Tenhle recept znám hlavně ze zahraničních stránek, a proto i název ponechám originální. Dalo by se říct, že jde o vločky, které se připravují přes noc. Je to jednoduché - večer smícháte, dáte do ledničky, necháte, aby chia semínka udělali své kouzlo. Ráno vytáhnete a můžete hned snídat! Maximálně rychlé, maximálně chutné :) Trošku jsem se toho bála. Nemám totiž ráda dlouho namáčené vločky, ale tento recept můj názor úplně změnil :)
Budete potřebovat:
6 lžic vloček (pšeničné, ovesné nebo mix)
1 banán
1 lžíci chia semínek
100ml mléka
100ml vody
arašídové máslo
Postup přípravy:
Večer smícháme vločky (já použila pšeničné + ovesné) spolu s chia semínky, mlékem, vodou a 1/2 rozmačkaného banánu. Tuto směs necháme odpočívat přes noc v lednici. Ráno vytáhneme a podávat můžeme buď studené nebo vše ohřát a udělat z toho teplou kaši - já zvolila možnost č. 2. Nahoru přidáme ještě arašídové máslo a nakrájenou druhou polovinu banánu.
Inspiraci jsem čerpala ZDE.
................................................................................................................................................................................
Taky jsem už ten název mnohokrát zahlédla, jen jsem nebyla schopna se nějak dokopat! ale když to vidím tady u tebe, je to najednou nějak tak must have! a hned:DD
OdpovědětVymazatJá se taky rozhodla zničeho nic, jak jsem na to někde narazila. A odteď už budu dělat pravidelně! :)
VymazatTy miluju:)) Dělám hlavně v létě ty studené:)
OdpovědětVymazatTaky ji někd zkusím na studeno, v létě to určitě bude parádní :)
VymazatNa mě čeká doma prázdná sklenice od PB...tak se těšim jak malá až si je udělam v ní :-D
OdpovědětVymazatJůů, prázdnou sklenici taky doma mám, tak to zkusím i do ní :D
VymazatMiluju tu pudinkovou konzistenci !!! Jedna z mych oblibenych snidani, taky ohrivam :))
OdpovědětVymazat"Overnight oats" jsou moje varianta standartní ovesné kaše, protože mě fakt nebaví se s tím ráno patlat:)) Takže večer naházím do mističky vločky, rozinky, oříšky, semínka, trochu banánu, skořici a mléko, ráno hop do mikrovlnky a pak si to hezky sním v posteli! Akorát to burákové máslo vynechávám, to si "šetřím" na jiné dny na knekebroty, protože si ho "povoluju" maximálně 3x do týdne :D
OdpovědětVymazatTuhle snídani si dělám úplně nejradši:) Krásně vločky přes noc změknou, lahoda:)A moc dobré do těch vloček jsou ty mandlové plátky:)Miluju overnight oats:)
OdpovědětVymazatDneska jsem taky poprvé zkoušela verzi s chia semínkama:)
ňam! vypadá skvěle :)
OdpovědětVymazatUž aby byla snídaně!:-)
OdpovědětVymazats tym arasidovym aslom som si neni ista ja nemozem vystat tu chut ale inak pekne:)
OdpovědětVymazattenhle blog by měli zakázat!:D
OdpovědětVymazatA na to jsi probůh přišla jak? :D
VymazatNa to nejde říct nic jiného, než MŇAM!
OdpovědětVymazatJak to děláš,že máš to máslo,tak pěkně rozteklé?:D Dnes jsem schválně misku s kaší a PB dala ještě do mikrovlnky, ale nechtělo a nechtělo se rozpustit!:D
OdpovědětVymazatZjistila jsem, že záleží asi i na značce :) Některé se mi rozteče krásně a některé vůbec. A to jsem dlouho ani nevěděla, že to vůbec jde, aby se to tak hezky rozteklo! :D Taky jsem to dávala celé do mikrovlnky asi na 2 minutky, ale kolikrát stačí ho dát i jen na horkou kaši a rozteče se :)
VymazatJakou značku arašídového másla používáš? Jaké je dobré? :) Nevím si rady, jaké si mám koupit.. :-/
OdpovědětVymazatBuď Marks and Spencer nebo z Lidlu - tyto 2 mi chutnají nejvíce a kupuji převážně jenom tyto značky :)
VymazatA je lepší to "slané" nebo "sladké"? :) Přiznávám se, že nevím, co od nich mám čekat. Mám ráda spíš sladší věci jako např. Nutella, ale to se asi nedá srovnávat :D
OdpovědětVymazatNo já nevím, jestli se prodává nějak zvlášť sladké a slané, nikdy jsem to takhle rozlišené neviděla :) Ale vyloženě slané by asi mě osobně nechutnalo. Většinou mám nějaké, kde je okolo 95% arašídů a pak nějaký třtinový cukr, trocha soli a olej navíc ;)
Vymazatstrašně se mi u tebe líbí, že nejsi žádná reklama na hlad :D to většina holek co hubne, cvičí, žije zdravě tak by snad ani nic takového nepozřela :)
OdpovědětVymazatWáu, vypadá to skvěle!:) Musím to vyzkoušet.
OdpovědětVymazatJinak se mi líbí tvůj blog, recepty jsou super. Články se dobře čtou:)
A můžu se zeptat, když se k tomu dá voda, tak teplá nebo studená?:-))
OdpovědětVymazatDávám normálně studenou. Ono se to v tom nevaří. Jenom se to prostě do toho namočí a nechá přes noc v ledničce ;)
VymazatDěkuji,moc:-))
OdpovědětVymazatKdyž dotoho dám vodu, má to opravdu vypadat jako brečka?:-D Asi né viď, já jen, že to zatím moc chutně nevypadá:-D :-(
OdpovědětVymazatTak směs už je v ledničce a já se těším na ráno! 😊😊😇
OdpovědětVymazat