středa 20. července 2016

DOMÁCÍ DATLOVÉ TYČINKY S CHIA A KOKOSEM



Už je to nějaký čas, co se tu objevil poslední recept. Za tu dobu jsem zlenivěla a recepty přidávala jen na Facebook či Instagram . Taky jsem ale za tu dobu zjistila, že je asi lepší mít je někde takhle pokupě sepsané, protože v záplavě příspěvků se na Facebooku či Instagramu snadno ztratí. A to je škoda! Včera jsem opět experimentovala v kuchyni a udělala tyhle skvělé ovocno-oříškovo-semínkovo-proteinové...jakjelibo...tyčinky :) A fakt se povedly, takže si recept určitě nenechám pro sebe :)



Budete potřebovat:

100g datlí
30g sušených fíků
10g chia semínek
20g oříšků
20g vanilkového rýžového proteinu
20g kokosových plátků
 
Ale teoreticky si tam vlastně můžete dát úplně cokoliv, co budete chtít a mít po ruce - jakékoliv oříšky/semínka a jakékoliv sušené ovoce. Protein a chia semínka jsou volitelné, obejdete se i bez nich :)


Postup přípravy
Sušené ovoce (datle a fíky) zalijte horkou vodou a nechte alespoň 10min odstát. Poté vodu odlijte a ovoce dejte do mixéru, K němu přidejte chia semínka, oříšky a protein. Postupně mixujte a dle potřeby přidejte trochu vody - konzistence by měla být ale spíše hutnější. Nakonec do umixované směsi vmíchejte kokosové plátky. Vytvarujte menší tyčinky a dejte vychladit do lednice :)
 
 
 
 


5 komentářů:

  1. Vypadají báječně a musí tak i určitě chutnat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, takovou zdravou svačinku/dezert bych si dala hned.:)

    OdpovědětVymazat
  3. Musí tam být protein? Ráda bych si je udělala, ale nemám :(

    OdpovědětVymazat
  4. Mám asi 3 recepty na takové zdravé svačinky, ihned tohle přidávám k tomu, vypadá to výborně. Navíc chia semínka jsem si hodně oblíbila.

    OdpovědětVymazat
  5. Tyčinky jsou výborné vyzkoušela jsem a nelituji :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)