úterý 14. února 2017

ZAPEČENÁ OVESNÁ NASLANO



 Vymyslet snídaní snů? To je něco pro mě! Dostala jsem možnost zapojit se do soutěže se značkou Emco, kde je právě toto zadáním. Aby to nebylo tak jednoduché, je ale vybráno i jen omezené množství surovin, které můžu použít. Našlo se tam toho ale dost na slanou i sladkou variantu snídaně. A já se rozhodla začít tím pro mě těžším - slanou snídaní. Neměla jsem ponětí, co z toho vznikne a ještě během přípravy jsem těžce improvizovala a byla zvědavá, co z toho vyleze. A opět se mi tento způsob osvědčil jako ten nejvíc nejlepší. Ono se to povedlo! A co víc, chutná to tak božsky, že bych tomu snad i dala přednost před sladkou kaší :D
S receptem se tedy rozhodně musím podělit :) A brzy určitě vymyslím ještě i nějakou sladkou variaci :)



Emco balíček surovin :)


Budete potřebovat:
na 2 porce

olivový olej
3 menší šalotky
1 mrkev
450ml zeleninového vývaru
sůl
100g Emco ovesných vloček jemných
30g sýru Leerdammer
2 vejce
pažitka


Postup přípravy:

Šalotku nakrájejte nadrobno a orestujte na oleji. Poté přidejte mrkev nakrájenou na menší kousíčky. Vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte, dokud mrkev nezměkne. Poté přisypte ovesné vločky, dle potřeby osolte a případně přidejte ještě trochu vody - měla by vám vzniknout hustá kaše. Tu přendejte do menší zapékací misky. Navrch položte plátky sýra, rozklepněte 2 vajíčka a posypejte nakrájenou pažitkou. Pečte na 200 stupňů cca 20-25minut.


Energetiké hodnoty:
na 1 porci

355Kcal, 40g sacharidů, 14g tuků, 17g bílkovin








Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)