středa 6. února 2013

PROTEINOVÝ BANÁNOVO - OŘECHOVÝ KOLÁČ

Dnes opět sladký receptík. Tentokrát jsem testovala Banana Nut Cake z Bodyrocku. Měla jsem na něj zálusk už hodně dlouho a konečně jsem ho vyzkoušela :)

Budete potřebovat:

250g tvarohu
1 vejce
1 banán (cca 100g)
60g vesných vloček
60g proteinu 
30g mandlí nebo jiných ořechů
30g brusinek nebo rozinek
lžička prášku do pečiva
dle chuti navíc med, cukr či jiné sladidlo


Postup přípravy:
Nejprve zvlášť rozmixujte banán, tvaroh a vajíčko. Poté smíchejte suché suroviny - vločky, protein, ořechy, brusinky, protein, prášek do pečiva - vše spolu rozmixujte. Nakonec smíchejte suchou i mokrou směs, nalijte na pekáček a pečte při 180 stupních asi 20 minut.

*Koláč můžete podle chuti ještě dosladit. Banán i brusinky jsou celkem sladké, takže není třeba přidávat moc cukru. Já použila do tohoto receptu stévii, což je přírodní sladidlo. Koupila jsem si ji nedávno, tak jsem ji chtěla otestovat :) Protein jsem použila čokládový, ale samozřejmě lze požít i jinu příchuť. 


Energetické hodnoty: 
  1 porce = 1/9 z celého koláče
  • 495Kj (118Kcal)
  • 11g bílkovin
  • 10,5g sacharidů
  • 4,5g tuků

Koláč je opravdu zdravý, plný bílkovin a dobrý. Musím přiznat, že už jsem jedla lepší zdravé buchty, ale i tak mě nezklamal. Dala jsem si ho na snídani - 3 kousky spolu s kouskem pomeranče a bílým jogurtem na ozdobení. Zbytek jsem zatím šoupla do mrazáku, abych ho nemusela jíst každý den. Poté si zase jednoduše vytáhnu  pár kousků na snídani nebo na svačinu :)

6 komentářů:

  1. Tuhle chuťovku jsem si udělala teď o víkendu a vůbec jsem nečekala, že to bude tak vyníkající a vypadat tak krásně:) a ta vůňě, asi ten protein tomu dodává ten správnej šmrnc:) takže budu přemýšle, že si koupim ve větším balení, teď jsem měla jen 30 g ze zdravé výživy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, já už jsem ho nedělala pěkně dlouho, asi se do něj taky znovu pustím. Jsem ráda, že chutnal :)

      Vymazat
  2. Moni, jen tak přemýšlím, dalo by se to udělat i bez proteinu, příp. čím ho nahradit?
    Já už teda koláč peču, ale jen mě to teď napadlo. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No protein je tam na odplnění bílkovin, takže mě nenapdá čím :) Ale jakože nahradit "60g sypké směsi proteinu" lze smaozřejmě třeba mletými ořechy, vločkami, kakaem...aby něco tu sypkou hmotu nahradilo :)

      Vymazat
    2. Protein lze nahradit moukou ;)

      Vymazat
  3. Jak velký by měl být ten pekáček?

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)