Na květákovou pizzu už jsem se chystala pěkně dlouhou dobu. Viděla jsem ji na mnoha blozích a stránkách - českých i zahraničních a lákalo mě hlavně to, jak neuvěřitelně zdravá je! (=>vždyť je to jenom květák, takže ji můžete sníst klidně celou :D). Poslední dny mám pečící/vařící/experimentující náladu, takže i na tuto pizzu došlo. Vlastně za její realizaci vděčím Lidlu a jeho nabídce květáku za 20Kč!
Budete potřebovat:
Těsto:
asi 3/4 květáku
1 mozzarellu
1 vejce
provensálské koření (nebo oregáno, bazalku...)
sůl
Náplň:
3 lžíce rajského protlaku
pizza koření
1/4 červené cibule
1/2 mozzarelly
kukuřice
Postup přípravy:
Květák nasekáme nožem a poté ještě rozmixujeme na drobno. Takto připravený květák dáme na 8 minut do mikrovlnky. Poté k němu přimícháme nastrouhanou mozzarellu, vajíčko, sůl a koření. Připravené těsto rozprostřeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut.
Jakmile máme připravenou a upečenou krustu, přejdeme k náplni. Já na těsto rozetřela rajský protlak, který jsem následně posypala pizza kořením. Na to pak přišla ještě červená cibule, kukuřice a na plátky nakrájená polovina mozzarelly. Takto připravenou pizzu pak dáme ještě na 5-10 minut péct.
Pizza byla opravdu výborná! S mamkou jsme ji hned celou zbaštily. Vážně, člověk to hodinu připravuje a pak je to hned pryč :D Prý ji mám péct častěji a ve větším množství...asi opravdu budu, protože to stojí za to :) Akorát jsem měla trošku problém s tím, že se těsto uprostřed dost nalepilo na pečící papír, takže jsme to vyjídaly spíše lžičkou přímo z formy (proto neuvidíte nafocené krásné pizza trojúhelníčky :D). Takže příště buď papír potřu ještě olejem nebo zkusím přidat do těsta vajíčko navíc :)
To si robíš srandu, ja som tiež bola dnes pre ten květák v lidli, pretože je fakt za výbornú cenu a chystám sa takto robiť pizzu zajtra :D Neskutočné, ako si niekedy na blogoch čítame myšlienky :D
OdpovědětVymazatPravda, jsme úplně propojené :D Prostě jedem na stejné vlně no :D
Vymazattaky mám květák na pizzu, ale asi ji teda odložím :D :D
VymazatJá ji dělala včera podle Cassey :) Je opravdu výborná!
OdpovědětVymazattaky me jeji video zaujalo
VymazatKvětákovou pizzu zbožňuju, ale dělám ji bez té mozarely :) Ještě skvělá je z brokolice :D
OdpovědětVymazatTaké dělám bez mozarelly, někdy si dělám veganskou verzi a vejce nahrazuji ovesnou moukou, přijde mi pak ještě lepší a pevnější ;-)
OdpovědětVymazatMyslím, že by šelo zkusit i místo květáku brokolici ;-)
Taky jsem ji dělala, je to výborný - ale na můj vkus to trvá moc dlouho, večeře mám ráda rychlé :D
OdpovědětVymazatJeště jsem ji nikdy nedělala z květouše...tak to budu muset v nejbližší době napravit.
OdpovědětVymazatUž si taky připadám, že jsem v kuchyni nainstalovaná od rána do večera :-)
Děkuji za inspiraci a super recept.
Zítra frčím do Lídlu pro květoš....:-)
Určo to bude moc dobré...na pohled je to fest mňamoozní:-)
Wow, bezva nápad.
OdpovědětVymazatDěda jede zítra do Lidlu, tak mu řeknu, ať se po tom květáku poohlédne, jestli ještě bude ve slevě. :))
tu už mám dlouho v plánu, inspirovala mě beautygloss :)
OdpovědětVymazatJednou jsem zkoušela cuketovou a letěla do záchodu. Bojím se, ale asi jí zkusím. :)
OdpovědětVymazatvypadá perfektně! :) hned jsem si vzpomněla na beautygloss
OdpovědětVymazatvyzkousim:)
OdpovědětVymazatAž na tu cibuli, mňááám !:-)
OdpovědětVymazatdnes mi máti donese květák, takže těsto hnedky použiju!
OdpovědětVymazatPizzu jsem zrovna udělala a asi 3/4 už snědla sama :) Děkuji za tip, určitě nedělám naposledy :) H.
OdpovědětVymazatDneska jsem ji udělala na oběd a už je snězená! S mamkou jsme si ji daly na půl a bylo výborná :-) ještě jsem ji vytunila šunkou a ementálem :-) jsem tak akorát najezená .. líbí se mi, že není tak těžká do žaludku jako normální pizza.
OdpovědětVymazatMmm něco podobněho jsem viděla u blogilates a božíí :) musím někdy zkusit <3
OdpovědětVymazattak aj ja som ju dnes vyskúšala a bola fantastická! Robila som ju do tortovej formy s priemerom 26 cm a celú som ju naraz zjedla.Oproti tvojej som urobila niekoľko zmien-namiesto cibule,ktorú nemám veľmi v obľube,som dala kolieska salámy Humenský ščipak,ktorá je dosť pikantná.Keďže som nemala Pizza korenie,dala som,čo bolo-oregano,bazalka a tymian.A namiesto paradajkového pretlaku som potrela cesto kečupom. Ale na chuti to nič neubralo. Takže určite ju budem robiť častejšie.Len mám ešte jednu otázku Monika.Píšeš,že treba dať karfiol (květák) na 8 min.do mikrovlnky.Dávaš ju tam len tak nasucho,bez vody? a v otvorenej alebo uzavretej nádobe? Ja som ho najprv povarila v tlakovom hrnci asi 5 min. a potom povarený zmixovala. Nabudúce by som chcela vyskúšať tvoj postup s mikrovlnkou.
OdpovědětVymazatDávala jsem ho na sucho, na větší talíř a zakryla jenom plastovým poklopem, co se dává běžně do mikrovlnky na talíře ;)
Vymazatvďaka :-)
OdpovědětVymazatTeďka jsem jí dojedla, akorát jsem místo mozzarelly jsem tam dala eidam 30% :-) A musim říct Moni, jak je možný, že je to tak zdravý, když je to tak VÝBORNÝ? :D Moc děkuju za recept :))
OdpovědětVymazatTak jsem to taky dnes zkoušela a za mě NE-E. :(
OdpovědětVymazatVčera jsem jí dělala, přidala jsem vejce navíc, navrch jsem dala navíc šunku a rajče a musím říct, že je výborná! I přítel, který moc nemusí tyhle "zdravé" věci, si pizzu pochvaloval. =) Ale příště zkusím přidat třeba vločky, protože ten základ je moc mokrý a nejde to esteticky nandat na talíř. Ale na chuti to neubralo. ;)
OdpovědětVymazatDnes jsem ji dělala prvně a teď ji dojídám k večeři. A prostě fantastciká! Dokonce kromě toho, že mi chutná, mám i nesmírnou radost, že v ní jsou vlastně jen dobré a lehčí potraviny. :-) A možná mi chutná ještě víc studená. :-)
OdpovědětVymazat