středa 6. února 2013

BANÁNOVÁ ZMRZLINA

Ode dneška už vím, co budu mlsat celé léto...banánovou zmrzlinu! Dnes jsem si ji udělala na svačinu a je to něco nepopsatelně dokonalého. Po hodince cvičení byla opravdu zasloužená. A i kdybych necvičila, tak si ji bez obav dám. Je totiž naprosto zdravá a dietní. Suroviny? Banán. Ano, tak prosté to je. Stačí vám pouze banán. Jak si ji ochutíte či ozvláštníte dále, je už jenom na vás, vašich chuťových buňkách a kreativitě :)


Jak na to?
Banán nakrájejte na menší kousky a dejte do mrazáku na 2-3 hodiny. Po této době ho vytáhněte, vložte do mixéru, přidejte trochu mléka (nebo i vody) a rozmixujte. Já jsem přidala ještě lžíci vanilkového proteinu, abych tam měla i nějaké ty bílkoviny :) Mléka stačí trošku, abyste z toho neměli úplně kaši. No a zmrzlina je hotová. Naservírujte do misek a můžete třeba ještě jako já posypat oříšky nebo doplnit čímkoliv jiným. Už teď mě napadá, že přístě ji zkusím s hořkou čokoládou :)

Líbí se mi ta jednoduchost se skvělým výsledkem. A kalorická hodnota? Pouze kalorie banánu, popřípadě přísad, které si k němu přidáte. No není lepší si v léte udělat banán ve formě zmrzliny než ho sníst jen tak?

Závěrem ještě dodávám, že recept není můj nápad. Inspirovala jsem se jak jinak než na internetu. Hlavně jsem viděla spostu variací na tuto zmrzlinu na Youtube kanálech s fitness recepty.

3 komentáře:

  1. Něco podobného jsem (myslím) viděla u Cassey :). Zrovna jsem si říkala, že to musím až bude zase hezky zkusit :D.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně ten banán po zmrazení hrozně zhořknul:(

    OdpovědětVymazat
  3. U mě pohoda... banán jsem rozkrájel na cca 0,5-1 cm kostičky v mrazáku byl asi 5 hodin a pak jsem ho rozmixoval s trochou nízkotučného mléka a úžasné!! (podle mě finta je v tom mít dostatečně zralé banány :) ) jinak nápad a recept hodnotím na 5/5 :) luxus

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za všechny komentáře :) Odpovídám na ně tady na blogu ;)