úterý 12. března 2013

PROTEINOVÉ ČOKO KULIČKY

 Měla jsem opět náladu udělat si nějaké domácí proteinové tyčinky. Ale jelikož se mi to nechtělo uplacávat do podoby tyčinek, vznikly z toho nakonec kuličky :D Ono je ve výsledku stejně jedno, jaký to má tvar. A jestli si dám 1 tyčinku nebo 4 kuličky? No aspoň můžu mít dobrý pocit z toho, že můžu sníst více kousků! :) 



Další tak trošku neobvyklostí na tomhle receptu budou pro někoho možná přísady. Kdykoliv jsem dělala domácí proteinové tyčinky, používala jsem ovesné vločky. Ale na ty už jsem tentokrát chuť neměla. Chtěla jsem něco s hezkou konzistencí i bez použití vloček! A inspiraci jsem našla zde :) Recept jsem si dosti upravila, ale základ je stejný - fazole.

Už vidím vyděšený výraz ve vaších očích. Fazole? Tak to do něčeho sladkého přece nemůžu dát! No pokud jste už vyzkoušeli mé skvělé čoko-fazolové brownies, tak víte, že se opravdu není čeho bát :) Fazole tam vůbec neucítite! Ale díky ním docílíte skvělé konzistence a přijmete alespoň malou porci zdravých luštěnin :)

V receptu používám taky proteinový prášek. Pokud jej však nemáte, nic se neděje. Myslím, že tady opravdu není nutností a místo něj můžete klidně použít třeba více kakaa :)



Budete potřebovat:

70g tmavých fazolí
25g čokoládového proteinu
2 lžíce kakaa (20g)
1 lžíce arašídového másla (30g)
30g sušených brusinek

Postup přípravy:

Fazole předem namočte (nejlépe třeba přes noc) a pak vařte do měkka zhruba hodinu. Použít můžete i konzervované, ale ty bude třeba opravdu důkladně propláchnout, abyste se zbavili chuti, kterou fazolím dodává nálev ;) Poté už jen přidejte všechny ingredience do mixéru a mixujte do hladké hmoty. Tvořit můžete kuličky, tyčinky...jak je libo. Kdo chce, může ještě obalit v kakau, kokosu nebo třeba polít rozpuštěnou čokoládou :) Jak vidíte, kuličky neobsahují ani žádný přidaný cukr. Vše dosladí sušené brusinky.



Energetické hodnoty:

na celé množství:
  • 3108Kj (740Kcal)
  • 47g bílkovin
  • 78g sacharidů
  • 21g tuků

na jednu kuličku (1/15):
  • 207Kj (50Kcal)
  • 3g bílkovin
  • 5g sacharidů
  • 1,5g tuků




................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

22 komentářů:

  1. Fazolové brownies miluju, takže kuličky musím taky vyzkoušet :) Hned o víkendu se na ně vrhnu (na jejich dělání) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Fakt by mě zajímala chuť, z fazolí....hmm:)

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes mě honí mlsná a chtěla bych si něco ukuchtit,takže volba je jasná: )

    OdpovědětVymazat
  4. To jsem ještě nikdy neměla :) Asi to bude dobrota!
    Jinak u mě na blogu právě probíhá soutěž a ráda bych tě pozvala blogspot.cz/2013/03/soutez.html#comment-form a potěší mě, když se zúčastníš :)

    OdpovědětVymazat
  5. to je nádhera :) sbíhají se mi sliny :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já dělala sušenky z fazolí a mělo to své následky, hold fazole... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mně fazole naštěstí nedělaly problém nikdy :D

      Vymazat
  7. tak to je zajímavý nápad! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ta chuť by mě opravdu zajímala, protože fazole ve sladké variantě, to mi prostě nejde do pusy. :)) Ale zkusím. :P

    OdpovědětVymazat
  9. proteínové??? hmmmm, musím vyskúšať, u nás doma je vždy nejaký proteín :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to krásně.. a složení je teda fakt neobvyklý, musím vyzkoušet! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahojky, zajímavý recept, fazolí se nebojím, protože jsem zkoušela fazolový brownies a opravdu se toho holky nemusí bát, je to rozmixovaný a nepozná se to. vyzkoušela jsem to i na svých sousedech, jen jim vadilo, že je to málo sladké. ale dobré a když jsem jim řekla, že hlavní ingredience jsou fazole, tak jim málem vypadli oči z důlku :-D a jen kroutili hlavou. Ale chtěla jsem se zeptat, pokud jsem ten recept pochopila dobře, tak je to nepečené??? že???? Díky Andy a určitě vyzkouším. Jak na mě dopadne žravááá :-D

    OdpovědětVymazat
  12. skvělé! zkusím, bez proteinu! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ooo, nádhera! Vyzkouším ASAP :))

    OdpovědětVymazat
  14. Tak z fazolí by mě nenapadly!:) Jinak musím bez proteinu:) Došel a já se teď pokouším o co nejvíce "clean" stravu a tak nějak mi tam protein nesedí, jaký na to máš názor?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do hodně clean stravy by mi asi tak moc neseděl :) Určitě není nutností ho používat, záleží na tobě. Já si zrovna poslední dobou říkám, že už ho taky nebudu moc užívat, nějak mi to přestává sedět, takže ho asi budu dávat jenom do takových pečených/nepečených dobrot jako je tohle :)

      Vymazat
  15. Vypadá to úžasně! :) Ale z fazolí? To jsem v životě neviděla.

    OdpovědětVymazat
  16. Dneska jsem zkoušela a fazole tam opravdu nejsou cítit vůbec. :) Děkuji za recept

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)