pátek 8. února 2013

NEJLEPŠÍ DEZERT! OVOCNO - PROTEINOVÁ PĚNA


 Tak recept na tuhle božskou dobrotu jsem si uložila už hodně dávno. Ale jelikož jsem si konečně sehnala nějaké to mražené ovocíčko, mohla jsem ho konečně vyzkoušet! Na Youtube tvrdí, že je to nejlepší potréninkový dezert vůbec. No a já myslím, že nemohu jinak než nesouhlasit. Je to prostě blaho! :D Chutná jako nějaké smetanová ovocná zmrzlina, no komu by se takové mlsání nelíbilo, žejo :)


Budete potřebovat:

100g mraženého ovoce
100ml mléka
20g čokoládového proteinu

Postup přípravy:
Postup můžete shlédnout v tomto originálním videu:


Jednoduše řečeno: Všechny ingredience nejprve 90 sekund mixujete v mixéru, potom vzniklou pěnu přendáte do jiné nádoby a ještě asi další minutu šleháte. No a to je všechno, můžete servírovat! :)


Energetické hodnoty:
  • 727Kj (173Kcal)
  • 21g bílkovin
  • 17g sacharidů
  • 2,5g tuků

A že je opravdu hustý, dokazuje i to, že v něm lžička stojí :D




Určitě doporučuji zkusit. Ať jako svačinu po cvičení, mezi jídly nebo prostě jako dezert :) Ale pozor - ovoce musí být opravdu mražené, aby vznikla ta správná konzistence. A taky to musíte bohužel sníst hned po přípravě. Ale to myslím taky nebude problém :D Ještě musím dodat, že daná porce opravdu zasytí. Už v půlce jsem se cítila najzená, ale jelikož je to dezert bez výčitek, snědla jsem to samozřejmě všechno :D



................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

60 komentářů:

  1. Velice lákavé :) Alespoň vím, co odpoledne posvačím po cvičení.

    OdpovědětVymazat
  2. A nezadřu si mixér , když tam hodím mražené ovoce :-D :-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ne, i ten můj malý "chudáček" co mele z posledního to přežil :D

      Vymazat
  3. mmm, lahoda. Škoda, že nemám protein..

    Zvu Tebe i Tvé čtenářky ke mě na blog, kde pořádám první giveaway o super diář Dietář :)
    http://www.d-f-n.blogspot.cz/2013/02/prvni-giveaway-dietar.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš zkusit i bez něj, třeba jenom pomixovat mléko/jogurt s tím ovocem, dosladit, dochutit dle chuti ;) A děkuji za pozvání :)

      Vymazat
  4. Tak ten vypadá báječně, kurňa.. Protein mám, mám doma všechno, tak co mi brání??? ♥♥

    OdpovědětVymazat
  5. Díky zkusím tedy ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Heeej,, ale teď si mě předběhla! :D Já s tím chtěla přijít první! :X Ale neva, ještě mám pár receptů v rukávu :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, tak to promiň :D Ale klidně ten recept taky přidej, já se ráda mrknu na tvou variaci :) A ty máš v rukávu samé dobroty pořád stejně :D

      Vymazat
  7. to vypadá parádně! :)
    zkusím v létě, díky za tip

    OdpovědětVymazat
  8. jéééé to vypadá úžasně :-) určitě vyzkouším ,ale akorát mám banánový protein ,ale určitě se s tím nic nezkazí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nezkazí :) Anebo můžeš zkusit banánovou verzi - místo lesního ovoce rozmíchat s mraženým banánem, to taky jde a je to výborné! ;)

      Vymazat
  9. Takové dezerty jsou fakt nejlepší, dělám podobné :) A ještě lepší je když tam přihodíš arašídový máslo! :DD Ale teda nikdy to nevypadá tak hezky, jako na tvé fotce :P :D Jinak já občas ani nedávám ovoce, jen mléko, protein, trošku kakaa, trošku arašídovýho másla a taky jednu vychytávku - xanthanovou gumu! :D To tam jí dáš jenom špetku, a ta guma z toho udělá normálně úplně hustej krém, zázrak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, arašídové máslo, to je mňamka, to dávám třeba do podobné variace na zmrzlinu z banánu :D A o té gumé čtu často ve tvých receptech, musím zjistit, co to teda je a porozhlídnout se po tom! :D

      Vymazat
  10. Dalo by se to mražené ovoce něčím nahradit? Vše ostatní doma mám, jen to ovoce chybí :( Láká mě ta krémová konzistence a to je asi právě tím ovocem, nebo? Dík :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to ovoce je tam právě třeba a zvláště mražené :) Dalo by se to nahradit ale i jiným ovocem, které dáš zmrazit. Například nakrájet banán na kolečka, dát třeba na hodinku zmrazit a potom rozmixovat. To by taky šlo :)

      Nebo mě ještě napadají obyčejné kostky ledu - rozmixovat tedy led, mléko, třeba ten protein a přidat ještě nějaké další přísady, aby to mělo chuť. Nezaručuji tedy výsledek, ale mohlo by to jít :D Viděla jsem takto recepty na různá smoothie - dávali většinou mléko/jogurt, protein, kostky ledu a třeba ještě nějaké ovoce, ořechy, kakao, skořici...

      Vymazat
  11. To jsem si myslela :) zkusím to s tím ledem, díky za tip :):)

    OdpovědětVymazat
  12. To vypadá tak svěle! Co jsem si přečetla "pěna", dostala jsem chuť na banánový koktejl :D. Jen by mě zajímalo, kdy se konečně rozhodnu koupit si protein - koupila bych si nejradši vanilku a čoko-kokos /nebo čokoládu/, protože na čoko-kokos vidím samou chválu, takže vůbec netuším jaký si koupit až se odhodlám :D. Vidím všude recepty s vanilkovým a čokoládovým, takže asi nějaký z toho /oba?/ .. ale ten čoko-kokos protein zní tak dobře :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vanilka i čokoláda jsou klasika, která nezklame a dá se různě zakomponovat :) Čoko -kokos zní dobře, to je fakt, hodně lidí ho chválí. Ale je fakt, že mě třeba pasuje spíše samotná čokoláda :)

      Vymazat
  13. A jaký protein - myslím značku používáš ? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám od WPC: http://obchod.ronnie.cz/s-2666-wpc-80-sacek.html - ten jsem tam dávala ;)

      Vymazat
  14. To vypadá úžasně! A určitě vyzkouším variaci s banánem (a arašídovým máslem) - jsem totiž stejný závislák na bánánech jako ty :-D Nedovedu si bez něj představit den! :))))

    OdpovědětVymazat
  15. a já proteinový prášek nemám, sakra!
    Ale vypadá to perfektně :)

    OdpovědětVymazat
  16. toto je tak božské :) už viem s čoho bude mat priatel radost..možno aj na valentína :P
    vyzerá to skvele :P a určite aj chutí :)

    OdpovědětVymazat
  17. Tak jo...děkuj právě jsem se zamilovala :D. Dneska jsem si to udělala k svačině, úplně kdybys mě viděla jak sem nadšeně u toho poskakovala, když z toho fakt vznikla tuhá pěna a pak se úplně rozplývala, když jsem to jedla :D. Dala jsem si tam borůvkej a prostě lahoda...jak smetanová zmrzka lesní ovoce :). Děkuju ti! A klaním se ti! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, já děkuji tobě! :D Taky jsem si ji dneska znovu dělala, po cvičení. No prostě lahůdka! :)

      Vymazat
  18. tak to vypadá super! Jen co si koupím protein tak to vyzkouším

    OdpovědětVymazat
  19. Při troše štěstí si vzpomenu dát jahody do mrazáku... nebo borůvky? Možná půl na půl.:)

    OdpovědětVymazat
  20. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  21. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  22. Tak jsem si vzpomenula a dala ovoce zavčas do mrazáku! Ovocno-proteinová pěna je prostě bomba! A dokonce mi to vyšlo jen na 638 KJ:)

    OdpovědětVymazat
  23. koupila jsem si jahůdky takže zítra jdu zkoušet :) vypadá to božsky

    OdpovědětVymazat
  24. Já dávám borůvkový protein, zajímalo by mě, jestli, když dám ten čokoládový nebo čoko-kokos, tam ta čokoláda půjde cítit...?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nějak moc z toho tu čokoládu necítím, což je zvláštní. Asi to přebije to ovoce :) Ale určitě to tomu dodá zajímavjší chuť. Určitě by chutná různě s různými příchutěmi :)

      Vymazat
  25. Když cvičím třeba v 18:00 hodin, je možné si dát tuto pěnu jako večeři po cvičení? Nebo jen jako svačinu po cvičení a pak si dát normální večeři??Nikdy nevím, jak to zkombinovat, když cvičím takhle večer.Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to dala jako svačinu a pak normální večeři ;)

      Vymazat
  26. No ale když docvičím v 19:00, půl hodky po tom se má dávat ten protein ne,takže to máme v 19:30, to bych musela večeřet až tak v 22:00 a to je dost pozdě:)) Myslíš, že se to dá i jako samotná večeře plnohodnotná?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No záleží i podle toho v kolik jdeš spát :) Ale nějaké pořádnější jídlo bys měla mít, alespoň před tím cvičením když už nic. Ono ale klidně si můžeš dát v 19:30 tu pěnu a pak ještě nějaké jídlo tak za 1 hodinku - tudíž ve 20:30. Já taky většinou dávám hlavní jídlo tak 1-2 hodiny po mé potréninkové svačině ;)

      Vymazat
  27. Tak už můžu porovnat pěnu s ovocným/čokoládovým proteinem. Né, že by to bylo nějak extrémní, ale určitě to má jinou, čokoládovější chuť, s čokoládovým proteinem. Mohla bych se toho ujíst, proklínám tě (ale jen v dobrém:))!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha :D No já jsem na tom stejně, taky bych to jedla pořád :D

      Vymazat
  28. Ahoj je důležité tu pěnu mixovat a poté přendat do druhé nádoby a následně ji šlehat?

    Nebo to stačí jen v tom mixéru mixovat bez šlehání?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to až tak důležité, ale když to potom ještě našleháš, tak to právě dostane takovou hodně pěnovou, hustou, krémovou konzistence a nabude to na objemu :) Já vždycky mixuju, pak jenom vytáhnu nože a v té samé nádobě to ještě vyšlehám :)

      Vymazat
  29. Ahoj, myslíš že by se protein dal něčím nahradit? Třeba sušeným sojovým mlékem??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš to zkusit. Já s tím zkušnost nemám :) Ale ten protein to tam hlavně dochucuje, takže myslím, že ta pěna vznikne, i když jenom rozmixuješ mražené ovoce a mléko :)

      Vymazat
  30. Tak právě tuhle dobrotu dlabu, akorát místo čokoládového proteinu mám kokosový a z ovoce jsem zvolila mražené jahůdky. Musím říct, že kvůli tomuhle budu klidně cvičit každej den, protože je to fakt žrádlo!! :D

    OdpovědětVymazat
  31. Nejlepší svačinka, co jsem po cvičení snad měla ^^ Škoda, že se to nedá brát třeba do školy :D

    OdpovědětVymazat
  32. Vynikající! Teď jsem si udělala s malinama! Božské!

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj prosím tě asi budu mít blbý dotaz ale je tam hodně důležitý ten protein?Šlo by to takto pěkně našlehat i bez něj?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezkoušela jsem to, ale myslí, že by to mělo jít ;)

      Vymazat
  34. Právě jsem vyzkoušela a mixovala jen jednou a i tak je to lahodné. Díky za nový tip na sváču :)

    OdpovědětVymazat
  35. šlehla sem do toho lžíci arašídovýho másla a.....luxus:p
    M

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)