středa 6. února 2013

CELEROVÉ HRANOLKY

Znáte celerové hranolky? Mnozí jistě ano a vy, kteří jste je ještě neochutnali, se nebojte je zkusit :) Jsou zdravé, dietní a pro některé chuťově možná i lepší než ty obyčejné bramborové. 


Budete potřebovat:
celer
olivový olej
koření dle chuti
Postup přípravy:
Postup je opravdu jednoduchý. Celer očištěte a nakrájejte na proužky. Nakrájený celer dejte do mísy, přidejte k němu lžíci olivového oleje a koření dle chuti (sůl, pepř - já použila např. i citrónový pepř). Samozřejmě by to šlo i bez soli a koření :) Vše promíchejte a poté přendejte na pekček vyložený pečícím papírem. Pečte při 200 stupních kolem 30 minut, mezitím občas promíchejte.
Energetické hodnoty:
                ve 100g
  • 270Kj (64kcal)
  • 1g bílkovin
  • 7g sacharidů
  • 2,5g tuků

Závěrečné zhodnocení: 
Já osobně mám celerové hranolky moc ráda. Hodí se jako příloha k jakémukoliv masu nebo si je můžete dát jen tak, třeba s nějakým dipem. Doporučuji nějaký jogurtový či tvarohový dresing :) Jako u každých hranolek je důležité si pohlídat pečení - aby jste je neměli nedopečené nebo naopak spálené. Uvádím v postupu 30 minut, ale může se to mírně lišit hlavně podle velikosti hranolek Tak ať vám chutná ;)

4 komentáře:

  1. Moc díky za recept! Už se dělají v troubě a moc se na ně těším :)

    Áňa

    OdpovědětVymazat
  2. zítra je zkusím spolu s mrkvovými, tak jsem zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou naprosto delikatesní a luxusní, mňam!

    OdpovědětVymazat
  4. No já jen koukám! Je to teď nejoblíbenější příloha! :) děkujeme za recept

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)