středa 6. února 2013

HERMELÍN PEČENÝ V SEMÍNKOVÉ KRUSTĚ

Na pečený hermelín jsem měla chuť už opravdu dlouho. Jen jsem přemýšlela, jak si ho ozvláštnit, aby chutnal zajímavěji. Dnes jsem tedy trošku experimentovala a zde je recept :)

Budete potřebovat:
1 hermelín (pro hubnoucí nejlépe Hermelín Figura)
1 vajíčko
1 lžíčka lněného semínka
1 lžička sezamového semínka
1 lžíce ovesných vloček
pár nasekaných mandlí
Postup přípravy
Hermelín nejprve namočíme do rozšlehaného vajíčka a poté ho obalíme ve směsi, kterou jsme si vytvořili ze zbylích surovin. Aby byla krustička pevnější, můžeme ho obalit nadvakrát. Poté dáme péct do trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 10 minut, pak hermelín otočíme a pečeme dalších 10 minut. Jako příloha se hodí například pečené americké brambory - brambory jsme nakrájela na tenčí půlměsíčky, promíchala s troškou oleje a kořením na americké brambory a přidala na plech k hermelínu. Kdo chce, může si přidat ještě dresing. Já si vyrábím vlastní jogurtový - jogurt + asi půl lžičky majonézy.
A šup s tím do trouby :)
Energetické hodnoty
přibližné hodnoty na 1 hermelín figura
  • 1632Kj (388Kcal)
  • 28,5g bílkovin
  • 9g sacharidů
  • 26,5g tuků 
 Fantazii se samozřejmě meze nekladou, takže si můžete obalovací směs nebo přílohu jakkoliv obměňovat podle vašich chutí :)

1 komentář:

  1. Tak tohle bude asi muj dalsi pokus :) Ja se s tebou normalne naucim varit :D :D :D tem chutovkam se neda odolat!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)