Znáte celerové hranolky? Mnozí jistě ano a vy, kteří jste je ještě
neochutnali, se nebojte je zkusit :) Jsou zdravé, dietní a pro některé
chuťově možná i lepší než ty obyčejné bramborové.
Budete potřebovat:
celer
olivový olej
koření dle chuti
Postup přípravy:
Postup je opravdu jednoduchý. Celer očištěte a nakrájejte na proužky.
Nakrájený celer dejte do mísy, přidejte k němu lžíci olivového oleje a
koření dle chuti (sůl, pepř - já použila např. i citrónový pepř).
Samozřejmě by to šlo i bez soli a koření :) Vše promíchejte a poté
přendejte na pekček vyložený pečícím papírem. Pečte při 200 stupních
kolem 30 minut, mezitím občas promíchejte.
Energetické hodnoty:
ve 100g
- 270Kj (64kcal)
- 1g bílkovin
- 7g sacharidů
- 2,5g tuků
Závěrečné zhodnocení:
Já osobně mám celerové hranolky moc ráda. Hodí se jako příloha k jakémukoliv masu nebo si je můžete dát jen tak, třeba s nějakým dipem. Doporučuji nějaký jogurtový či tvarohový dresing :) Jako u každých hranolek je důležité si pohlídat pečení - aby jste je neměli nedopečené nebo naopak spálené. Uvádím v postupu 30 minut, ale může se to mírně lišit hlavně podle velikosti hranolek Tak ať vám chutná ;)
Moc díky za recept! Už se dělají v troubě a moc se na ně těším :)
OdpovědětVymazatÁňa
zítra je zkusím spolu s mrkvovými, tak jsem zvědavá :)
OdpovědětVymazatJsou naprosto delikatesní a luxusní, mňam!
OdpovědětVymazatNo já jen koukám! Je to teď nejoblíbenější příloha! :) děkujeme za recept
OdpovědětVymazat