středa 6. února 2013

EXTRAZELENINOVÁ POLÉVKA

 Mám pro vás tip na večeři, kterou jsem si já osobně v poslední době opravdu oblíbila. Jde vlastně o zeleninovou polévku. A co v ní je? Všechno :D Opravdu si ji vychutnám o to více, když vím, že je v ní hodně zeleniny. A taky vždy sním minimálně půl velkého hrnce :D

Inspiraci jsem poprvé našla na mých oblíbených stránkách Drobečky (www.drobecky.blogspot.com). Zde ji můžete najít pod názvem Minestrone.  Od té doby jsem ji vařila asi už 3x a pochutnala jsem si vždy. Můžu říci, že se stala jedním z mých nejoblíbenějších jídel. Pokaždé byla trošku jiná, ale vždy výborná. A jak už jsem se zmínila, jednou z nejlepších věcí na ní je, že ji můžu sníst opravdu hodně a bez výčitek :D

                                                    
A co tedy do ní dávám já? Můj postup je zhruba následující: na kousku másla orestuji zeleninu - nakrájím mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Lze použít i něco navíc, dle aktuálních chutí a zásob. Můžete přidat i klasickou polévkovou zeleninu, jako je celer nebo petržel. Mně v polévce nejvíce chutná kedluben a cuketa. Když se uvaří, dostanou skvělou chuť :)
K zelenině pak přidám loupaná rajčata z plechovky. Pokud mám celá, tak je pokrájím. Jinak lze koupit i přímo loupaná krájená. Zároveň s rajčaty zaliji vše ještě vodou a přidám kostku zeleninového bujónu. Do toho všeho pak přijdou ještě luštěniny. Já dávala cizrnu nebo fazole (teď jsem pořídila v Kauflandu plechovku se 3 druhy fazolí - doporučuji). Polovinu množství z konzervy rozmačkám vidličkou a spolu se zbytkem přidám k polévce. Vařím asi 20 minut do změknutí zeleniny.
     

Po zhruba 20 minutách přidám ještě těstoviny (zatím jsem vždy dávala tzv. flíčky - malé těstovinové zvlněné čtverečky) a povařím do změknutí těstovin. Jednou jsem místo těstovin použila i pohankové vločky, taky lze :) Podávám posypané sýrem. Nejlepší je nastrouhat sýr, promíchat ho do polévky a pak nasypat zbytek ještě úplně nahoru.


4 komentáře:

  1. mnam vypada moc dobre! zkusim
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  2. Právě dnes jsem ji vařila, ale vynechala jsem hlávkové zelí a naopak přidala patizon a s rozpuštěnou mozarellou to chutnalo výtečně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Och joj, to vyzerá úžasne :) milujem polievky, v ktorých toho poriadne veľa pláva a nie je to len ochutená voda .) rozhodne vyskúšam :)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)