neděle 17. února 2013

OVESNÁ KAŠE S BANÁNEM, BRUSINKAMI A OŘECHY

 
Mám pro vás receptík na další (ne)klasickou snídani. Vlastně to opravdu je obyčejná ovesná kaše. Ovšem jde o další z variací, která patří mezi mé oblíbené už hodně dlouho a kterou až na nějaké drobnosti nikdy neměním. Inspirací mi byla opět Zuzka Light, která tento recept přidávala před pár lety na stránky Bodyrocku - video s jejím receptem najdete níže  :)


Budete potřebovat:

60g ovesných vloček
100 ml mléka + 100ml vody
lžičku skořice
1 banán
20g sušených brusinek
20g oříšků

Postup přípravy:
Mléko s vodou zahřejte téměř k varu, přidejte vločky, skořici a míchejte do zhoustnutí. Banán rozmačkejte vidličkou, přidejte k němu kaši a smíchejte. Nakonec přidejte brusinky a oříšky dle chuti :)


Originální recept:




Energetické hodnoty:
  • 2136Kj (508Kcal)
  • 15g bílkovin
  • 79g sacharidů
  • 12g tuků  
 

................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

5 komentářů:

  1. banán jsem si tam vždy dávala na kolečka, proč mě nenapadlo ho rozmačkat?! :D tak příště!

    OdpovědětVymazat
  2. pěkný recept. a Zuzka dokonce používá některé české ingredience - mléko, vločky. asi byla zrovna na návštěvě v ČR. Ája

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to bylo zrovna období, kdy chvíli žila v Praze :)

      Vymazat
  3. Já to naprosto nechápu, ale banán mi v kaši nijak extra nechutná, přitom tak typická kombinace :D Ale když jsem viděla to video se Zuzkou jak to tam baští tak jsem na ni dostala neskutečnou chuť že si hned zítra budu muset skočit pro brusinky :) Ovesné vločky teď kupuju ve velkém, díky bohu za ten Lidl, mimochodem od zítřka tam mají měkký tvaroh jenom za 8 korun, takže si zase udělám zásoby ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No každý máme něco, já si kaši skoro ani nedovedu představit bez banánu :D

      V Lidlu taky nakupuji vločky ve velkém, jsou tam nejlepší za nejvýhodnější cenu :) A o tvarohu jsem už taky slyšela. Asi zajdu udělat zásoby taky :)

      Vymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)