středa 6. února 2013

RÝŽOVÝ SALÁT S TUŇÁKEM


Slibovaný recept na rýžový salát s tuňákem je zde. Vhodná zdravá a chutná volba na oběd či večeři. Rychlé, nenáročné na přípravu ani přiliš drahé ;)



Budete potřebovat:
            na 2 porce

  • 100g rýže
  • 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě (80g)
  • 100g mraženého hrášku
  • 100g (1/2) červené papriky
  • 50g oliv (asi jedna hrst)
  • 100g rajčat
  • polovina cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, koření dle chuti



Příprava:
Rýži dejte vařit a mezitím si připravte zbytek. Hrášek chvíli povařte ve vodě a poté sceďte. Promíchejte spolu s tuňákem, nakrájenými olivami, cibulí, rajčaty a paprikou (je dobré oloupat slupku škrabkou na brambory). Pak už jen přidejte uvařenou rýži, olivový olej, sůl, pepř a vše promíchejte. Dle chuti můžete přimíchat třeba i trochu citrónové šťávy, jogurtu, či majonézy light :)


Energetické hodnoty:
Recept je uveden pro 2 porce, v polovině - tedy v 1 porci - najdete:
  • 365Kcal - 1533Kj
  • 15g bílkovin
  • 52g sacharidů
  • 9g tuků
Sama bych preferovala asi více bílkovin. Tuňák jich bohužel v sobě nemá tolik, jako jiné maso, takže pro příště možná přidám jednu konzervu navíc. Sacharidů je taky celkem dost, což ale zapřičiňuje hlavně rýže A dle mého názoru to na oběd není až takový problém :)

4 komentáře:

  1. Tak už vím, co zítra na oběd. Díky za tip!:)

    OdpovědětVymazat
  2. chtěla bych se zeptat, jestli jsi použila kousky tuňáka nebo drceného ?

    OdpovědětVymazat
  3. Na doplnění bílkovin by stačilo doplnit salát např. vejcem :) Je to pak ještě o malinko lepší :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)