi vyzkouším :-D
OdpovědětVymazatUrčitě zkusím a místo proteinu dám vanilkový pudingový prášek :)
OdpovědětVymazatFazolí se nebojim, samozřejmě nebudu kupovat ty v rajčatový omáčce :D A samy o sobě prostě nemaj tak výraznou chuť, aby to další ingredience nepřebili :)
OdpovědětVymazatJinak vanilkový protein už nemám, ale neva, dám tam banánový a bude z toho banánovo-kokosová buchta :D
Díky za fajn recept :)
Ahojky, díky za recept, nikdy jsem do pečení fazole nedávala ale když tvrdíš že to je dobré.. budu ti tedy věřit a zkusím to :-D
OdpovědětVymazatA jinak super oceňuji žes přidala i nutriční hodnoty, hnedka vím kolik si v klídku můžu dát a kolik je už moc :-D
To je úžasně jednoduchý a na suroviny nenáročný recept, určitě zkusím, moc děkuju za tip :)
OdpovědětVymazata hrozně se mi líbí ta jeho konzistence, nevypadá tak lepivě jako brownies z červených fazolí. Jsi kouzelnice :)))
Ten je dokonalý! Už dlouho mě nějaký recept nenadchl, ale tohle je bomba, něco podobného jsem pořád vymýšlela, že upeču, ale bála jsem se, jak by to dopadlo, když by to bylo z mé hlavy a toto je prostě super... Navíc nevím, co s tím ne moc dobrým proteinem, co mi tu straší ve skříni. Fazole nebo sóju při pečení ráda používám, fakt to není cítit, je to zdravý a i jak píšeš, má to super konzistenci. :)
OdpovědětVymazatTo vypadá dost dobře a jednoduše :) !
OdpovědětVymazatfazole v koláči jsou geniální, ty bílý už jsem taky chtěla dlouho použít. Akorát jsem pořád líná je namočit a vařit :D
OdpovědětVymazatproto kupuji ty v konzervě :D
VymazatProsím, jaké přesně jsi koupila? :)
VymazatKupuješ ty od Bonduelle? Co já vím, jsou ale v mírně sladkém nálevu, což mi přijde divné... :D
VymazatJe úplně jedno, jaké fazole koupíte, ale určitě je propláchněte. Já mám taky vždycky jiné ;)
Vymazatmmm mňam! :)
OdpovědětVymazatZúčastni se u mě na blogu giveaway :) !
Ta chuť "fazolového" koláče by mě opravdu zajímala...
OdpovědětVymazatJde na můj to bake list, musím ho mít! :)
OdpovědětVymazatKrása :))))) Musí to být vynikající :)
OdpovědětVymazatna aký rozmer plechu si ho robila? :)
OdpovědětVymazatTak jsem měl tu čest ten koláče taky vyzkoušet. Nečekal jsem, že bude tak měkký a pevný. Chutná naprosto skvěle, není sladký, což je pro mne super, protože se sladkému chci vyhýbat. Dle ingrediencí je zdravý, takže vřele doporučuji! Opravdu jsem nečekal, že z toho bude taková dobrota.. jen je horší si uhlídat snědené porce.. je totiž fakt moc dobrý :D
OdpovědětVymazatDěkuji moc za recept.. chutnal celé rodině.. :)
To jsem ráda, že chutnal :)
VymazatS bílý jogurtem a ostružinami, dnešní luxusní svačinka :)
Vymazatjakto, že to máš taky veliký a vysoký ?:D a já to dneska pekla podle tohohle receptu a ani zdaleka to nevypadá jako u tebe na fotkách :D
OdpovědětVymazatTak zrovna dneska jsem ho ráno pekla a před chvílí jsem z trouby vytáhla třetí plech. Zítra jedeme na návštěvu, takže vezu výslužku. :D
OdpovědětVymazatDělala jsem jeden i z banánového proteinu a taky chutná skvěle. ;) Vanilkový jsem zatím neochutnala, ale neuvěřitelně se těším na snídani. :D
Mám takový pocit, že odteď jsme faloví mlsalové - celá rodina! :D
A co takhle uvést zdroj??!!!
OdpovědětVymazatJaký zdroj, když jsem recept vymýšlela sama??!!
VymazatŽe by ten co je v rozkliku?
Vymazat
VymazatTak tuhle stránku vidím opravdu poprvé. Navíc kdyby ses podívala na můj recept, tak uvidíš, že se tedy poměrně dost liší ;)
opravdu v tom koláči nic nechybí? ja jsem dělala dle tohoto receptuba je hrozne nizoucky a ani nema jak u tebe buchtovou konzistenci.:(
OdpovědětVymazatmne se taky nepovedl, neni vubec tak vysoky a konzistence taky nic moc....cekala jsem vic:(
OdpovědětVymazatkattka
Ahoj, když budu chtít dělat chlebíček ze suchých fazolí, které si dopředu uvařím, nevíš kolik gramů si jich mám nachystat? Děkuji moc za odpověď.
OdpovědětVymazat