středa 6. února 2013

PROTEINOVÉ PALAČINKY

Vy, které máte doma protein, rozhodně doporučuji udělat. Kdo ho nemá, rozhodně stojí za to si ho už kvůli těmto palačinkám pořídit. Vím, že to není zrovna nejběžnější surovina v domácnostech, ale o tento recept se prostě musím podělit. Tyto palačinky jsou opravdu výborné, přitom plné bílkovin a BEZ sacharidů. Takže se hodí třeba i na večeři :) Dělávala jsem je z čokoládového proteinu, ale dnes jsem se rozhodla použít vanilkový (když už ho konečně mám k dispozici). A je to zase něco úplně jiného, naprostá lahoda! :) 

Budete potřebovat:
1 vejce
1 odměrka proteinu (cca 25g)
voda
Postup přípravy:
Vajíčko rozšlehejte, přidejte protein a vodu. Mělo by vzniknout hustší těsto. Vodu dolévejte dle potřeby, cca 50-100ml. Pak už jen dejte na pánvičku a opečte z obou stran :)
Když si tyto palačinky dělám na snídani, přidávám do těsta ještě ovesné vločky, abych tam měla i nějaké sacharidy. V některých receptech na internetu jsem viděla přidávat i pomixovaný banán, taky by to nemuselo být špatné, ale ještě jsem to netestovala :) Dnes jsem si je dělala na svačinu a proto jsem se je rozhodla vyzkoušet právě jenom z vajíčka a proteinu. Dozdobila jsem je jogurtem, meruňkovým džemem a strouhanou hořkou čokoládou.
Energetické hodnoty:
  • 775Kj (185Kcal)
  • 26g bílkovin
  • 1g sacharidů
  • 7g tuků
Hodnoty závisí samozřejmě i na tom, jaký protein použijete ;)

22 komentářů:

  1. To ti vystačilo na 3 palačinky? Nemám v gramážích ještě moc odhad, ale zdá se mi to málinko :D Uvidím, zkusím to někdy v tomhle týdnu s borůvkovým proteinem. :) Snad to bude taky dobré.

    OdpovědětVymazat
  2. Dneska jsem to zkusila, pravda přehnala jsem to s vodou, ale musela jsem z toho nakonec udělat trhanec, protože to nedrželo a nešlo obrátit:-D Nevíš kde by mohl být problém? Jinak i jako trhanec to ovšem bylo skvělé!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi moc té vody, nebo zkusit nechat déle :) Taky jsem si je nedávno dělala a měla jsem je nějaké řídké, tak mi z toho vznikla jedna velká palačinka :D Taky se mi prvně chtěla trhat, když jsem ji chtěla obrátit, ale nechala jsem ji o něco déle a pak to šlo obátit v pohodě :)

      Vymazat
    2. Já jsem se bála, ať se mi nepřipálí, to by byla škoda:-D Ale tak příště to zkusím, děkuju za radu :-)

      Vymazat
  3. Vyzkoušeno dneska na snídani! Přidala jsem i vločky - příště jich musím dát míň, měla jsem je trochu trvdší :D ale jinak lahoda! Z čokoládového proteinu, natřené čokoládovo-sojovým jogurtem, na to banán, oříšky - mňam!!

    OdpovědětVymazat
  4. jaktože je máš tak krásný!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti nevím! Se mi ale takhle hezké povedly snad jenom při prvních 2 pokusech :D Asi to hodně ovlivňuje druh proteinu :)

      Vymazat
    2. Ahoj, prosim ta, aky protein konkretne pouzivas na tieto palacinky? Dakujem :) A.

      Vymazat
  5. Ahoj,ja pouzivam misto vody mleko a myslim ze je to o dost lepsi ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj,ja pouzivam misto vody mleko a myslim ze je to o dost lepsi ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Dneska jsem zkoušela a jsou bezva! :))

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, máš skvělej blog, moc se mi líbí typy jídel a tvůj detailní rozbor (B, S,T, KJ), ale chtěla bych se tě zeptat, jestli nevíš, zda tepelná úprava proteinového prášku, nemá vliv na jeho kvalitu? (znehodnocení)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím to jistě, protože jsem se k tomu nikde moc nedočetla, ale myslím, že nějaký velký vliv mít nebude. Nebo asi tak stejně tak velký, jako když prochází úpravami klasické potraviny ;)

      Vymazat
  9. Děkuju moc za odpověď, myslela jsem si to taky, googlovala jsem ještě než jsem ti napsala a nikde nepsali, že by to mělo mít vliv ...:) Ať se ti daří, jak s blogem, tak ve škole, ale především v životě! :)

    OdpovědětVymazat
  10. S hovězím proteinem to asi nebude moc dobré :D Takže mám smůlu :(

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj! nemáš prosííím typ na pánev, nepřilnavou, opravdu ale nepřilnavou, na které třeba mohu udělat volské oko bez oleje, placky či lívance bez oleje atd? Nebo nějaký typ, jak prostě bez oleje, jinak znáte někdo rýžový olej? Doporučil mi ho trenér. Děkujuuuu

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)