neděle 17. srpna 2014

DÝŇOVÉ TYČINKY SE ŠVETKAMI A KEŠU

Zajímavou kombinací, která mě zaujala, je spojení vloček s dýňovým pyré, švestkami a kešu ořechy. Tuto variaci jsem objevila již před pár lety a nyní jsem se k ní vrátila :) V obchodech se pomalu začínají objevovat dýně Hokkaidó a to je pro mě ten pravý čas začít s nimi kouzlit v kuchyni (protože tuto dýni miluji!). Tento víkend přišel čas právě na tyto skvělé, dokonale vláčné, tyčinky :)



Budete potřebovat:
menší plech (25x20cm) - 10 kousků

dýňové pyré z 1/2 menší dýně
jemné ovesné vločky
100g zakysané smetany či jogurtu
1 odměrka vanilkového proteinu (nemusí být)
skořici
sladidlo - javorový či agáve sirup, cukr nebo tekuté sladidlo
sušené švestky
kešu ořechy


Postup přípravy:
Záměrně jsem nikde nepsala gramáže, jelikož je vlastně díky mému "od oka" a "přiměřeně" stylu vaření či pečení ani neznám.
Ale nebojte, není na tom nic těžkého ;) Dýňové pyré dělám jednoduše - dýni nakrájím na malé kousky, uvařím ve vodě, kterou pak z větší části sliju a dýni rozmixuji na hladké pyré - případně hned dosladím a ochutím skořicí. Pyré se dá připravit předem a využívat na více způsobů, do různých receptů na sladko i na slano :)

Když máme pyré, tak už je postup oprvdu rychlý. Ovesné vločky - cca 150g - smícháme s dýní, zakysanou smetanou, přidáme
i skořici a dosladíme de chuti. Kdo má a chce, může přidat navíc vanilkový protein na doslazení a zvednutí bílkovin. Nakonec vmícháme nakrájené sušené švestky a kešu ořechy - zaručuji, že tato kombinace je perfektní! Těsto by mělo být hodně husté. Přesunem ho na plech a pečeme při 180 stupních cca 25minut.


Tyčinky jsou hodně měkké a vláčné, někomu se možná budou zdát "nedopečené".
Ale právě to beru jako jejich největší plus, jelikož přesně tak to mám nejradši! ;)



5 komentářů:

  1. Vypadají parádně a na 100% jdu do nich. Dýni miluju, takže tohle musím zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadají úžasně! Jen bych se chtěla zeptat, zda jde místo jogurtu/zakysané smetany použít tvaroh? jám ho doma nějak moc a pomalu dochází trvanlivost... :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj :) vypadají opravdu krásně.. :) Ráda bych tě pozvala k sobě na blog na právě zahájenou giveaway. Budu ráda, když se zůčastníš ! :) Corculum♥

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, už vím, co budu zítra dělat s tou obří dýní. Díky!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak jsem neodolala a udělala jsem je. Jsou opravdu perfektní. Děkuji za výborné recepty

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)