sobota 18. února 2017

KAKAOVO - OVESNÁ BÁBOVKA S GOJI



 Slanou ovesnou snídani jsem vám již ukazovala a to bych nebyla já, abych nevymyslela i sladkou variaci snídaně snů do Emco soutěže :) Improvizace byla jako vždy na počátku tohoto receptu. Začalo to otevřením šuplíku a výběrem formy, ve které budu péct :D Vyhrála to nakonec ta bábovková, kterou příliš často nepoužívám. A pak už to bylo jasné - musí být dvoubarevná, ve světlé části budou vločky, na oslazení a zvláčnění těsta mohu použít jablko a na zajímavý vzhled goji. A bylo to...takhle nějak já prostě vymýšlím recepty :) A musím se přiznat, že jsem s výsledkem opět MAXIMÁLNĚ spokojená. Lepší bábovku jsem ještě nestvořila, a proto i vám ji s radostí doporučím




Budete potřebovat:

100g Emco jemných ovesných vloček
1 vejce
1 jablko
20g goji
horká voda


80g celozrnné mouky
15g kakaa
150ml mléka
1 vejce

prášek do pečiva
datlový sirup či něco jiného na doslazení



Postup přípravy:
Nejprve si připravíme světlou ovesnou část - vločky zalijte cca 150ml horké vody a nechte chvilku odstát. Poté vmíchejte nastrouhané jablko, 1 vejce, goji, dle chuti můžete ještě dosladit (pro někoho postačí sladkost jablka :) ) a nakonec vmíchejte asi 1 lžičku prášku do pečiva.

Na tmavou část vyšlehejte vejce s mlékem, poté přidejte mouku s kakaem a opět 1 lžičku prášku do pečiva a dle chuti sirup na oslazení. Do bábovkové formy nalijte nejprve ovesné těsto a na něj poté celozrnné kakaové. Pečte při 180 stupních 30-40minut.


Energetické hodnoty:
na 100g (cca 2 kousky)

144kcal, 22g sacharidů, 3.5g tuků, 6g bílkovin





3 komentáře:

  1. Bábovku jsem zkoušela a je výborná opravdu mnamkovitá :D Myslím , že bude mezi mojí oblíbenou bábovkou. Fantastickej recept:D Jen pokračuj v to co děláš , držím palečky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dneska jsem vyzkoušela, prvně jsem se obávala ale obavy byly pryč. Je tedy hodně luxusní!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)