Ovesná kaše na snídani - to je klasika. Ráda bych se s vámi ale
podělila o jednu variaci, kterou jsem si obzvláště oblíbila. A když už
snídám stejnou snídani po třetí během jednoho týdne, tak to už je u mě
opravdu co říct :D Obvykle totiž snídaně spíše střídám a každý den ji
mám trošku jinou. No, bejvávalo :D Prvně jsem neustále opakovala dýňovou
a teď mám další podzimní hit :)
Nevím čím to je, ale vždycky když jsem u babičky, tak objevím nějakou
novou kombinaci chutí, která mě zaujme. Možná to bude tím, že babička
mívá jiný výběr surovin, možná se tam více projevuje má kulinářská
fantazie, kdoví :D Každopádně vždy, když tam jedeme na víkend, tak v
sobotu i v neděli snídám to samé. A to právě proto, že v sobotu ráno
vždy objevím něco, co mi chutná natolik, že to v neděli opakuji.
Teď to možná vypadá, že jsem objevila Ameriku. Ne, zas takový zázrak to opravdu není, suroviny jsou to opravdu naprosto běžné :D A z čeho se tedy ten můj zázrak skládá?
- mléko
- ovesné vločky
- sezam
- skořice
- jablko
- banán
- vlašské ořechy nebo plátky mandlí
- rozinky
Mléko dejte ohřát do hrnce a jakmile bude téměř vřít, přidejte vločky
(množství dle toho, na jaké jste zvyklé). K nim přisypte asi 1 lžíci
sezamových semínek a skořici dle chuti. Chvíli povařte a pak do kaše
přimíchejte nakrájené jablko a banán. Ještě chvíli povařte, pak
naservírujte do misky či na talíř, posypte rozinkami, ořechy a můžete
vesele snídat :)
Pro mě je novinka hlavně ta část, kdy přidávám ovoce do kaše a pak ještě
chvíli vařím. Vždy jsem ovoce přidávala studené až na hotovou kaši, ale
takto to dostane opravdu úplně nový rozměr! U ořechů píšu vlašské nebo
plátky mandlí - jednou jsem totiž měla mandle, ty však došly, takže
druhý den už přišly na řadu vlašáky :D A ty byly naprosto
bezkonkurenční! Domácí od babičky. Už mám velký pytel i doma :D Měla
jsem je po delší době a maximálně si je teď vychutnávám. S ořechy z
obchodu se nadají porovnávat :)
Žádné komentáře:
Okomentovat
Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)