Slanou ovesnou snídani jsem vám již ukazovala a to bych nebyla já, abych nevymyslela i sladkou variaci snídaně snů do Emco soutěže :) Improvizace byla jako vždy na počátku tohoto receptu. Začalo to otevřením šuplíku a výběrem formy, ve které budu péct :D Vyhrála to nakonec ta bábovková, kterou příliš často nepoužívám. A pak už to bylo jasné - musí být dvoubarevná, ve světlé části budou vločky, na oslazení a zvláčnění těsta mohu použít jablko a na zajímavý vzhled goji. A bylo to...takhle nějak já prostě vymýšlím recepty :) A musím se přiznat, že jsem s výsledkem opět MAXIMÁLNĚ spokojená. Lepší bábovku jsem ještě nestvořila, a proto i vám ji s radostí doporučím ♥
Budete potřebovat:
100g Emco jemných ovesných vloček
1 vejce
1 jablko
20g goji
horká voda
80g celozrnné mouky
15g kakaa
150ml mléka
1 vejce
prášek do pečiva
datlový sirup či něco jiného na doslazení
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme světlou ovesnou část - vločky zalijte cca 150ml horké vody a nechte chvilku odstát. Poté vmíchejte nastrouhané jablko, 1 vejce, goji, dle chuti můžete ještě dosladit (pro někoho postačí sladkost jablka :) ) a nakonec vmíchejte asi 1 lžičku prášku do pečiva.
Na tmavou část vyšlehejte vejce s mlékem, poté přidejte mouku s kakaem a opět 1 lžičku prášku do pečiva a dle chuti sirup na oslazení. Do bábovkové formy nalijte nejprve ovesné těsto a na něj poté celozrnné kakaové. Pečte při 180 stupních 30-40minut.
Energetické hodnoty:
na 100g (cca 2 kousky)
144kcal, 22g sacharidů, 3.5g tuků, 6g bílkovin
Bábovku jsem zkoušela a je výborná opravdu mnamkovitá :D Myslím , že bude mezi mojí oblíbenou bábovkou. Fantastickej recept:D Jen pokračuj v to co děláš , držím palečky :)
OdpovědětVymazatTo je recept na nějakou menší formu?
OdpovědětVymazatDneska jsem vyzkoušela, prvně jsem se obávala ale obavy byly pryč. Je tedy hodně luxusní!
OdpovědětVymazatRecept vypadá odvážně a bude to určitě delikatesa, o víkendu vyzkoušíme - goji mám doma vždy po ruce. Jinak dobré bábovky se mi povedly také podle https://www.pomodo.cz/stitky/babovky tak třeba se někomu bude hodit.
OdpovědětVymazatVždy jsem byla v kuchyni tele, ale poslední dobou s babičkou vařím a hledám si různé recepty a na koleji začnu víc vařit. Taky teď začínám jíst o něco zdravěji. Tvůj blog mě tudíž zaujal, jistě ti nebude vadit, když si ho přidám mezi blogy, které pravidelně navštěvuji :)
OdpovědětVymazatWow..Tak ta vypadá hodně dobře, díky za recept, rozhodně vyzkouším. :)
OdpovědětVymazatTakové chutě mi dělat po ránu. Že se nestydíš :) Já teda na bábovky moc nejsem, spíše mám ráda cheesecake. Moje mamka na cukrářka, možná proto jsem spíše na dortíky, než na buchty a sladkosti podobného typu. Kde si prosím kupovala tu smetanu? Já ji v akci na mujletak.cz nemohu najít.
OdpovědětVymazat