středa 10. dubna 2013

KRUPICOVÁ MLÉČNÁ RÝŽE


 Občas se mě někdo zeptá, jak dělám domácí mléčnou rýži. Osobně používám na její přípravu buď rýžové vločky (ke koupi např. značky ARAX v Kauflandu nebo značky Racio v jiných řetězcích) nebo jako i dnes kulatozrnnou rýži. Dnesk jsem zkusila postupovat při přípravě trošku jinak a přidala jsem i trochu krupice. Výsledek vidíte na fotce a recept je níže ;)


 
Budete potřebovat:

50g kulatozrnné rýže
10g krupice
100ml mléka

navíc: ovoce, ořechy, med...

 
Postup přípravy:
Rýži jsem nejdřív uvařila klasicky ve vodě. Uvařenou jsem ji pak přidala do mléka a spolu s krupicí krátce povařila do zhoustnutí. 
 
Mléčnou rýži lze připravit samozřejmě i způsobem, že dáte rýži vařit rovnou do mléka a vaříte do zhoustnutí. Takhle jsem to dělávala kdysi, ale nový postup mi vyhovuje o něco více :) Podávat ji můžete s čímkoliv, na co máte zrovna chuť. Já si k ní přidala maliny a nakonec ještě lískové oříšky.
 
 
Energetické hodnoty:
      pouze mléčná rýže  
 
  • 1092Kj (260Kcal)
  • 6g bílkovin
  • 52g sacharidů
  • 1g tuků 


................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

15 komentářů:

  1. Mňam, děláš mi tu chutě ...! Vypadá to krásně!

    OdpovědětVymazat
  2. tak naposledy som bola ten niekto asi ja :D dakujem za receptik, vyzera fantasticky, uz sa tesim ako si ho spravim ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Mléčnou kaši jsem si chtěla už dlouho uvařit, tak možná zkusím právě tu tvoji, protože krupičku já ráda. :))

    OdpovědětVymazat
  4. rýžová kaše je jediná, která mi ani trochu nechutnala.....a to jsem jinak největší kašožrout!:D

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám ráda tu od Müllera, ale že bych zkusila domácí?

    OdpovědětVymazat
  6. já si právě koupil on Nominal a moc mi nechutnala:( ale asi jsem jí špatně udělala nebo si to nedokážu vysvětlit:/

    OdpovědětVymazat
  7. brzo určitě vyzkouším :) .. díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
  8. Může tam být jakákoliv rýže?:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ideálně kulatozrnná nebo by to ještě možná šlo z jasmínové nebo rýže arborio, co je na rizoto. Prostě taková ta lepivá by měla být, aby ta kaše z toho vznikla ;)

      Vymazat
  9. Takže mohu použít třeba i basmati?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No možná by to šlo i z ní, ale kulatozrnná je prostě na to nejlepší. Bacmati podle mě není až tak "lepivá" a nevytvoří takovou kašovou konzistenci.

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)