úterý 16. června 2015

OVESNÝ DORT S TVAROHOVÝM KRÉMEM, JAHODAMI, SUŠENKAMI A ČOKOLÁDOU

Foto tohoto krásného a skvělého dortíku jsem vám již ukazovala :) Recept jsem si původně chtěla nechat pro sebe, jelikož má putovat do soutěže s Lidlem. Po důkladnějším prozkoumání podmínek jsem však zjistila, že veřejné sdílení je dokonce povinností! Takže velké plus pro vás! Je totiž naprosto dokonalý. U nás zmizel za jedno odpoledne, nemohli jsme se ho nabažit. A přítel prohlásil, že je nejlepší, co kdy jedl. Kombinují se v něm zdravé a lehké ingredince, které jsou jemně proloženy něčím lehce hříšným
a nezdravým - vanilkovými sušenkami a čokoládou. A to dortu dodává právě tu výjimečnost a dokonalost :)


Budete potřebovat:
na dortovou formu o průměru 22cm

1. vrstva:
150g jemných ovesných vloček (používám z Lidlu značky Nordwaldtaler)
120g bílého jogurtu
horká voda
1lžička prášku do pečiva
cukr dle chuti (cca 2lžíce)*
vanilkové aroma

2. vrstva
2 nízkotučné tvarohy Pilos
200g zakysané smetany 14% Pilos
1 želatina na ztužení krémů
cukr dle chuti (50-100g)*
200g jahod

Na dokončení:
jahodový džem
cca 70g vanilkových sušenek Tastino Petit Beurre z Lidlu
120g FinCarré čokoláda na vaření
3 lžíce kokosového oleje nebo jiného tuku
kokosové lupínky či strouhaný kokos

*pokud chcete recept ještě více ozdravit a odlehčit, můžete místo cukru použít jiné sladilo, například stévii





Postup přípravy:
Vločky zalijeme horkou vodou (množství aby zakryla akorát vločky) a necháme odstát 5min. Poté vmícháme cukr/sladilo, vanilkové aroma, prášek do pečiva a jogurt. Nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme 30min na 180stupňů.

Dále připravíme krém. Želatinu smícháme dle návodu s cca 3 lžícemi vody a necháme 10min nabobtnat. Tvarohy vyšleháme se zakysanou smetanou a cukrem. Želatinu zahřejeme do rozpuštění, vmícháme k ní 2 lžíce krému, promícháme a přilijeme ke zbytku krému. Znovu důkladně prošleháme. Odlijeme polovinu krému a vmícháme do něj jahody. 

Upečenou a vychladlou první vrstvu potřeme jahodovým džemem. Naneseme polovinu krému smíchanou s jahodami. Na to poklademe vanilkové sušenky, ne které naneseme druhou půlku čistého krému. Poté necháme chladit do ztuhnutí alespoň 2 hodiny.

Poslední vrstvu připravíme z čokolády na vaření, kterou smícháme se 3 lžícemi kokosového oleje či jiného tuku a zahříváme ve vodní lázni do úplného rozpuštění. Čokoládu nalijeme na vrch dortu a posypeme ještě kokosovými lupínky. Dáme zpátky chladit
do ztuhnutí.




23 komentářů:

  1. Vyměním ty nezdravosti z Lidlu a bude to super recept :D

    OdpovědětVymazat
  2. na to se dá říct jen: oooooo!
    a nebo: mňam!
    nebo: krása krása!

    OdpovědětVymazat
  3. Panebože, to vypadá naprosto úžasně!

    OdpovědětVymazat
  4. Moniko, díky moc! Už si tady taky óóóchám a áááchám :) Jahod máme teď na zahradě fúru...
    Třeba bude za výzo :)
    Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to těžko někdo překoná.. pecka! :-)
    O víkendu upeču (jen místo jahod dám maliny kvůli alergii :-))

    OdpovědětVymazat
  6. Luxus, šikovná, díky za inspiraci. Blíží se svátky, takže bych mohla vytvořit. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá krásně, jen body dolů za vanilkové aroma tedy... :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Myslím, že vím, co udělám o víkendu! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já prostě miluji Tvé recepty! Je až neuvěřitelné, jak jsi kreativní a vynalezavá! A jak všechno vypadá dobře a všechno bych snědla! :D Tu soutěž si zasloužíš vyhrát! ;)

    worldaroundmissnothing.blospot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. no tak toto je užasný recept. Musim vyskušat.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak tohle ráda vyzkouším, vypadá skvěle!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak tohle snad zkusím i já, odpůrce všech domácích prací, pečení, vaření a vůbec :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Earn easy money! http://www.megatypers.com/register Invitation code: AECJ

    OdpovědětVymazat
  14. Právě jsem dodělala... Zítra ochutnáme. :) Recept výborný, rychlý, poměrně zdravý, čokoláda krásně lesklá... Těším se. :D

    OdpovědětVymazat
  15. Jednoduchy a hlavne VYBORNY! Trochu som sa najprv bala ci bude dobry a ci sa mi podari...Podaril a nejdeme sa dozrat! Vdaka za recept :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj, viem že moja otázka je trochu mimo pointy článku, ale rada by som vedela kde sa nastavuje to, že mi na blogu ukáže len začitok prispévku a dalej sa dá rozkliknuť "čítať dalej" tj, že nie je tam hned celý rozbalený. Dakujem.
    Inak mám veľmi rada tvoj blog a je jeden z mála, ktorý sledujem vždy ked sa objaví nový článok:)

    OdpovědětVymazat
  17. Mmm vypadá skvěle, jen by mě zajímalo, jestli můžu jako sladidlo použít i tekutou stévii, bude recept fungovat i bez sypkého cukru? Díky a jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Vyzkoušela jsem tento recept a dort udělala.A musím říct,že je fakt skvělý.Do poslední vrstvy tvarohy jsem přimíchala skořici a mělo to velký ohlas.Díky za inspiraci i recept.

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)