Občas se mě někdo zeptá, jak dělám domácí mléčnou rýži. Osobně používám na její přípravu buď rýžové vločky (ke koupi např. značky ARAX v Kauflandu nebo značky Racio v jiných řetězcích) nebo jako i dnes kulatozrnnou rýži. Dnesk jsem zkusila postupovat při přípravě trošku jinak a přidala jsem i trochu krupice. Výsledek vidíte na fotce a recept je níže ;)
Budete potřebovat:
50g kulatozrnné rýže
10g krupice
100ml mléka
navíc: ovoce, ořechy, med...
Postup přípravy:
Rýži jsem nejdřív uvařila klasicky ve vodě. Uvařenou jsem ji pak přidala do mléka a spolu s krupicí krátce povařila do zhoustnutí.
Mléčnou rýži lze připravit samozřejmě i způsobem, že dáte rýži vařit rovnou do mléka a vaříte do zhoustnutí. Takhle jsem to dělávala kdysi, ale nový postup mi vyhovuje o něco více :) Podávat ji můžete s čímkoliv, na co máte zrovna chuť. Já si k ní přidala maliny a nakonec ještě lískové oříšky.
Energetické hodnoty:
pouze mléčná rýže
- 1092Kj (260Kcal)
- 6g bílkovin
- 52g sacharidů
- 1g tuků
................................................................................................................................................................................
Mňam, děláš mi tu chutě ...! Vypadá to krásně!
OdpovědětVymazattak naposledy som bola ten niekto asi ja :D dakujem za receptik, vyzera fantasticky, uz sa tesim ako si ho spravim ;)
OdpovědětVymazatMléčnou kaši jsem si chtěla už dlouho uvařit, tak možná zkusím právě tu tvoji, protože krupičku já ráda. :))
OdpovědětVymazatvypadá geniálně :)
OdpovědětVymazatzajímavá kombinace:)
OdpovědětVymazatVypadá to moc dobře :)
OdpovědětVymazatrýžová kaše je jediná, která mi ani trochu nechutnala.....a to jsem jinak největší kašožrout!:D
OdpovědětVymazatooo vypadá krásně!!!
OdpovědětVymazatJá mám ráda tu od Müllera, ale že bych zkusila domácí?
OdpovědětVymazatjá si právě koupil on Nominal a moc mi nechutnala:( ale asi jsem jí špatně udělala nebo si to nedokážu vysvětlit:/
OdpovědětVymazatbrzo určitě vyzkouším :) .. díky za tip :)
OdpovědětVymazatMůže tam být jakákoliv rýže?:-)
OdpovědětVymazatIdeálně kulatozrnná nebo by to ještě možná šlo z jasmínové nebo rýže arborio, co je na rizoto. Prostě taková ta lepivá by měla být, aby ta kaše z toho vznikla ;)
VymazatTakže mohu použít třeba i basmati?
OdpovědětVymazatNo možná by to šlo i z ní, ale kulatozrnná je prostě na to nejlepší. Bacmati podle mě není až tak "lepivá" a nevytvoří takovou kašovou konzistenci.
Vymazat