středa 20. února 2013

DOMÁCÍ 5TI ZRNNÉ MUSLI S OŘECHY, SEMÍNKY A ČOKOLÁDOU


 Dnes ráno jsem dobrala poslední zásoby kupovaného müsli, a proto bylo třeba opět zásoby obnovit. Po dlouhé době jsem se rozhodla si vytvořit müsli domácí. Inspirovala mě nejedna blogerka, a tak jsem se do toho pustila :) Zvolila jsem samozřejmě variaci, kterou mám nejradši, a kterou i v obchodech vždy vyhlížím - oříšky a čokoláda. Nechtěla jsem to moc přeplácat, takže jsem se snažila krotit a nepřidávala jsem ani žádné sušené ovoce. Ovoce si tak jako tak k müsli při každé snídani přidám. Ono přecejen v té jednoduchosti je krása :) Ale aby to bylo aspoň trochu zajímavé, koupila jsem si k této příležitosti v drogerii DM 5ti zrnné vločky :)



Budete potřebovat:

500g ovesných vloček
(obsaženy jsou v nich: ovesné, žitné, pšeničné, rýžové , ječné)

100g lískových oříšků
100g sekaných mandlí
50g sezamových semínek
1/2 balíčku perníkového koření
asi 80g hořké čokolády
olej, sirup/med (nemusí být)








Postup přípravy:
Jednoduše to všechno smíchejte dohromady (kromě čokolády) - já to sypala rovnou na plech vyložený pečícím papírem, abych si ušetřila práci (a nádobí :D). Takže vločky, oříšky, sezam a perníkové koření. Aby to hezky křupalo, přidala jsem i trošku oleje a agáve sirupu (cca 2 lžíce od každého). Pak jsem vše dala asi na 200 stupňů péct a s občasným promícháním nechala v troubě zhruba 15 minut. Jenom aby se to hezky opražilo a dostalo to dobrou chuť :) Nakonec jsem to vše ještě smíchala s nastrouhanou čokoládou - v mém případě s pomocí mixéru (jsem líný tvor :D).








Před smícháním s čokoládou:




















Energetické hodnoty:
        přibližně na 100g

  • 1793Kj (427Kcal)
  • 12g bílkovin
  • 43g sacharidů
  • 22g tuků


Z tohoto množství vytvoříte okolo 850g müsli, a to už na nějakou tu snídani vydrží. Skladovat můžete třeba jako já v prázdných tubusech od mixitu (pokud je tedy doma máte taky v zásobě :D). Ochutnat jsem již samozřejmě taky stihla a je to lahůdka! ještě aby ne, když tam jsou samé věci, co mám ráda :)




................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

23 komentářů:

  1. Cha, chystám se do DM, takže se budu rozhlížet po vločkách! Nemůžu totiž samostatně tolik druhů nikdy nikde sehnat, díky za tip!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. za kolik prodávají ty 5ti zrnné vločky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jde, díky :)

      Vymazat
    2. Normálně sice obyč vločky výjdou levněji, ale tady ty jsou fakt dobré, že jich tam je tolik druhů. A jako základ na musli jsou podle mě super ;)

      Vymazat
  3. Musím si taky zkusit udělat. :) Ty kupované mi přijdou zbytečně drahé. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a hlavně mi přijdou hrozně sladké...dřív mi to ani tak nepřišlo, ale co jsem začala dělat domácí tak mám srovnání...:)

      Vymazat
    2. Tak třeba sypané kupované mi až tak sladké nepříjdou a cenově jak které no. ve výsledku to podle mě stejně výjde tak nějak podobně :) Záleží, jaké suroviny použiješ :)

      Vymazat
    3. sypaným jsem ale na chuť nějak nepřišla :)

      Vymazat
    4. Taky jsem je ze začátku nemusela a kupovala zapékané. Ale časem jsem přešla na sypané a už bych neměnila :) Ale určitě je lepší si udělat zapékané doma, než to, co nabízí v obchodech :)

      Vymazat
  4. Páni ty kedy stíhaš všetko konzumovať :DD ja som si kúpilka pred mesiacom musli a raz som raňajkovala :D
    Ja to nechápem a to pritom jem približne toľko čo ty :DD Inak vyzerajú božsky radšej ich neurobím asi by sa pokazili kým by som ich zjedla :D Inak ja som zvykla robiť s ovsených otrúb ( jj pohltená dukanovou) ale oni fakt dobre chutili :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dobrý konzument :D Většinou střídám ob den - musli a kaše. Na porci tak 70g minimálně, takže to mizí rychle :D

      Vymazat
  5. Je v tom dobré to perníkové koření? Mě raz napadlo si ho nasypat do kaše, ale bylo to takové... fujky no :/ Vůbec mi to tam nesedělo, vadilo, bylo takové práškové.. asi se hodí spíš na pečení do buchet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to chutná, hezky to ovoní - určitě to ale není práškové ;) Já právě na něj slyšela celkem chválu a taky ho chci zkusit i do kaše :)

      Vymazat
  6. Ahojda. Moc se mi líbí tvůj blog! Ráda bych Tě pozvala na můj web, který je zaměřen především na poruchy příjmu potravy, ale pozor- ne thinspo, ba právě naopak.Najde tam recepty, které nikde jinde nenajdeš..převážně clean eating, tipy, články postřehy...a v brzké době se rozjede projekt na pomoc lidem s PPP, jen čekáme s kamarádkou, kdy ho schválí krasna.cz. Na blog určitě mrkni, každopádně si tam najdeš to "svoje". A pokud by se ti u mě opravdu moc líbilo, můžeš se přidat mezi mé Followers aneb pravidelné čtenáře (v levém sloupci mého blogu). Přeju krásný zbytek dne. Andie

    www.andie-chambers.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Domácí musli je zkrátka nenahraditelné:) Nevyrovná se žádnému kupovanému!:)

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to supr :)
    Ta čokoláda se přidává k müsli kdy? Po těch 15 minutách v troubě, nebo až je to vychladnuté?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)