neděle 10. února 2013

ČOKO JÁHLOVÁ KAŠE S BANÁNEM, OŘECHY A KOKOSEM

Kaše si ráno připravuji na různé způsoby. Mám však několik svých favoritů, ke kterým se pravidelně vracím a připravuji je prakticky stejně. Tato kaše je jedním z nich, a proto mi to nedá a podělím se s vámi o recept :)
 
 
Budete potřebovat:

50-70g jáhlových vloček (záleží, na vás, kolik si dáváte na jednu porci)
150ml mléka
100ml vody
20g hořké čokolády (asi 3 malé čtverečky)
1/2 většího banánu
hrst oříšků (20-30g)
velká lžíce kokosu
dle libosti med nebo nějaký sirup

 
Postup přípravy:

Mléko s vodou nalijte do hrnce a přiveďte téměř k varu. Poté přidejte vločky spolu s čokoládou. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a kaše nezhoustne (u jáhlových vloček je to poměrně rychlé). Pak už jen naservírujte na talíř, přidejte banán (nakrájený nebo pomačkaný), oříšky a posypte kokosem. Kdo si chce opravdu pochutnat, může na to celé přidat ještě asi lžičku medu nebo jiného sirupu :)

Energetické hodnoty jsem tentokrát nepočítala. Myslím, že stejně každý z nás má individuální porce jak u vloček, tak u ořechů nebo ovoce. Tato kaše mi opravdu chutná, protože rozpuštěná čokoláda tam dělá vážně divy. A nejvíce mi tato čokoládová variace chutná právě s jáhlovými vločkami :) Kombinace banánu a čokolády je nesmrtelná a když to všechno zasypete ještě pořádnou dávkou kokosu? No to je pak teprve lahoda :)



 Zde vidíte, že jsem ji dnes rozhodně nedělala poprvé ;)



................................................................................................................................................................................


               FACEBOOK - STRÁNKA
                  FACEBOOK - SKUPINA
                      FORMSPRING

10 komentářů:

  1. miluju kašičky :)) ovšem ta jáhlová mi extra nejede.. ikdyž - na sladko jsem ji ještě neměla!
    snídaně tuten víkend pro mě byly zklamáním :( neměla jsem mlíko, takže kašičky nebyly... v SO jsem si udělala banánové lívance a dnes jsem kaši prubla s vodou - nic moc :D
    vypadají krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Já ji zase němla na slano, ani mě to nenapadlo teda :D

      Bez mlíka jsou snídaně katastrofa :-/ Už jen do kávy ho potřebuju :D A kaše s vodou...pro mě hrůza, nejede mi to :D Ale banánové lívanečky, to je slušná alternativa :)

      Vymazat
    2. Já jsem si taky myslela, že bez mlíka to nejde.. ale zkusila jsem vločky zalít vroucí vodou, nechat vcucnout a pak smíchat s trochou jogurtu.. a to bylo dobré :)

      Vymazat
    3. Já to tak taky zkoušela. No ale bohužel ani tak m ito vůbec nechutnalo :)

      Vymazat
    4. Já dělala banánové lívanečky zase dnes :D.

      Vymazat
  2. parádní! zkusím s pohankovou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to moc dobře :), já si teda kaši dělám vždycky tak, že už si ty ingredience zamíchám do ní a nakonec ji jen posypu třeba oříškama nebo granolou nebo skořicí :).

    OdpovědětVymazat
  4. Fotka vypadá pěkně. Mně chutná jahelná kaše s medem, skořicí. Oříšky jsou na moje zoubky už moc tvrdé.:-( a to ještě nejsem důchodkyně:-) Tady je docela zajímavej recept na sladký jahelník se švestkami a slivovicí, asi to vyzkouším:-) http://zumbahavirov.cz/clanky/jahly-pro-vase-zdravi
    Pokud jste to někdo už vařil, napište, jak to aspoň chutnalo:-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)