neděle 17. srpna 2014

CIZRNOVO-BANÁNOVÝ KOLÁČEK PODRUHÉ

 
 Po deeelší době mám pro vás dnes opět i nějaký recept! A budou rovnou dva, jelikož je mi jasné, že byste si je beztak ve velkém žádali po uveřejnění dnešního dílu Food Inspiration na mém hlavním blogu :) Tento recept je dost podobný TOMUTO, který jsem již dříve přidávala. Také je to cizrnový koláček, ale udělala jsem mírné úpravy a větší množství. A tak jsem si řekla, že stojí za to přidat právě i tuto verzi. Která je mimochodem skvělá a i přes mé obavy všem moc chutnala :)


Budete potřebovat:
   střední plech (25x30cm)

1 plechovka cizrny
2 banány
2 vejce
100ml mléka
100g bílého jogurtu
50g zakysané smetany
100g mletých vloček
50g ovesné směsi Oat King Cookies & Cream*
1 prášek do pečiva
sladidlo (stévie/javorový sirup/cukr...)
kousky hořké čokolády

*Lze vynechat, nahradit proteinovým práškem či dalšími 50g vloček - ovšem přijdete o báječnou chuť! K dostání je na eshopu namakanej.cz, a to v 60g, 600g nebo 1980g verzi ;)


Postup přípravy:
Cizrnu propláchněte od nálevu a vložte do mixéru společně s nakrájenými banány, vejci a mlékem. Umixujte v hladkou hmotu. Poté přidejte jogurt a zakysanou smetanu, vločky a ovesnou směs od Oat Kinga spolu s práškem do pečiva. Dle potřeby dolijte mléko nebo přidejte vločky, tak aby vzniklo hustší těsto. Slaďte dle chuti - koláč dost osladí už banány a právě cookies směs. Já přidala jen trochu javorového sirupu a tekuté sladidlo stévii. To však není problém nahradit i cukrem, zdravým sirupem či jiným sladidlem ;) V závěru už jen přimíchejte kousky čokolády, nalijte na plech a pečte při 180 stupních zhruba 20minut.


Koláč je krásně vláčný, lehký, ani příliš sladký a cizrna s banánem vytvoří skvělou konzistenci ;)



3 komentáře:

  1. Děkuji za recept, koláček upečen a kousek ochutnán, zbytek čeká na ráno ;) ale je výborný, kdybych mohla, sním ho celý hned :) ještě jednou dííky!

    OdpovědětVymazat
  2. jde to i z normální cizrny?? bohužel nemám v plechovce :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad Monči nebude vadit, že odpovím já... určitě to jde i z normální, jen je třeba ji uvařit a poté zvážit potřebné množství ;)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)