středa 6. února 2013

POHANKOVÉ MUSLI

Musím říct, že už při malém ochutnání jsem se oblizovala, jak je to dobré a nemůžu se dočkat na zítřejší snídani. A ta vůně, která se linula po bytě, měla jsem pocit, jako bych cítila vánoční cukroví :) Mamka už mi ho testla a dokonce si ho dala teď večer ještě teplé s jogurtem :D Tak je asi dobré. Prý je akorát málo sladké. Jak jsem to míchala, tak jsem tam dala med, ale pak jsem přidala ještě trochu třtinového cukru, prootže ten med vážně nestačil. Pak to bylo dobré, ale po upečení se ta sladkost zase vytratila. Myslím, že je ale i tak dobré a když si ho dám s jogurtem a ovocem, bude to akorát :)




Budete potřebovat:
a cca 800g hotového müsli 

140g pohanky
240g ovesných vloček
100g slunečnicových semínek
70g mandlí
60g (6 lžic) medu
20g (3 lžíce) oleje
40g trřtinového cukru
10g kakaa
55g kokosu
100g rozinek
špetka soli
vanilkové aroma

Postup přípravy:
Pohanku jsem si předem uvařila podle návodu, aby nebyla moc tvrdá. Pak jednoduše smíchejte všechny suroviny kromě kokosu a rozinek. Měla by vzniknou trochu mokrá směs. Dejte do pekáčku (já radši dala pod to pečící papír, aby se mi to tam nepřipálilo). Pečte na 150 stupňů asi hodinu, občas to promíchejte. Až je musli hotové, zamíchejte k němu kokos a rozinky. Nechte vychladnout a pak přendejte do nějaké nádoby.
Tak snad vás recept potěší. Doufám, že moje recepty alespoň někdo občas zkouší, ať je tu nepíšu zbytečně :D No ale věřím, že někomu příjdou vhod :)
Jinak když jsem to spočítala, tak toto musli má asi 1800Kj ve 100g. Může se to zdát moc, ale řekla bych, že je zdravé a když si dáte trošku k snídani s jogurtem, tak se nic nestane ;)

Zdroj: http://drobecky.blogspot.com/

3 komentáře:

  1. nádhera, po schlédnutí pekla na talíři, si hned udělám tuhle mňamku, už se těším - díky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zkouším stále tvoje recepty. Moc mě to baví a taky moc chutná. Nikde jsem nenašla tak výborné, jednoduché, rychlé recepty jako právě tady na tvém blogu. Jsi opravdu moc šikovná a já ti moc děkuji za všechny recepty, nápady a inspirace. Jen tak dál. Ať se ti daří vše co jen chceš. Měj se pěkně a ještě jednou díky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojky, musli jsem před chvilkou dodělala a je výborné, díky moc za recept, jen tak dál! ;)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)