pátek 15. února 2013

BANÁNOVO - PROTEINOVÉ LÍVANEČKY BEZ MOUKY

 Myslím, že tyto lívanečky, jejižch základními surovinami jsou pouze banán a vejce, už obletěly internet rychlostí blesku a málokdo je ještě nezná. I tak je ráda zařadím do své sbírky receptů a podělím se s vámi, jak jsem tento recept využila já :) Lívanečky jsem doplnila ještě o trošku vanilkového proteinu a skořice a přidala jsem si k nim i misku bílého jogurtu s ovocem, mandlemi a agáve sirupem. Tadá! Perfektní snídaně je na stole! :)


 
Budete potřebovat:
    na 6 - 7 mini lívanečků

2 vejce
1 banán
1 lžíci vanilkového proteinu
skořici
případně trošku oleje

bílý jogurt
ovoce
ořechy
sirup/med

Postup přípravy:

Banán rozmačkejte vidličkou, přidejte vejce, protein a vše společně rozmíchejte/vyšlehejte. Na rozehřátou pánev můžete kápnout trošku oleje (já se snažím dopotřebovat zbytek kokosového) a poté lžící tvořte malé lívanečky. Každý posypte skořicí a krátce opékejte, obraťte a nechte dodělat i z druhé strany.

Pak už můžete podávat. Třeba jako já s miskou jogurtu, jahod, hroznového vína a mandlemi - to celé zalité ještě sirupem z agáve :) Ačkoliv v této snídani nejsou žádné dlouhé sacharidy, perfektně zasytí. Chtěla jsem zkusit pro změnu něco jiného než vločky a jsem spokojená. Už jsem více než 2 hodiny po této snídani a pořád jsem perfektně sytá :)

 
Energetické hodnoty lívanečků:
  • 1281Kj (305Kcal)
  • 20g bílkovin
  • 24g sacharidů
  • 12g tuků 




................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

28 komentářů:

  1. Super:-) Právě se na něco podobného taky chystám:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Mňáááám! Škoda, že zrovna nemám doma banány :) Určitě vyzkouším, doma mám vanilkový protein...

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkné :) Budu zas někdy muset koupit banány :) Běžně je moc nekupuju, protože samotné je nemám ráda..

    OdpovědětVymazat
  4. banánové lívanečky mám moc ráda, dělám si je většinou ke svačině - jen jeden banán a jedno vajíčko :)
    vanilkový protein by se mi hodil, mám jen čokoláda-kokos a to se tolik nehodí:/

    OdpovědětVymazat
  5. Nejsou to ty od Cassey, nebo to byly jiné? :))
    Každopádně banán miluju, takže je budu muset vyzkouše, ať chci nebo ne. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, od Cassey. Akorát ona dávala jenom ten banán a 2 vejce :)

      Vymazat
  6. Určitě vyzkouším. Dřív jsem banány nejedla vůbec, teď je mám minimálně jednou týdně. Já dneska snídala lívanečky z cizrny, taky perfektní.

    OdpovědětVymazat
  7. Tyto mám taky moc ráda, někdy do těsta přisypu i trochu strohaného kokosu, podle lucky z delicious blogu ;D Ale teda občas se mi stane, že místo palačinky vznikne taková podivná kašička :DD Asi občas prostě použiju příliš velký banán a zato malé vejce, to je blbě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty poměry jsou někdy na houby a pak to nevychází. Mě se nedávno taky nevyvedly proteinové palačinky :D A kokos taky někdy zkusím, to zní dobře! :)

      Vymazat
  8. možná jsi proteinový typ ale já bych po tom měla hlad, mám ozkoušené že když tam nemám dlouhé sacharidy tak mám hlad:/:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý jsme jiný no, určitě někdo potřebuje více sacharidů :) Mě se zase postupně osvědčuje, že mě nejvíc zasytí jídlo složené převážně z tuků, bílkovin a trochy cukrů :)

      Vymazat
  9. Tak to musím vyzkoušet:). Mimochodem, v banánu polysacharidy jsou :), akorát čím je vyzrálejší, tím je tam větší poměr monosacharidů vůči polysacharidům, a těžko říct, co s tím udělá tepelná úprava:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě tam nějaké budou, já spíš měla na mysli, že tam nejsou žádné složené sacharidy, co jsou v přílohách, vločkách apod. :) Ale o tom, jak se mění ty poměry jsem teřba nevěděla, tak díky za info :)

      Vymazat
    2. to by mě zajímalo jaké polysacharidy :p trochu vlákniny ale jinak same monosacharidy a disacharidy ;)

      Vymazat
  10. ráda ybch to udělala i mamce,mám ovšem problém-mamka nejí banány,čím ybch to tak mohla nahradit,nějaký nápad na jiné vhodné ovoce? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě teď bohužel opravdu nic nenapadá :-/ Ale můžeš zkusit nějaké jiné lívanečky nebo palačinky, mám tu třeba ještě recept na špaldovo-ovesnou ;)

      http://eat-withlove.blogspot.cz/2013/02/spaldovo-ovesna-palacinka.html

      Vymazat
  11. Zítra si chci udělat své úplně první lívanečky a rozhodla jsem se právě pro tyhle :) vypadají totiž extra rychle a přece jen vstávám v 4:45 a to se hodí! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Dělala jsem podobné od Cassey (jenom banán a ty vajíčka). Já si pamatuji, jak Cassey říkala, že tam můžeme přidat např. skořici, ale já jí tam nedala :D. Také jsem smažila na kokosovém oleji a nedala proteinový prášek, protože ho teprve teď někdy objednám (konečně!) :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. *, ale nedala jsem tam proteinový prášek, protože..

      Vymazat
  13. Mám doma jenom jahodovy protein takže vzhůru do experimentu :)

    OdpovědětVymazat
  14. A jaký druh (konkrétně) proteinu používáte? S proteinovým práškem mám jedinou zkušenost a bohužel špatnou, tak se mi nechce vrhat zas do nějakýho experimentu. Dík :)

    OdpovědětVymazat
  15. Ahoj Mončo, zítra bych ráda zkusila tyto tvoje lívanečky, sice mám protein chuti bílá čokoláda-jahody,ale zkusím to do toho přidat a uvidíme, ale chci se zeptat,jelikož nemám doma ani hroznové víno a jahody či jiné ovoce s čím je možné lívanečky dát. Je lépe nechat samotné a třeba jen skořici ?? Díky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš dát cokoliv dle chuti ;) Ovoce není nutné.

      Vymazat
  16. Ahoj, ta hodnota 305 kcal je myšlena za všech 6-7 lívanečků,nebo za jeden??

    OdpovědětVymazat
  17. Ano toto je ta nejlepší snídaně, co jsem kdy měla:-) dávám si lívance s ovocem a s bílým jogurtem smíchaným s domácí marmeládou:-) Krásně mě to nabudí na den a namotivuje mě to k pořádnému pohybu:-)

    OdpovědětVymazat
  18. Výborný recept :) já si tedy objednávám, ale myslím že za pokus to stojí :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)