sobota 4. února 2017

KAKAOVÝ KOLÁČ SE SMETANOU A BANÁNEM


Během týdne většinou několikrát peču - na svačiny se něco malého, zdravého, sladkého hodí vždy :) Většinou jsou to různé ovesné/celozrnné koláče, převážně stále podle stejného receptu s mírnými obměnami :D Občas se někde inspiruji a zkusím něco nového nebo občas jen potřebuji spotřebovat pár věcí z ledničky - a to pak z toho vznikne třeba něco takového, jako je tento BOŽÍ koláč, který teď určitě bude naší novou stálicí :) 



Na menší formu (15x25cm - cca 8 kousků)
1 vejce
100g bílého jogurtu
100ml mléka
50ml vody
20g kakaa
100g špaldové mouky
lžička prášku do pečiva
sladidlo

100g zakysané smetany (15%)
1 vejce
sladidlo

1 banán 


Nejprve si připravíme tmavé těsto - vejce vyšleháme s mlékem, přimícháme jogurt a vodu. Poté pomalu přidáváme kakao, mouku, prášek do pečiva a dosladíme dle chuti (já používám sladící kapičky od Myprotein).  Těsto nalijeme do formy a na něj nacákáme oslazenou smetanu rozšlehanou s vejcem. Těsta můžeme lehce propojit promícháním lžičkou. Nakonec nahoru nakrájíme banán a pečeme při 180 stupních cca 35-40minut.


Hodnoty na 1kousek (1/8): 114kcal, 14g sacharidů, 5g tuků, 5g bílkovin




1 komentář:

  1. Naprosto skvělý! :) Včera jsem pekla, mouku jsem nahradila jemnými vločkami a do těsta ještě přidala nastrouhané jablíčko. Výsledek - chutově dokonalá vláčná buchtička, půlku plechu jsem se*rala sama :D

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)