čtvrtek 14. března 2013

OVERNIGHT OATS

 
  Tenhle recept znám hlavně ze zahraničních stránek, a proto i název ponechám originální. Dalo by se říct, že jde o vločky, které se připravují přes noc. Je to jednoduché - večer smícháte, dáte do ledničky, necháte, aby chia semínka udělali své kouzlo. Ráno vytáhnete a můžete hned snídat! Maximálně rychlé, maximálně chutné :) Trošku jsem se toho bála. Nemám totiž ráda dlouho namáčené vločky, ale tento recept můj názor úplně změnil :)


Budete potřebovat:

6 lžic vloček (pšeničné, ovesné nebo mix)
1 banán
1 lžíci chia semínek
100ml mléka
100ml vody
arašídové máslo

 
Postup přípravy:

Večer smícháme vločky (já použila pšeničné + ovesné) spolu s chia semínky, mlékem, vodou a 1/2 rozmačkaného banánu. Tuto směs necháme odpočívat přes noc v lednici. Ráno vytáhneme a podávat můžeme buď studené nebo vše ohřát a udělat z toho teplou kaši - já zvolila možnost č. 2. Nahoru přidáme ještě arašídové máslo a nakrájenou druhou polovinu banánu.

Inspiraci jsem čerpala ZDE.

................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

28 komentářů:

  1. Taky jsem už ten název mnohokrát zahlédla, jen jsem nebyla schopna se nějak dokopat! ale když to vidím tady u tebe, je to najednou nějak tak must have! a hned:DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky rozhodla zničeho nic, jak jsem na to někde narazila. A odteď už budu dělat pravidelně! :)

      Vymazat
  2. Ty miluju:)) Dělám hlavně v létě ty studené:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky ji někd zkusím na studeno, v létě to určitě bude parádní :)

      Vymazat
  3. Na mě čeká doma prázdná sklenice od PB...tak se těšim jak malá až si je udělam v ní :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůů, prázdnou sklenici taky doma mám, tak to zkusím i do ní :D

      Vymazat
  4. Miluju tu pudinkovou konzistenci !!! Jedna z mych oblibenych snidani, taky ohrivam :))

    OdpovědětVymazat
  5. "Overnight oats" jsou moje varianta standartní ovesné kaše, protože mě fakt nebaví se s tím ráno patlat:)) Takže večer naházím do mističky vločky, rozinky, oříšky, semínka, trochu banánu, skořici a mléko, ráno hop do mikrovlnky a pak si to hezky sním v posteli! Akorát to burákové máslo vynechávám, to si "šetřím" na jiné dny na knekebroty, protože si ho "povoluju" maximálně 3x do týdne :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tuhle snídani si dělám úplně nejradši:) Krásně vločky přes noc změknou, lahoda:)A moc dobré do těch vloček jsou ty mandlové plátky:)Miluju overnight oats:)
    Dneska jsem taky poprvé zkoušela verzi s chia semínkama:)

    OdpovědětVymazat
  7. s tym arasidovym aslom som si neni ista ja nemozem vystat tu chut ale inak pekne:)

    OdpovědětVymazat
  8. Na to nejde říct nic jiného, než MŇAM!

    OdpovědětVymazat
  9. Jak to děláš,že máš to máslo,tak pěkně rozteklé?:D Dnes jsem schválně misku s kaší a PB dala ještě do mikrovlnky, ale nechtělo a nechtělo se rozpustit!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zjistila jsem, že záleží asi i na značce :) Některé se mi rozteče krásně a některé vůbec. A to jsem dlouho ani nevěděla, že to vůbec jde, aby se to tak hezky rozteklo! :D Taky jsem to dávala celé do mikrovlnky asi na 2 minutky, ale kolikrát stačí ho dát i jen na horkou kaši a rozteče se :)

      Vymazat
  10. Jakou značku arašídového másla používáš? Jaké je dobré? :) Nevím si rady, jaké si mám koupit.. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Buď Marks and Spencer nebo z Lidlu - tyto 2 mi chutnají nejvíce a kupuji převážně jenom tyto značky :)

      Vymazat
  11. A je lepší to "slané" nebo "sladké"? :) Přiznávám se, že nevím, co od nich mám čekat. Mám ráda spíš sladší věci jako např. Nutella, ale to se asi nedá srovnávat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nevím, jestli se prodává nějak zvlášť sladké a slané, nikdy jsem to takhle rozlišené neviděla :) Ale vyloženě slané by asi mě osobně nechutnalo. Většinou mám nějaké, kde je okolo 95% arašídů a pak nějaký třtinový cukr, trocha soli a olej navíc ;)

      Vymazat
  12. strašně se mi u tebe líbí, že nejsi žádná reklama na hlad :D to většina holek co hubne, cvičí, žije zdravě tak by snad ani nic takového nepozřela :)

    OdpovědětVymazat
  13. Wáu, vypadá to skvěle!:) Musím to vyzkoušet.
    Jinak se mi líbí tvůj blog, recepty jsou super. Články se dobře čtou:)

    OdpovědětVymazat
  14. A můžu se zeptat, když se k tomu dá voda, tak teplá nebo studená?:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dávám normálně studenou. Ono se to v tom nevaří. Jenom se to prostě do toho namočí a nechá přes noc v ledničce ;)

      Vymazat
  15. Když dotoho dám vodu, má to opravdu vypadat jako brečka?:-D Asi né viď, já jen, že to zatím moc chutně nevypadá:-D :-(

    OdpovědětVymazat
  16. Tak směs už je v ledničce a já se těším na ráno! 😊😊😇

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)